ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πανελίστα εκπομπής αμειβόταν με 15.000 ευρώ μηνιαίως!

Μέσα & Media / του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Εβδομάδα αγωνίας η περασμένη στο Alter καθώς συνεχίστηκε η μη καταβολή των δεδουλευμένων και οι εργαζόμενοι απάντησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κι ενώ από την πλευρά του Γιώργου Κουρή δεν ακούγεται απολύτως τίποτε, την περασμένη Πέμπτη ο μεγαλομέτοχος του καναλιού Κώστας Γιαννίκος συναντήθηκε με το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ. Η πρωτοβουλία ήταν δική του, καθώς ήθελε να ενημερώσει τα συνδικαλιστικά όργανα ότι «τρέχουν» διαπραγματεύσεις για την πώληση του Alter και ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί ως τις είκοσι-και-κάτι Μαρτίου. Τότε, σύμφωνα πάντα με τον μεγαλομέτοχο, θα υπάρχει πλέον νέο ιδιοκτησιακό αλλά και διευθυντικό καθεστώς στο κανάλι, το οποίο θα αναλάβει πλήρως τόσο τις δανειακές όσο και τις μισθολογικές υποχρεώσεις. «Δυστυχώς», ολοκλήρωσε ο Κ. Γιαννίκος, «λόγω της υπόθεσης αυτής αλλά και της δέσμευσης μέρους των λογαριασμών μας, δεν μπορούν να γίνουν για την ώρα πληρωμές στους εργαζόμενους. Κατανοώ λοιπόν τα προβλήματά τους και γιατί απαντούν με απεργίες και στάσεις».
Παρεμπιπτόντως, την περασμένη Πέμπτη πήγε και η Λιάνα Κανέλλη από το Alter για να βγει στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Κι αφού είδε παντού μια ερημιά κι ένα ψύχος.... (έτσι τουλάχιστον μου είπε εμένα) την έριξε την ατάκα on air: «Οταν με καλέσετε να ξανάρθω, θα υπάρχετε;» Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Γι' αυτή την κατάσταση φταίει ο κάμεραμαν, που δεν δέχεται να κάνει τρεις και τέσσερις δουλειές και να παριστάνει το πρωί τον ηχολήπτη και το βράδυ τον μοντέρ;».
Υπολογίστε ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου πύκνωσε τις από ραδιοφώνου σπόντες για διάδοχη λύση (κατά το αλησμόνητο «Ε, δεν θα κάτσουμε και να τη φάμε!» του Σωκράτη Κόκκαλη), ότι το Kontra είναι ετοιμοπόλεμο παρά τον καβγά του με το ΕΣΡ και ότι οι τράπεζες συνεχίζουν να παίζουν κατενάτσιο μέχρι τελικής πτώσεως και θα καταλάβετε ότι καθόλου δεν ξετυλίγεται το κουβάρι.
Οταν σε ένα κανάλι υπήρξε πανελίστα εκπομπής που αμειβόταν με 15.000 ευρώ μηνιαίως, τι να πει κι ο έρμος ο τραπεζίτης που τραβάει τα μαλλιά του; Σημειωτέον: Η παρουσιάστρια του προγράμματος ενθυλάκωνε μόνο 10.000 ευρώ το μήνα γιατί ήταν «του μαγαζιού», ενώ η πανελίστα προερχόταν από μετεγγραφή!