ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Κρίσεις και επικρίσεις για τον εκπρόσωπο Γιάννη Μιχελάκη

TI ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αλλαξε από σήμερα η ταυτότητα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Βγήκε το όνομα του διευθυντή Γιάννη Μιχελάκη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος της ΝΔ. Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάποιο άλλο όνομα για τη θέση του επικεφαλής της εφημερίδας των Μπενέκου – Σκαναβή. Στη σελίδα 5 του Ελ. Τύπου υπάρχει σημείωμα με το οποίο η εφημερίδα εύχεται «καλή επιτυχία» στον Γιάννη Μιχελάκη πλέκοντάς του ένα μικρό εγκώμιο για το «πόσο δίκαιος κι εργατικός είναι» και για το πως «με την καθοδήγησή του ο Ε.Τ. έγινε και πάλι ισχυρός».

Για την τοποθέτηση Μιχελάκη στη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ γράφτηκαν διάφορα (θετικά κι αρνητικά) σε εφημερίδες και διαδίκτυο.
Σταχυολογούμε:

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ (διευθυντής του νέου Ελεύθερου Τύπου) Γιάννης Μιχελάκης αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μετά τον «ανασχηματισμό» των τομεαρχών που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Σοβαρός άνθρωπος, που ξέρει καλά το αντικείμενό του…»
(από τη στήλη «Μπα?» της εφημερίδας «δημοκρατία» που σημειωτέον είναι ανταγωνιστική του Ελ. Τύπου)

ΡΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕ; Μεγάλη επιτυχία. Γελάει το σύμπαν. Ο... Κουρασμένος είχε τον Ριρή. Ο Αντώνης, το ακολούθημα του, τον Φιρφιρή. Η ανακοίνωση του ονόματος του Γ. Μιχελάκη ως εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. προκάλεσε μόνο γέλια και ειρωνικά σχόλια στο χώρο των δημοσιογράφων (τον ξέρουν καλά). Θα΄χουμε πανηγύρια... »
(σκληρό σχόλιο από το μπλογκ nonews-news)

-«…ΕΚΠΛΗΞΗ ΗΤΑΝ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του Γιάννη Μιχελάκη στη θέση του εκπρόσωπου του κόμματος που... θεωρείται ίσως η πιο κρίσιμη στο κόμμα της ΝΔ. Εκτιμάται ότι λόγω της πλούσιας εμπειρίας του δεν θα φάει γκόλ. Το μείζον ζητούμενο για τον Μιχελάκη είναι να βάλει σε τάξη και βεβαίως να οργανώσει τον τομέα επικοινωνίας της ΝΔ ο οποίος παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα…»
(από την Χριστίνα Κοραή / Ελευθεροτυπία)

….Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ αποφάσισε να κάνει το βήμα από τη δημοσιογραφία στην πολιτική. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, δεν είναι ούτε και ο τελευταίος. Συγκρινόμενος με τον προκάτοχο του δεν θα είναι δύσκολο να επιδείξει επιτυχές έργο και καλύτερη παρουσία. Φτάνει αυτό; Οχι πια. Η μιζέρια της πολιτικής μας επικοινωνίας αναζητεί, επιτέλους, καινούργιο ύφος, νέο λόγο και καλή αισθητική….»
(από τον Κώστα Γιαννακίδη στο protagon.gr )

-«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ τα πρώτα κατ΄ ιδίαν κυβερνητικά σχόλια για την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Μιχελάκη στη θέση του εκπροσώπου της Ρηγίλλης. Του πιστώνεται αν μπορώ να πω έτσι- ένας «σοφιστικέ δεξιός τραμπουκισμός», καθώς και το πλεονέκτημα πως είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική, σε αντίθεση με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που είχε αποσκευές από την προ 2009 εποχή».
(από τον Μικροπολιτικό / ΤΑ ΝΕΑ)

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΚΥΡΤΣΟΥ …Ομολογουμένως, ο Γιάννης Μιχελάκης, ώς τώρα διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» και εφεξής εκπρόσωπος της Ν.Δ., ήταν η έκπληξη. Εγκατέλειψε την εφημερίδα, την οποία διηύθυνε με επιτυχία σχεδόν επί ένα χρόνο, για να αναλάβει ως «Ρουσόπουλος του Αντώνη», όπως σπεύδουν να τον στιγματίσουν οι εχθροί του στη Ρηγίλλης. Πότε πρόλαβε να αποκτήσει τέτοιους εχθρούς ο νέος εκπρόσωπος, είναι ένα εύλογο ερώτημα. Ηταν όμως φυσικό να συμβεί, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι ο έτερος υποψήφιος για τη θέση ήταν ένας παλαιότερος διευθυντής της ίδιας εφημερίδας, αλλά και τρόφιμος της Ρηγίλλης επί διαφόρων καθεστώτων κατά το παρελθόν: ο ανοιχτά -ίσως και υπέρμετρα- φιλόδοξος Γιώργος Κύρτσος….».
(από τον Στέφανο Κασιμάτη στην Καθημερινή. Αξίζει να διαβάσει κανείς ολόκληρο το σχόλιο του Κασιμάτη στο kathimerini.gr )

-ΣΚΙΩΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ… 81 ΣΤΕΛΕΧΗ! Πολλοί υπήρξαν υποστηρικτές της Ντόρας. Ποια τα νέα πρόσωπα ανατομέα, ποιοι έμειναν απέξω – Αγνοήθηκαν στελέχη του Κ. Καραμανλή κλπ.
(από το πρωτοσέλιδο του Αδέσμευτου του Δ. Ρίζου ο οποίος «γέρνει» προς την Ντόρα)