ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οι Μεξικανοί θύμωσαν με το χιούμορ του Top Gear

Πριν από δύο χρόνια ήταν ο Τζέρεμι Κλάρκσον του Top Gear που άνοιξε μέτωπο με την Ελλάδα, όταν σχολιάζοντας την διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας στο Λονδίνο, έγραψε: «Το κορίτσι της διαφήμισης δεν μοιάζει καθόλου με Ελληνίδα. Δεν έχει για παράδειγμα μουστάκι».
Τώρα ήταν η σειρά του δεύτερου παρουσιαστή της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής, του Ρίτσαρντ Χάμοντ να κάνει χιούμορ με τους Μεξικανούς και να εισπράξει την οργισμένη αντίδρασή τους. Συζητώντας με τους άλλους δύο για το αμάξι Mastretta, ο Χάμοντ σχολίασε ότι τα μεξικάνικα αυτοκίνητα αντικατοπτρίζουν τα εθνικά χαρακτηριστικά των Μεξικανών οπότε «θα είναι τεμπέλικα, αδύναμα, ξιπασμένα, υπέρβαρα και θα γέρνουν ακουμπώντας σε έναν φράχτη, κοιτάζοντας έναν κάκτο και φορώντας μια κουβέρτα με τρύπα στη μέση»!

Στη συνέχεια οι παρουσιαστές είπαν ότι το μεξικάνικο φαγητό είναι αηδιαστικό («σαν ξαναζεσταμένος εμετός») ενώ ο Κλάρκσον το έκανε χειρότερο λέγοντας ότι δεν περιμένει παράπονα για αυτά που ειπώθηκαν καθώς λόγω του προχωρημένου της ώρας ο Μεξικανός πρεσβευτής θα κοιμάται!

Φαίνεται όμως πως ο πρεσβευτής του Μεξικού στη Βρετανία δεν κοιμόταν και την....επομένη έστειλε επιστολή στο BBC διαμαρτυρόμενος για τα «προσβλητικά και ξενοφοβικά», όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια που έκαναν οι παρουσιαστές της τηλεοπτικής εκπομπής για αυτοκίνητα Top Gear. Αλλη κουλτούρα οι Μεξικανοί, δεν καταλαβαίνουν από βρετανικό χιούμορ...