ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι λοιπές δυνάμεις και η στάνη της δημοσιογραφίας

Οι ανακατατάξεις και οι κατά πολλούς «εκκαθαρίσεις» στον Αθήνα 9.84 φαίνεται πως άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας και έφεραν στην επιφάνεια παλαιά μίση και πάθη ενώ δημιούργησαν νέες αντιπαλότητες στον αγγελικά πλασμένο κόσμο των δημοσιογράφων.
Η αρχή έγινε με την επιστολή του (απολυθέντος από τον ραδιοσταθμό) Χρήστου Ράπτη στους zoornalistas που απαντούσε στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο με αφορμή δημοσίευμα της Lifo και συνεχίστηκε με αναρτήσεις σε διάφορα ιστολόγια που έκαναν κριτική εναντίον όσων έγραψαν κάτι θετικό για το «ξεκαθάρισμα» ή τάχθηκαν υπέρ των όποιων απολύσεων στον Αθήνα 9.84. Ετσι στο στόχαστρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ριχάρδος Σωμερίτης, και ο Σταύρος Θεοδωράκης για άρθρο του στο protagon.gr υπό τον τίτλο «Ποιος φοβάται τον Καμίνη;». Ο Θεοδωράκης έγραψε ότι «κανείς δημοσιογράφος (ή τέλος πάντων σχεδόν κανείς) δεν βγαίνει να πει δυο καλές κουβέντες για τις τολμηρές αποφάσεις του Γιώργου Καμίνη στον 984. Αντιθέτως πολλοί είναι αυτοί δεξιοί και αριστεροί (το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει και στην πολιτική) που βρίζουν τον νέο δήμαρχο επειδή τολμάει, άκουσον – άκουσον, να περικόψει τις δαπάνες στον 9.84!»
Στον Θεοδωράκη αναφέρεται το μπλογκ fimotro όπου υπό τον τίτλο «Ποιος φοβάται τον Στ. Θεοδωράκη; / τα ντόπερμαν του Καμίνη» γράφει μεταξύ άλλων:
(…)Ο δημοσιογράφος την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη και με πρόεδρο της ΕΡΤ τον ΠΑΝ-ΠΑΝ ανέλαβε εργολάβικά εκπομπή η οποία στοίχιζε στον Ελληνικό λαό τότε 800 εκ. δραχμές! Ήταν μια εκπομπή με....ανύπαρκτη τηλεθέαση την οποία πληρώσαμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πανηγυρικά για να μπορεί να παριστάνει ο Θεοδωράκης τον... εναλλακτικό δημοσιογράφο. Δεν είναι τυχαίο, ότι η επόμενη διοίκηση της ΕΡΤ υπό τον Α. Στάγκο, θεωρώντας σκανδαλώδη την σύμβαση αυτή τον απομάκρυνε με συνοπτικές διαδικασίες. (…)

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σάιτ parapolitika.gr όπου υπό τον τίτλο «"Δεν δικαιούται δια να ομιλεί" ο πρώην της ΕΡΤ κύριος Θεοδωράκης» επιτίθεται ευθέως κατά του Σταύρου Θεοδωράκη κάνοντας λόγο για μεγάλη αποκοτιά του δημοσιογράφου να υπερασπιστεί το «σταλινικό πογκρόμ» στον 984. Γράφει μεταξύ άλλων το parapolitika:
«Επειδή στην ελληνική δημοσιογραφία όλοι προερχόμαστε από την ίδια στάνη και κανείς δεν προέρχεται από παρθενογένεση, καλό είναι όταν γίνονται απομακρύνσεις συναδέλφων (δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες) να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας, και να μην κάνουμε κουτουράδες. Το τελευταίο παράδειγμα απρονοησίας και επιπολαιότητας ήταν ο καλός συνάδελφος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος την ώρα που το «καθεστώς» Καμίνη – Καμπύλη, αποκεφάλιζε εργαζόμενους στο 984 (ακόμη και δημοσιογράφους των 800 ευρώ), ο γνωστός τηλεοπτικός αστέρας έσπευδε από το site του (με την γενναιόδωρη κρατική διαφήμιση) να δικαιολογήσει τους «αποκεφαλισμούς»(...) Δεν μπορείς να μιλάς για χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία τα λυμαίνονται οι δημοσιογραφικές συντεχνίες, όταν και συ ο ίδιος είσαι δημιούργημα του ίδιου συστήματος. Δεν ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ο εκλεκτός της διακυβέρνησης Σημίτη, που του διόρισε τους «πρωταγωνιστές» στο κρατικό κανάλι μ’ ένα φαραωνικό συμβόλαιο ύψους 800 εκατομμυρίων δραχμών (3 περίπου σημερινών εκατομμυρίων ευρώ); Ή κάνουμε λάθος; (…) Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης φλερτάρει εδώ και χρόνια με τον 984. Ακούγεται μάλιστα, ότι όταν η Ντόρα Μπακογιάννη (που τρώει συχνά στην ταβέρνα του) είχε εκλεγεί δήμαρχος της Αθήνας, ο Σταύρος, είχε διαπραγματευτεί το ενδεχόμενο να αναλάβει την Γενική Διεύθυνση του Δημοτικού Ραδιόφωνου (…)»
Προς αυτή την κατεύθυνση και η επιστολή της Χριστίνας Κοραή προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για λίστα που δημοσιοποήθηκε στο διδίκτυο και αφορούσε μισθούς και δεύτερες -τρίτες δουλειές όσων απολύθηκαν από τον 9.84.