ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Απίστευτες καταστάσεις στην ΕΡΤ...

Πολύς λόγος έγινε τα τελευταία 24ωρα για την πρόσληψη των συμβασιούχων της ΕΡΤ, τη λίστα και το «μπλόκο» που έγινε από εργαζόμενους οι οποίοι είναι συγγενείς υποψηφίων συμβασιούχων που κόπηκαν από τη διοίκηση λόγω του ασυμβίβαστου της συγγένειας.
Επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε το ρεπορτάζ από τις Γραφικότητες του Εθνους που γράφει:

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στην ΕΡΤ, όπου το σίριαλ οικογενειοκρατίας και ευνοιοκρατίας καλά κρατεί. Αποκορύφωμα το χθεσινό περιστατικό στο Ραδιομέγαρο, όπου τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ, ενώ συνεδρίαζαν για την επικύρωση της λίστας των συμβασιούχων, έγιναν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς «ντου» από εργαζόμενους αορίστου χρόνου!
Με ποια ιδιότητα και για ποιον λόγο διέκοψαν την κρίσιμη συνεδρίαση οι εν λόγω εργαζόμενοι, για να καταλάβουν την αίθουσα; Πρόκειται για εργαζόμενους με σχέση αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ, που με την ιδιότητα του γονέα ή του συγγενούς υποψηφίων συμβασιούχων, που κόπηκαν από τη διοίκηση λόγω του ασυμβίβαστου της συγγένειας, διαμαρτυρήθηκαν προκαλώντας ομηρικό καβγά, συνεπικουρούμενοι μάλιστα από την ΠΟΣΠΕΡΤ!...
Πάντως, η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης (Θ. Παπαγεωργίου, Λ. Ταγματάρχης) είναι κάθετα αντίθετη με αυτές τις πρακτικές. Επέστρεψε μάλιστα και τη σχετική λίστα των 170 δημοσιογράφων που είχε κατατεθεί στο ΔΣ από τις επιτροπές αξιολόγησης, ζητώντας να αλλάξει, αφού εντοπίστηκαν εξόφθαλμες συγγένειες με εργαζόμενους υπό καθεστώς μονιμότητας, οι οποίοι προφανώς επεχείρησαν να βολέψουν -κατά την προσφιλή τους τακτική- τα παιδιά, τα ανίψια και τα αδέλφια τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 30% των αιτήσεων για συμβασιούχους προέρχονταν από πρόσωπα που είχαν συγγενείς τους εντός της ΕΡΤ, ενώ ένα συγκεκριμένο οικογενειακό επίθετο εντοπίστηκε έως και...5 φορές στον κατάλογο (προφανώς πρόκειται για μεγάλη οικογένεια!...).

Σιωπή για τα μπόνους

Στο Ραδιομέγαρο επικράτησε ένταση, καθώς συνδικαλιστές της ΕΡΤ μαζί με τους συγγενείς και γονείς των «κομμένων» από τη λίστα ανέβηκαν στον 4ο όροφο για να ανταλλάξουν βαριές κουβέντες με τα μέλη της διοίκησης που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεδρίαση. Βέβαια, οι καταληψίες συγγενείς, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές δεν διανοήθηκαν να πράξουν το ίδιο όταν η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ χορηγούσε σκανδαλώδη μπόνους, χάριζε απλόχερα μισθούς και υπέγραφε χαριστικές συμβάσεις...

Η λίστα

Για την ιστορία, πάντως, στη λίστα με τους 170 δημοσιογράφους υπήρχαν, εκτός από τους συγγενείς, αρκετοί άνεργοι, πολλοί αυτοαπασχολούμενοι (εργαζόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών), κάποιες «φίρμες» της δημοσιογραφικής πιάτσας, αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι που με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να διεκδικήσουν μια εκπομπή εσωτερικής παραγωγής.