ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Αναβολή για το No Βody Εlse - καταγγελίες για απειλές «κατά ζωής»

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις του θεατρικού έργου No Body Else της Κίρκης Καραλή (κόρη της Σεμίνας Διγενή), έπειτα από τις σοβαρές απειλές «κατά ζωής» που διατυπώθηκαν με στόχο τους συντελεστές του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και των συντελεστών του έργου, «οι απειλές διατυπώθηκαν είτε με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, είτε μέσω blogs του διαδικτύου».
Είχαν προηγηθεί σχολιασμoί και ρεπορτάζ σε κουτσομπολίστικες τηλεοπτικές εκπομπές και αναφορές σε διάφορα «σοβαρά» sites περί αποχώρησης αγανακτισμένων- οργισμένων θεατών επειδή λέει δύο ηθοποιοί που υποδύονται τον Ιησού και την Μαρία την Μαγδαληνή εμφανίζονται σχεδόν γυμνοί να κάνουν έρωτα επί σκηνής.
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος και των συντελεστών της παράστασης αναφέρει σχετικά:
«Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι πληροφορίες και τα σχόλια που διατυπώθηκαν σε ορισμένες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και sites του διαδικτύου αναφορικά με το περιεχόμενο της παράστασης και τα κείμενα, δεν.... ανταποκρίνονται επ` ουδενί στην πραγματικότητα και αποτελούν προϊόν διαστρέβλωσης.
Οι συντελεστές της παράστασης, υπό αυτές τις συνθήκες, αδυνατούν να παρουσιάσουν την παράστασή τους κατά τρόπο επαρκή.
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την αναβολή των παραστάσεων του συγκεκριμένου έργου, επιθυμεί να διατυπώσει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή του σε κάθε δια λόγου ή πράξης απειλή κατά δημιουργών της Τέχνης και κατ `επέκταση της παρεμπόδισης της ελευθερίας της έκφρασης.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συντεταγμένη Πολιτεία, αλλά και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της χώρας, θα αντιδράσουν σε φαινόμενα σαφώς αντιδημοκρατικά».