ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Βγενόπουλος: Διάλεξαν λάθος αντίπαλο


ΜΕΣΩ ΟΛΟΣΕΛΙΔΗΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ Η ΜΙG ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΗ «ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΚΒΙΑΣΗΣ»

Η κόντρα μεταξύ Μαρτίνη και Βγενόπουλου, με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία των δανειακών συμβάσεων του «Ντυνάν»από την MPB, φαίνεται πως οδηγείται στα άκρα.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπέλυσε αντεπίθεση κατά του προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» μέσω ολοσέλιδων πληρωμένων καταχωρήσεων της Marfin Investment Group στον Τύπο.
Στο κείμενο που «φιλοξενείται» σε τουλάχιστον έξι ημερήσιες εφημερίδες και υπό τον τίτλο«MIG: Το ετοιμοθάνατο, περιθωριακό, διαπλεκόμενο πολιτιοικονομικό κατεστημένο διάλεξε λάθος αντίπαλο και ματαιοπονεί» κάνει λόγο για «ατυχή επιλογή του Μαρτίνη να προσπαθήσει να ποινικοποιήσει μια αστική διαφορά που προέκυψε», όπως λέει «από την κακοδιαχείριση του νοσοκομείου του».
Επίσης στο κείμενο υπάρχουν αναφορές για «λάσπη που εκπορεύεται από επίορκους πολιτικούς, επαγγελματίες ‘‘φιλάνθρωπους’’, ανθρώπους του υποκόσμου και περιθωριακούς μιντιάρχες με οργανωμένα συνεργεία bloggers».
Θυμίζουμε ότι ύστερα από μήνυση του Ιδρύματος -δια του προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη- κατά της Marfin Bank. ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παντελής Στραγάλης είχε παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Βγενόπουλου ως νομίμου εκπροσώπου της τράπεζας Marfin για το....αδίκημα της «απόπειρας εκβίασης».
Σύμφωνα με το ίδρυμα, «η μήνυση αναφέρεται στην καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του "Ερρίκος Ντυνάν", αμέσως μετά τη συνεργασία του Ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ ΑΕ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας, με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων κλπ».
Το «Ντυνάν» επίσης είχε αναφερθεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό από την πλευρά της τράπεζας με σκοπό «να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο των μαιευτηρίων, που ανήκουν στον όμιλο συμφερόντων της». Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Α. Μαρτινης είχε πει ότι θεωρεί την καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του Ντυνάν, «εκβιαστική λογω της πρόσφατης λειτουργίας του μαιευτηρίου ΓΑΙΑ και της κίνησης που αυτό «κόβει» από τα θυγατρικά μαιευτήρια του ομίλου της MIG, Μητέρα και Λητώ».
Για το θέμα είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα και ζήτησε να τεθεί η μήνυση στο αρχείο. Ο Εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης ωστόσο δεν συμφώνησε και έκρινε ότι για την υπόθεση πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη.