ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Χλιαρή η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στις μεθοδεύσεις Μπόμπολα



Χλιαρή ήταν η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ απέναντι στις μεθοδεύσεις του Μπόμπολα για νέες απολύσεις και για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας στα μέσα ενημέρωσης του Πήγασου. Η Ενωση Συντακτών κάνει λόγο για προσπάθεια αποδόμησης των κεκτημένων στον Ομιλο Μπόμπολα, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά της εργοδοσίας, χωρίς ωστόσο να προτείνει κάτι συγκεκριμένο πέραν του αόριστου «...ήδη σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, συγκαλούνται συνελεύσεις των συναδέλφων για τα θέματα αυτά».
Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της απορρίπτει (αυτό έλειπε) την πρωτοφανή ενέργεια του εκδότη Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη των εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ», «GOAL NEWS » και του ραδιοσταθμού «SENTRA FM», που επιχειρεί αποδόμηση όλων των κεκτημένων του Κλάδου για την εργασία και την αμοιβή εργασίας, εκτός των άλλων, κατά τις Κυριακές και αργίες, καθώς και την εργασία του Σαββάτου.
Με τον τρόπο αυτό η ιδιοκτησία της εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» - αναφέρει η ΕΣΗΕΑ - δεν επιχειρεί μόνο ανατροπή των υφισταμένων συνθηκών, αλλά υποβαθμίζει και την έννοια της Ενημέρωσης, που μόνο η δημοσιογραφική εργασία μπορεί να εγγυηθεί. Η εργοδοσία με τις μεθοδεύσεις της αυτές επιχειρεί να.... καταστήσει ένα δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα, που υπακούει σε όρους της αγοράς και του Μνημονίου…

Το Δ.Σ. της Ενωσης που ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό στη χθεσινή συνεδρίασή του καλεί τους δημοσιογράφους να μην συναινέσουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Ανάλογες πρωτοβουλίες άλλωστε εξυφαίνονται και σε άλλα συγκροτήματα (ΔΟΛ, ΣΚΑΪ) και άλλους Εκδοτικούς Ομίλους με εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, γεγονός που σαφώς συνδέεται με την κωλυσιεργία των εργοδοτικών Ενώσεων των ΜΜΕ για τη σύναψη νέας ΣΣΕ, ώστε να δρομολογήσουν τετελεσμένα στα μέτρα τους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους δημοσιογράφους δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ανατροπή δικαιωμάτων, ελευθεριών και εργασιακών σχέσεων, επειδή η Ενημέρωση αποτελεί υπόθεση Δημοκρατίας και είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ