ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Η αλήθεια για τον 9,84»

Μια ψύχραιμη ματιά στα τεκταινόμενα στον Αθήνα 984 είναι αυτή του (εκδιωχθέντος από τον ρ/σ) Χρήστου Ράπτη μέσα από το άρθρο του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι αιχμές και η κριτική κατά της νέας δημοτικής αρχής και της νέας διοίκησης του ραδιοσταθμού.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις θητείες Αβραμόπουλου, της Μπακογιάννη και του Κακλαμάνη όπου σημειώνεται ότι «και οι τρεις πρώην δήμαρχοι έχουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».
Ο Ράπτης γράφει ότι «μολονότι όλα αυτά τα χρόνια προσλήφθηκαν, εκτός από τα ρουσφέτια, και ικανοί και έμπειροι δημοσιογράφοι, για κάποιους λόγους ο 9.84 δεν κατάφερε να ισοσκελίσει στοιχειωδώς τους ισολογισμούς του. Και όχι μόνο δεν κατάφερε, αλλά και εκτόξευσε το κόστος του στα 9 εκατ. ευρώ την ώρα που τα έσοδά του μόλις που πλησίαζαν το μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως».
Στο άρθρο αναφέρεται ότι για τις απολύσεις στον 984 τέθηκαν κάποια κριτήρια, όπως αυτό της πολυθεσίας και ναι μεν εφαρμόστηκε αλλά με τρόπο μεροληπτικό.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ράπτης: «Το κριτήριο της πολυθεσίας δεν ίσχυσε για κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για τους προστατευμένους συγκεκριμένων υπουργών και κάποιους δημοσιογράφους που προέρχονται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Κάποιοι από αυτούς θυμόντουσαν τον 9.84 όταν έμπαιναν στον λογαριασμό τους τα χρήματα του μισθού τους. Η διοίκηση του σταθμού διέπραξε και άλλα ασυγχώρητα λάθη, που προδίδουν έπαρση και.... στοιχειώδες έλλειμμα μάνατζμεντ. Δεν ενημέρωσε πολλούς εργαζομένους ότι θα απομακρυνθούν και όταν η υπόθεση των απολύσεων πήρε διαστάσεις στα ΜΜΕ διέρρευσε σε συγκεκριμένα μπλογκ τις αποδοχές όσων απομακρύνθηκαν, προκειμένου να τους εκθέσουν δήθεν και να τους απαξιώσουν στα μάτια της κοινής γνώμης».
Και καταλήγει ο αρθρογράφος:
«Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό ένας πρώην Συνήγορος του Πολίτη να συναινεί σε τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν τις εφαρμόζουν πλέον ούτε οι Κνίτες. Οι δήθεν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι των νέων πολιτικών ηθών συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν. Σαν πολιτικοί απολογητές της ιδεολογίας της Τασκένδης…
Το ερώτημα είναι αν η νέα δημοτική αρχή, πέρα από το σχέδιο «εξυγίανσης», έχει και ένα σχέδιο συνολικά για τον 9.84. Αν δηλαδή είναι σε θέση μέσα από ρήξεις να τον οδηγήσει στην επόμενη μέρα ή αν θα τον μετατρέψει οριστικά σε ένα νεκροταφείο ενημέρωσης όπου θα στοιβαχθούν τα σημερινά και μελλοντικά ρουσφέτια της…»