ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο Πολίτης φεύγει (για την ΕΡΤ), ο ραδιοσταθμός Βήμα 99,5 μένει(;)



Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5. Από τη μία ο Γιάννης Πολίτης ανακοινώνει ότι σταθμός στο τέλος του μήνα αλλάζει χαρακτήρα και ο ίδιος αποχωρεί από τη θέση του γενικού διευθυντή κι από την άλλη ο Σταύρος Ψυχάρης ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει τίποτε και δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του ραδιοσταθμού. Και λίγο αργότερα κι ο ίδιος Πολίτης συντάσσεται (ας έκανε αλλιώς) με τη θέση Ψυχάρη, διαβεβαιώνοντας ότι όλα θα συνεχίσουν όπως πριν.
Βέβαια ο Πολίτης φεύγει από τον ρ/σ με προορισμό την ΕΡΤ – το όνομά του είναι στη λίστα (ενεκρίθη τελικά από το δ.σ. της ΕΡΤ) με τα ονόματα όλων όσοι θα προσληφθούν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Η επίσημη ενημέρωση των....εργαζομένων στον ΒΗΜΑ 99,5 από τον εκπρόσωπό τους στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ρίχνει φως στην υπόθεση. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Δρίβας αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τα όσα συνέβησαν και την επίσημη ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού Γιάννη Πολίτη, ο οποίος με κάλεσε στο γραφείο του και μου ανακοίνωσε ότι ο σταθμός στο τέλος του μήνα αλλάζει χαρακτήρα και ο ίδιος αποχωρεί από τη θέση του Διευθυντή, προχώρησα στις εξής κινήσεις:
• Καταρχάς ενημέρωσα όλους τους συναδέλφους για τις εξελίξεις
• Ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα, ζητώντας να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι σημαίνει αυτή η απόφαση και τις επιπτώσεις που θα έχει για τους εργαζόμενους.
• Επικοινώνησα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Σταθμό στα υπόλοιπα Σωματεία (ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ) ώστε να υπάρξει συνολικός συντονισμός
• Ενημέρωσα την εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ, η οποία αποφάσισε άμεσα να τεθούυμε σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενο νέο προγκρομ απολύσεων
Κατόπιν όλων αυτών αργά το απόγευμα, επικοινώνησε μαζί μου ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος. Μου μετέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ψυχάρη ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα κλεισίματος του σταθμού.
Αργότερα υπήρξε επίσημη ενημέρωση και από τον ίδιο τον κ. Πολίτη ότι τα πράγματα άλλαξαν και ότι συνεχίζουμε κανονικά.
• Ως εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ 99,5 ΔΕΝ έχουμε και ΔΕΝ επιθυμούμε να έχουμε καμία ανάμιξη σε επιχειρηματικές ή άλλες επιλογές.
• Εργαζόμαστε κάτω απο δύσκολες συνθήκες, λόγω απολύσεων συναδέλφων μας στο πρόσφατο παρελθόν, ΚΑΙ καλύπτουμε κενά ώστε να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.
• Απαιτούμε τήρηση των ΣΣΕ και αγωνιζόμαστε να εντάξουμε σε κανονικό καθεστώς εργασίας του νέους συναδέλφους οι οποίοι έτσι κι αλλιώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Συνάδελφοι ευελπιστούμε η περιπέτεια τούτης της συχνότητας μαζί και των ολίγων εργαζόμενων που έχουμε απομείνει να σταματήσει εδώ. Εξάλλου η διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση όλων μας που τόσο έχει ανάγκη ο ΒΗΜΑ 99,5.
Ωστόσο, επειδή η επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων στο χώρο των ΜΜΕ, προοιωνίζεται δυσοίωνα μαντάτα, τα οποία ήδη επηρεάζουν και το ΔΟΛ, ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παραμένουμε σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ».