ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Εφοδος Eπιθεωρητών Εργασίας στις Αποκαλύψεις

Επίσκεψη - όχι εθιμοτυπική – πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Επιθεώρηση Εργασίας στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις». Το κλιμάκιο των τριών επιθεωρητών πέρασε την πόρτα της Αιγιαλείας το πρωί και κατευθύνθηκε στο βάθος προς την οικονομική διεύθυνση. Ακούγεται ότι οι επιθεωρητές ζήτησαν και πήραν στοιχεία για τη μισθοδοσία – που καθυστερεί υπερβολικά – αλλά το ψάξιμο συνεχίζεται. Μόλις στην εφημερίδα μπήκαν οι τρεις της Επιθεώρησης επεσε... σύρμα και κάποιοι ίδρωσαν στα πολυτελή γραφεία του πρώτου ορόφου. Πάντως η Επιθεώρηση δεν ανέβηκε στα ψηλά πατώματα και έμεινε περιμένοντας απαντήσεις από την οικονομική διεύθυνση της εφημερίδας.
Στην Αποκαλυπτική εφημερίδα των Κοτρώτσου - Κατσώνη το κλίμα ανασφάλειας καλά κρατεί και οι εργαζόμενοι (με μπλοκ) είναι απλήρωτοι από τον.... Σεπτέμβριο, οι μη αρεστοί έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τον Οκτώβριο, ενώ οι... κολλητοί απλά έχουν εξοφληθεί και το Νοέμβριο. Οι του ατελιέ που μετά την φασαρία και τη σύσκεψη που έγινε πριν δύο βδομάδες κατάφεραν να εξοφληθούν και για το μήνα Νοέμβριο προφανώς για να κλείσουν τα στόματα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η επιθεώρηση εργασίας έδωσε λίγες μέρες περιθώριο στην εργοδοσία να πληρώσει και πλέον θα ψάξει τι συμβαίνει με όσους έφυγαν. Γιατί; Όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί τρεις και παραπάνω μήνες αλλά δεν έχουν πάρει την αποζημίωση τους. Ακριβώς. Ορισμένοι έχουν απολύσεις στα χέρια τους, όμως δεν πήραν ούτε αποζημίωση ούτε δεδουλευμένα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ