ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απεργίες: Γενική 24ωρη στο Alter και 48ωρες σε Αγγελιοφόρο - Μακεδονία

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία από τις 5.00 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 2011 έως τις 5.00 π.μ. του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Και οι τρεις ενώσεις των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ) καλούν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σε απάντηση στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας, που έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για το μήνα Ιανουάριο.
Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΜΘ απαντώντας στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων από την εταιρεία «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» κηρύσσει 48ωρη απεργία στον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», από τις 8 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 π.μ. της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου.
Η Ενωση καταγγέλλει την διεύθυνση της επιχείρησης οτι όχι μόνο....καταστρατηγεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, αλλά δείχνει έμπρακτα ότι αδιαφορεί για τις καλόπιστες προτάσεις που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι.
Επίσης καταγγέλεται ότι η διεύθυνση της ΕΒΕ απέλυσε τεχνικό, εργαζόμενη στο συγκρότημα, αφού προηγουμένως την κάλεσε να απολογηθεί για αρνητικά σχόλια που της απέδωσε.
H ΕΣΗΕΜΘ για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας κηρύσσει και σαρανταοκτάωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά», που θα αρχίσει στις 8 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 π.μ. της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου.