ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κάποιοι χάνουν την δουλειά τους και κάποιοι άλλοι μόλις κέρδισαν την δεύτερη εργασία τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΡΤ


«‘‘Αδειάσαμε το μαγαζί τον περασμένο Ιούλιο, φέραμε τους δικούς μας και κρατήσαμε και κάποιους παλιούς για ξεκάρφωμα’’. Με μια φράση, αυτός είναι ο απολογισμός του πρώτου δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ούτε όμως η ΕΡΤ δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η διαδικασία υπήρξε αξιοκρατική. Ευνοιοκρατία, αδιαφάνεια, βύσματα και ρουσφέτια ντυμένα με τον μανδύα ενός δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού. Τα αποτελέσματα φωνάζουν…» Aυτά αναφέρουν οι συμβασιούχοι που έμειναν εκτός ΕΡΤ σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν επισημαίνοντας:
«Εμείς που μείναμε εκτός, χαιρόμαστε που βλέπουμε στην λίστα των επιτυχόντων και κάποιους συνάδελφους που εργαζόντουσαν στην ΕΡΤ και τώρα επιστρέφουν. Ζητούμε από την διοίκηση της ΕΡΤ να μην επιμείνει στο επιχείρημα πως ‘‘οι περισσότεροι είναι άνεργοι’’. Ανάμεσα στους νεοπροσληφθέντες βρίσκουμε και....πολλούς δημοσιογράφους που εργάζονται σε εφημερίδες και θα έχουν πλέον την ΕΡΤ ως την δεύτερη δουλειά τους. Σημειώνουμε πως η ΕΡΤ δεν απαιτεί από τους καθ’ όλα άξιους συναδέλφους να εγκαταλείψουν την εργασία τους στις εφημερίδες. Έτσι λοιπόν, κάποιοι χάνουμε την δουλειά μας και κάποιοι άλλοι μόλις κέρδισαν την δεύτερη εργασία τους. Στη λίστα βέβαια υπάρχουν και δημοσιογράφοι που δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά βρίσκονται εντός ραδιομεγάρου..
Δημοσιογράφοι που εργαζόμασταν στην ΕΡΤ από το 2001, το 2003, το 2004 δεν κριθήκαμε άξιοι να εργαστούμε για ακόμη μια φορά στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Δεν έχουμε δεύτερη εργασία και έτσι μετά από 6 μίση μήνες αναμονής, παραμένουμε άνεργοι και ‘‘προδομένοι’’ από το μαγαζί στο οποίο εργαστήκαμε τόσα χρόνια. Η ΕΡΤ χρειάστηκε σχεδόν 7 μήνες για να μας απορρίψει και τώρα εμείς πρέπει να ψάξουμε για δουλειά σε μια αγορά που δοκιμάζεται και μάλιστα στη μέση της χρονιάς.»
Οι «συμβασιούχοι εκτός»:
-Ζητούν την έμπρακτη συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ.
-Διεκδικούν την επιστροφή μας στην ΕΡΤ.
-Ζητούν από την διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να αναθεωρήσει την στάση της και να προχωρήσει στις προσλήψεις των άνεργων συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
-Ξεκαθαρίζουν ότι δεν το βάζουν κάτω και ότι θα αγωνιστούν για τις δουλειές τους.