ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής στρίμωξαν δικαστικά τον Σαραντόπουλο


Στην αντεπίθεση πέρασαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας Απογευματινή, καθώς χθες 2 Φεβρουαρίου κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης προσωπικά και ΚΑΤΑ του εκδότη, μοναδικού και πραγματικού μετόχου της Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ, Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου.
Μετά απ΄ αυτό ζητήσαν και έγινε δεκτό το αίτημά τους για αναβολή της εκδίκασης της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας για τις 13 Απριλίου, ώστε τα δύο θέματα, ως απολύτως συναφείς υποθέσεις, να συνεκδικαστούν.
Δηλαδή εφόσον αποδειχτεί με στοιχεία ότι ο (πρώην εργολάβος) Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος είναι ο μοναδικός, πραγματικός μέτοχος και ιδιοκτήτης της Απογευματινής (καθώς η ΑΕ αποτελεί το νομικό μόνο προκάλυμμα του φυσικού προσώπου), εάν πτωχεύσει η εταιρεία Απογευματινή πρέπει να πτωχεύσει και ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπο. Ετσι ή θα πτωχεύσει και η Απογευματινή και ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος ή δεν θα πτωχεύσει ούτε η εταιρεία ούτε ο ίδιος, και άρα θα πρέπει να εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους εργαζόμενους. Είναι στο χέρι του να επιλέξει.
Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι είναι και οι μόνοι από τους πιστωτές που δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τον Ιούλιο, δεδομένου ότι πριν και μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης η εταιρεία εξοφλεί.... τράπεζες, προμηθευτές, εφορία, με δυο λόγια τους πάντες πλην των εργαζόμενων.
Περισσότερα για την δικαστική εξέλιξη της περιπέτειας των εργαζομένων της Φειδίου στο freeapog.blogspot