ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πεδίο μάχης η Κερατέα, πολιορκήθηκε το αστυνομικό τμήμα

Εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία - Εφοδος ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια για συλλήψεις προκάλεσε ξεσηκωμό των κατοίκων

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή γύρω από το αστυνομικό τμήματος Κερατέας, από κατοίκους που εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή, έπειτα από προσαγωγή υπόπτου από την αστυνομία.
Η αρχή έγινε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τέσσερις κατ οίκον έρευνες παρουσία εισαγγελέα σε σπίτια της περιοχής με αφορμή την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα σε καντίνα της αστυνομίας στην Κακιά Θάλασσα.
Στα τρία σπίτια, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν βρέθηκε τίποτα ενώ στο τέταρτο όπου και βρισκόταν ο αδελφός του ιδιοκτήτη βρέθηκαν ένα πιστόλι φωτοβολίδων, κενά μπουκάλια και μια κάμερα με υλικό επιθέσεων σε αστυνομικούς.
Έγινε προσαγωγή του αδελφού του ιδιοκτήτη από την ΕΛ.ΑΣ. κίνηση που όταν μαθεύτηκε προκάλεσε την οργή των κατοίκων. Περίπου 400 από αυτούς, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, πολιόρκησαν το τμήμα της περιοχής με.... ρίψη μολότωφ και πετρών ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε σε τρειςσυλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στις επιθέσεις. Στα επεισόδια φέρεται να έχει τραυματιστεί ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού.
Στη συνέχεια, ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. πήγε στο σημείο όπου γίνονται σε συχνή βάση συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών λόγω της κατασκευής ΧΥΤΑ, στη λεοφώρο Λαυρίου και βρήκε 32 έτοιμες βόμβες μολότωφ, οκτώ γκαζάκια, 3 εμπρηστικούς μηχανισμούς, 1 μπιτόνι βενζίνης και 2 άκουα φόρτε. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

-αναδημοσίευση από enet.gr