ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Δέκα χιλιάδες δημοσιογράφοι φοβούνται μόλις 10 νταβατζήδες των ΜΜΕ!

από το kourdistoportocali

Οι δημοσιογράφοι που θα έπρεπε να είναι οι ηγέτες της επανάστασης κόντρα στην απαξίωση της προσωπικότητας του Έλληνα πολίτη, αντί να είναι οι φάροι του φωτός και της ελπίδας κόντρα στη μεθοδευμένη κατάθλιψη που επιβάλλει το σύστημα των φλώρων που διαφεντεύουν τις τύχες μας, έχουν γίνει κότες λυράτες και ρίχνουν την αιτία της κατάντιας τους στον Πάνο Σόμπολο, στον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Αλίμονο αν είσαι δημοσιογράφος με αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής, παλικαριά και γενναιότητα και περιμένεις να σε σώσει ο Σόμπολος.

Είναι ντροπή των χιλιάδων δημοσιογράφων να ρίχνουν τις ευθύνες τους στον Πάνο-ανύπαρκτο-Σόμπολο και στους υπόλοιπους τραχανοπλαγιάδες- εργατοπατέρες πάσης φύσεως.

Αλλά σ ένα κλάδο με τόσους βολεμένους κηφήνες στο Δημόσιο, με τόσα τσιράκια των εργοδοτών σε κάθε δημοσιογραφικό μαγαζί, με τόσους χαφιέδες πάσης φύσεως, με τόσα φοβισμένα ανθρωπάκια-τι να περιμένει κανείς;

Όσο κι αν μας ενοχλεί, ο μόνος που αντιστέκεται στον ξιπασμό είναι ο.....

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από τον Πήγασο

Ανακοίνωση εργαζομένων στο «Εθνος»
«Η φωτιά των απολύσεων δεν είναι πλέον στην αυλή του γείτονα, καίει το ίδιο μας το σπίτι. Οι απολύσεις συναδέλφων μας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 200 περίπου συνάδελφοι στο συγκρότημα ΠΗΓΑΣΟΣ έχασαν την εργασία τους τους τελευταίους μήνες. Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ και το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αντιστεκόμαστε και:
-Λέμε όχι στις απολύσεις, ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους. Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασία μας, αλλά και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να έχει ουσιαστική ενημέρωση.
-Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που έχουν λάβει από τις 26 Οκτωβρίου 2010 και όπως φαίνεται φυλάσσονται στο συρτάρι χωρίς να υλοποιούνται. Να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για 48ωρη απεργία. Η απόφαση αυτή να.....

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν στην Ελευθεροτυπία



Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με κήρυξη απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ που θα πιάνει και τα φύλλα του σαββατοκύριακου, ζήτησαν οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ(Eλευθεροτυπία) σε γενική συνέλευση που έγινε χθες με συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις ειδικότητες(συντάκτες, διοικητικοί, τεχνικοί) παρουσία της τριμερούς επιτροπής από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των διαφόρων ειδικοτήτων.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπογραφεί γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, καθώς και την ανάκληση και πάγωμα όλων των απολύσεων. Κάλεσε επίσης την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση μονομερών κινήσεων από τους εργοδότες για....

Οριστική διαγραφή της Τατιάνας Στεφανίδου από την ΕΣΗΕΑ


Οριστικά διεγράφη η Τατιάνα Στεφανίδου από τα μητρώα της Eνωσης Συντακτών για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Η Στεφανίδου διεγράφη καθώς μετείχε με την εικόνα της σε διαφήμιση για λογαριασμό της εταιρείας ρούχων ‘ VS’, η οποία προβάλλεται στην ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας, σε περιοδικό της “ Notos Galleries” (άνοιξη-καλοκαίρι 2010), καθώς και σε άλλα έντυπα. Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, υπήρξε παραβίαση του Καταστατικού και του Κώδικα Δεοντολογίας, που ορίζουν ρητά ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των μελών της Ενωσης σε διαφημίσεις.
Όπως αναφέρει η απόφαση του Πειθαρχικού η Τατιάνα Στεφανίδου κατά σύστημα και κατ’ εξακολούθηση, επιδεικνύει συμπεριφορά απόλυτης περιφρόνησης προς την υποχρέωσή της να σέβεται το Καταστατικό και τον Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και διαφημίζει αντικείμενα και υπηρεσίες, θέτοντας τις οικονομικές αντιπαροχές πάνω από το καθήκον της ως μέλους της ΕΣΗΕΑ στην οποία επιδίωξε να ενταχθεί.
Το Πρωτοβάθμιο είχε επανειλημμένα ασκήσει πειθαρχική δίωξη εναντίον της και τις είχε επιβάλλει ποινές. Εκείνη, όμως, συνέχιζε ακάθεκτη την προκλητική αυτή στάση της, κατά τρόπο που, πέραν των άλλων, προσέβαλε την....

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στο πόδι οι εργαζόμενοι σε Πήγασο και Ελευθεροτυπία





Συνελεύσεις εργαζόμενων σήμερα στο ΕΘΝΟΣ, στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ και στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Στον όμιλο του Πήγασου η Ιωάννα Ηλιάδη, εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει ότι καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού με διαρροή πληροφοριών για μαζικές απολύσεις. Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι, στον πρώτο όροφο του κτιρίου στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.
Η εκπρόσωπος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι απολύσεις συναδέλφων μας από την εφημερίδα, όχι απλά συνεχίζονται αλλά εντείνονται. Μετά τις πρόσφατες απολύσεις στην διόρθωση και στους φωτογράφους, σειρά είχαν χθες το βράδυ τρεις συνάδελφοι από....

Η «δημοκρατία» και το συμβόλαιο με τους αναγνώστες


Kυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με εκδότη τον Γιάννη Φιλιππάκη και διευθυντή τον Χρίστο Μουλίνο (φωτογραφία).
«Αποφασίσαμε να εκδώσουμε – στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε – μια εφημερίδα για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων, που κακοποιείται καθημερινά από δήθεν σοσιαλιστές, Εφιάλτες και λοιπούς τυχοδιώκτες οι οποίοι συγκροτούν τη…. Συντροφιά των προθύμων!». Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ της εφημερίδας με τους αναγνώστες, όπου δίνεται και το στίγμα του (κεντροδεξιού) φύλλου.
Ο τίτλος του βασικού θέματος της πρώτης σελίδας (η οποία παραπέμπει σε στιβαρό, σοβαρό φύλλο) είναι «Μισό μισό το Αιγαίο» με αναφορές στην ηττοπάθεια της κυβέρνησης. Το ρεπορτάζ είναι του Λεωνίδα Μπλαβέρη και αναφέρεται στην μυστική διπλωματία με την «εξαιρετικά περίεργη συμφωνία» Παπανδρέου – Ερντογάν για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με την Αγκυρα.
Η τελευταία σελίδα καλύπτεται από....

Το Βήμα, ο Guardian και το Veto

Έκλεισε το ημερήσιο «Βήμα», διότι αισθανόταν ότι προσβάλλει τους 60.000 αναγνώστες που το διαβάζουν στο ίντερνετ (σύμφωνα με το τελευταίο εντιτόριαλ). Το ροκοκό επιχείρημα έβαλε σε σκέψεις την «Guardian» (που έχει 30.000.000 ψηφιακούς αναγνώστες, αλλά επιμένει να τυπώνεται - μάλλον από έλλειψη καλών τρόπων)

Ο κύριος Μαρινάκης θα είναι ο νέος Λαυρεντιάδης, κατά τα φαινόμενα. Μετά το «metro» και τον Σκάι (20%), συζητά με το «Πρώτο Θέμα» και την «Καθημερινή» για την πλέον ορμητική του εισβολή στα media. Aν και δεν φαίνεται φανατικός για γράμματα, δείχνει να απολαμβάνει τις φωτογραφίες (ιδίως τις έγχρωμες). Η ελληνική δημοσιογραφία θα ζήσει μεγάλες στιγμές!

Η εφημερίδα «Αποκαλύψεις» θα κυκλοφορεί πλέον κάθε Κυριακή. Το Σάββατο τη χτύπαγε στις φτέρνες

Μετά τον διπλασιασμό της κυκλοφορίας της την περασμένη Κυριακή (από 8.000 σε 20.000 πανελλαδικά), η εφημερίδα «Veto» (συμφερόντων Λαυρεντιάδη) τράβηξε τα σωληνάκια της και σηκώθηκε να χορέψει ένα τρελό σέικ στην εντατική

Ζημίες 13 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψε το....

«Εκκαθαρίσεις» στο Εθνος




Την ώρα που ο Σταύρος Ψυχάρης ταπεινωμένος υποχωρούσε μπροστά στην 48ωρη απεργία και έπαιρνε πίσω τις 28 απολύσεις δημοσιογράφων, ο Γιώργος Μπόμπολας απέλυε επτά εργαζόμενους στο Εθνος, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε προχωρήσει και σε μια μικρή "εκκαθάριση" στο διαφημιστικό του Ομίλου.
Το αφεντικό του Πήγασου εδιωξε χθες τρεις από το ατελιέ κα τέσσερις από το λογιστήριο. Οι απολυμένοι από το ατελιέ .είναι όλοι έμπειροι συνάδελφοι με πάνω από 20 χρόνια δουλειάς ο καθένας στην επιχείρηση του Γιώργου Μπόμπολα. Τώρα εκδιώκονται από το «δεύτερο σπίτι» τους, μετά από δεκάδες χιλιάδες εργατοώρες, κόπο και ξενύχτια για την εμπορική επιτυχία του Εθνους. Τώρα κρίθηκε ότι ήταν «ακριβοί»!

Υ.Γ. Αύριο ή τις επόμενες μέρες αναμένεται να απολυθούν κι άλλοι εργαζόμενοι (μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι) από τον Πήγασο.

Προς απεργία στο Mega στη Θεσσαλονίκη για τις απολύσεις

Στην προκήρυξη (24ωρης;) απεργιακής κινητοποίησης στο γραφείο του τηλεοπτικού σταθμού Mega στη Θεσσαλονίκη προσανατολίζεται η ΕΣΗΕΜΘ, με αίτημα την οριστική ανάκληση των δύο απολύσεων συντακτών που η διεύθυνση του «μεγάλου» καναλιού «κοινοποίησε» για το τέλος του μήνα.
Τις επόμενες ώρες θα μελετηθούν και βάσει των εξελίξεων θα καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και η απεργιακή κινητοποίηση ενδεχομένως να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το πλαίσιο της κινητοποίησης, υπάρχουν σκέψεις, να περιλαμβάνει και απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία του Mega στο κέντρο της πόλης, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για τις απολύσεις και γενικότερα για το κλίμα περικοπών που υπάρχει σήμερα στον χώρο των ΜΜΕ.

Ψήφισμα Ανοικτής Διακλαδικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στα ΜΜΕ




Δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια το ψήφισμα της Ανοικτής Διακλαδικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στα ΜΜΕ της 30ης Νοεμβρίου 2010:

«Στις 30 Νοεμβρίου 2010, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας των εργαζόμενων στα MME, στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ έλαβε χώρα ευρεία Ανοικτή Διακλαδική Συνέλευση των Εργαζομένων από το σύνολο των ειδικοτήτων και των επιχειρήσεων του κλάδου με την αρωγή της «Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων – Ανέργων» και της προσφάτως συσταθείσας «Πρωτοβουλίας Μελών του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ».
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανοικτής συνέλευσης προχώρησαν σε τοποθετήσεις ουσίας, σε σχέση με τα δραματικά προβλήματα του κλάδου, συνάδελφοι από όλα τα ΜΜΕ επιβεβαιώνοντας ότι....

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Aνεστάλη η απεργία στο Βήμα - Ο Ψυχάρης έκανε πίσω για τις απολύσεις


Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό οτι ανακλήθηκαν οι 28 απολύσεις από το ΒΗΜΑ και οτι η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αναστείλει την 48ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή στην εφημερίδα ΒΗΜΑ, στο ΒΗΜΑ INTERNET, στο IN.GR και στον ΒΗΜΑ FM. Το αφεντικό του ΔΟΛ έκανε πίσω μπροστά στον κίνδυνο να μην κυκλοφορήσει το Βήμα την Κυριακή και να μην «ανανεωθούν» στο διαδίκτυο τα ιντερνετικά μέσα που διαθέτει.
Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις δουλειές τους αλλά το κλίμα είναι πολύ βαρύ καθώς οι περισσότεροι συντάκτες προς απόλυση είχαν ήδη ενημερωθεί από τη διεύθυνση για τη λύση της συνεργασίας τους.
Ο Ψυχάρης βέβαια μπορεί να ανέστειλε τις απολύσεις αλλά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επανέλθει στο άμεσο μέλλον…
Οι συζητήσεις για να διασφαλιστεί ότι ο εκδότης δεν θα επανέλθει θα...

48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ στο Βήμα


Με ομόφωνη απόφασή του, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα ΒΗΜΑ (αφορά το κυριακάτικο αφού το ημερήσιο έχει κλείσει), στο ΒΗΜΑ INTERNET και ΒΗΜΑ FM του «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟY ΟΡΓΑΝΙΣΜΟY ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.» από τις 9.00 π.μ. της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου, έως τις 9.00 π.μ. του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου 2010. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού του Δ.Ο.Λ.
Η έκτακτη συνεδρίαση έγινε μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση, από τον Διευθυντή της εφημερίδας Παντελή Καψή, 28 απολύσεων συντακτών του Βήματος.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, που εργάζονται στην εφημερίδα ΒΗΜΑ, στο ΒΗΜΑ INTERNET και ΒΗΜΑ FM να δώσουν δυναμικό παρών, συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ζητεί την αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων που εργάζονται στον Δ.Ο.Λ. ενάντια στις απολύσεις.
Με ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι στα ΝΕΑ εκδηλώνουν τη....

Θύελλα στη Μιχαλακοπούλου - Ο Ψυχάρης απολύει δεκάδες εργαζόμενους


Θύελλα στη Μιχαλακοπούλου. Εχοντας μπει σε μια φιλολογική συζήτηση με τα σωματεία, διαπιστώνοντας την ανεπάρκειά τους καθώς και τη γενίκευση της σκληρής γραμμής αφαίρεσης δικαιωμάτων και απολύσεων σε όλα τα μέσα, ο Ψυχάρης ανακοίνωσε τις πρώτες 28 απολύσεις δημοσιογράφων του Βήματος.
Τα σωματεία του Τύπου βρίσκονται σε συνεδρίαση και η μόνη πρόταση που έχει νόημα, αυτές τις ώρες, είναι απεργία αύριο σε ολόκληρο το συγκρότημα του ΔΟΛ, του συνόλου των εργαζομένων στον Οργανισμό, με περιφρούρηση στο τυπογραφείο και τις κεντρικές εγκαταστάσεις από το Διασωματειακό και από όλους τους συναδέλφους σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης κι αν εργάζονται, για να μη δουλέψει τίποτα στον ΔΟΛ.
Η συνέλευση στο ΒΗΜΑ τελείωσε και οι εργαζόμενοι με πανό έχουν αποκλείσει τις εισόδους περιμένοντας την ΕΣΗΕΑ. Απόφασή τους είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με κάθε δυνατό τρόπο....

Θράσος και υποκρισία


Στην εκπομπή του ακριβοπληρωμένων αστέρων του ΣΚΑΪ (εκ μεταγραφής από την ΕΡΤ του Παναγόπουλου) βγήκε ο υφυπουργός Εργασίας Κουτρουμάνης και μίλησε για την «αναγκαιότητα» επιχειρησιακών συμβάσεων σε «μαγαζιά» που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και πάνε για λουκέτο…
Εντελώς υποκριτικά ο Δημήτρης Οικονόμου εξέφρασε απορίες του στιλ «και πως θα ξέρουμε εμείς αν υπάρχουν πράγματι προβλήματα στη συγκεκριμένη επιχείρηση» και άλλα τέτοια. Ο Κουτρουμάνης το ίδιο υποκριτικά απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να το διασφαλίσει αυτό. Από την πλευρα του ο Βασίλης Λυριτζής απέχει πολύ από αυτό που ήταν και την εικόνα που παρουσίαζε στις καλές εποχές από το ραδιόφωνο του Flash.
Αναπαραγωγή των δηλώσεων Κουτρουμάνη έκανε στην εκπομπή της και η εξίσου πανάκριβη μεταγραφή (από την ΕΡΤ του Παναγόπουλου) Πόπη Τσαπανίδου, καθώς και...

Πλιάτσικας στο Διαδίκτυο






Φαίνεται πως ο ΔΟΛ αποφάσισε να στηρίξει την ιντερνετική του πύλη, το in.gr. Ετσι με χορηγό την μπύρα Αμστελ και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως γράφει σχετική καταχώριση στα ΝΕΑ, μπορεί κάποιος να κατεβάσει και να ακούσει δωρεάν στο in.gr. εως τις 15 Δεκεμβρίου το νέο άλμπουμ του Φίλιππου Πλιάτσικα «Την Αλήθεια να Πω». Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει σχετικά: «Η εμπειρία με την επαφή μου από τον κόσμο με κάνει να τολμήσω να δώσω δωρεάν τα καινούργια μου τραγούδια στο Διαδίκτυο, μέσα από την ιστοσελίδα του in.gr. Προτιμώ να γίνει με τον δικό μας τρόπο και την...

Tελικά διέγραψαν τον Χρ. Παναγόπουλο από την ΕΣΗΕΑ;

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΛΕΥΚΟ

Τελικά η ΕΣΗΕΑ διέγραψε από τα μητρώα της τον Χρήστο Παναγόπουλο (παλιά της ΕΡΤ και τώρα του ΣΚΑΙ ) ή όχι;
Διότι από τη μία λέγεται και γράφεται ότι τον διέγραψαν και από την άλλη χθες στην ανοιχτή συνέλευση στην Ακαδημίας φάνηκε σαν να αγνοούσαν το γεγονός καθώς ζητήθηκε έντονα η ατιμωτική διαγραφή του με αφορμή τα τεκταινόμενα στον ΣΚΑΙ.
Στην επίσημη ιστοσελίδα των ανακοινώσεων πάντως της ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχει τίποτε σχετικό, αν και αυτό το συνηθίζουν, δηλαδή να λαμβάνεται μια απόφαση κι αυτή να κοινοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση. Εκτός αν δεν θέλουν να το δημοσιοποιήσουν και να το ανακοινώσουν επίσημα...
Το μπλογκ maxomenidimosiografia έγραψε:
«Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη διαγραφή του Χρήστου Παναγόπουλου μετά από πρόταση, κατατέθηκε από την αντιπρόεδρο Νανά Νταουντάκη και την ψήφισαν έξη: Νταουντάκη, Νταβανέλος, Ράμμος, Κουμπιάς, Βιδάλη, Πετραλιά.
Ο
Τσαλαπάτης έφυγε λίγα λεπτά πριν.
Ο
Σόμπολος, η Μαγιάση, ο Βλαβιανός, ο Κυρίτσης, αφού προσπάθησαν να βρουν σωσίβιο, ως συνήθως, σε νομικά τερτίπια, έριξαν λευκό. Ναι, έριξαν λευκό για το μέλος της ΕΣΗΕΑ που πιέζει, απειλεί, προπηλακίζει εργαζόμενους, που κουρελιάζει τις ΣΣΕ, που προσβάλλει τα μέλη του ΔΣ, που καταρρακώνει το καταστατικό του Σωματείου, που δεν σέβεται κανέναν και τίποτα μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον. Ακόμη και όταν....

Απεργία, πορείες, ανοιχτές συνελεύσεις. Κι όμως κάτι λείπει...



Πολύς κόσμος, μεγάλη συμμετοχή, πολλές αντιθέσεις. Οσοι ξεκίνησαν την πορεία από την Ακαδημίας προς το υπουργείο Εργασίας είχαν μια πικρή γεύση στο στόμα για τις δραματικές εξελίξεις στα ΜΜΕ αλλά και μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο κλάδος (επιτέλους) βγαίνει από το καβούκι του. Και πώς να μην βγει άλλωστε με όλα αυτά που συμβαίνουν σε Απογευματινή, ΔΟΛ, Αλαφούζους, Πήγασο, Alter κλπ. Περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας, απολύσεις, λουκέτα, απειλές και εκβιασμοί.
Ακόμη και η ανοιχτή συνέλευση που ακολούθησε στην ΕΣΗΕΑ θύμιζε, όπως είπαν και κάποιοι παλιοί, κάτι από τα αμφιθέατρα στις δεκαετίες του 70 και του 80.

Η ΕΣΗΕΑ και ο Σόμπολος (που γιουχαίστηκε και κρύφτηκε πίσω από τα ΜΑΤ) πήραν το μήνυμα. Καιρός να πάρουν ένα πιο ηχηρό μήνυμα και οι εργοδότες…

Υ.Γ. Η πικρή γεύση στο στόμα παρέμεινε σε πολλούς από αυτούς που διαδήλωσαν χθες και στη συνέχεια παρευρέθηκαν στην ανοικτή συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ. Η Δήμητρα Κουντή, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ίσως είναι μία από αυτούς…

Υ.Γ. 1
Αν και η μάχη χάθηκε στου Αλαφούζου, σήμερα στον ΔΟΛ παίζονται πολλά καθώς ο Ψυχάρης λέγεται ότι έχει έτοιμη τη....

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πώς μπορείτε να ταπεινώσετε έναν εργαζόμενο

ΟΙ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ
ΚΑΙ ΤΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

29-11-2010
«Ήταν 23-11 όταν δεσμευτήκαμε οι δημοσιογράφοι - εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάϊ 100,3 ότι δεν υπογράφουμε τις «ατομικές συμβάσεις» εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτούσε για τη μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας μας κατά 10%. Στη διάρκεια των επτά αυτών ημερών, έγιναν πολλές συνελεύσεις και συζητήσεις τόσο με το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό όσο και με τη διοίκηση του σταθμού ή πιό σωστά του ομίλου, καθώς η αποκαλούμενη «τυφλή περικοπή» του 10% αφορούσε και την τηλεόραση και τους διοικητικούς.
Η διοίκηση του σταθμού, ακόμα και κατά τη διάρκεια της Κυριακής, άσκησε αφόρητες πιέσεις στους εργαζόμενους, για να τους αποσπάσει την υπογραφή τους, σ' ένα πιο βελτιωμένο από το αρχικό, ιδιωτικό συμφωνητικό περικοπής της μισθοδοσίας τους. Κι ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο και οι «επιτελάρχες» του σταθμού εργαζόταν υπερωριακά, με στόχο την εξώθησή τους στην υπογραφή, η ΕΣΗΕΑ, και για την ακρίβεια η πλειοψηφία της, επέλεγε το δρόμο της ηχηρής σιωπής και της «ευγένειας». Τις πιο δύσκολες ώρες, παρότι είχαν ενημερωθεί για το τέλος που ερχόταν, απουσίαζαν... Δεν κηρύχθηκε καμία απεργία στον....

Δεν λυγίζουμε - Αντιστεκόμαστε!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Το τσουνάμι που περιμέναμε, ήρθε. Εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα μας κήρυξαν τον πόλεμο.
Τα «παπαγαλάκια» τους δουλεύουν υπερωρίες. Με λουκέτα, απολύσεις, απειλές και εκβιασμούς, έχουν στόχο να μας κάνουν να λυγίσουμε, είτε από τα χτυπήματα είτε από τον φόβο. Εμείς όμως, αντιστεκόμαστε. Γνωρίζουμε ότι οι εξελίξεις σήμερα θα καθορίσουν το τοπίο στα ΜΜΕ για τα πολλά επόμενα χρόνια: τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές και, τελικά, την ποιότητα της ενημέρωσης.

Γι’ αυτό, ως εκλεγμένα μέλη του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ
:

1.
Διεκδικούμε την υπογραφή γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα ΜΜΕ και την
εφαρμογή της από όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

2.
Δηλώνουμε ότι αρμόδιες για την διαπραγμάτευση με τους εργοδότες είναι οι εκλεγμένες
συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων. Ωστόσο, οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά
υπόψη τις προτάσεις των εργαζομένων, για τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις, όπως αυτές
διατυπώνονται από τις γενικές συνελεύσεις και τις εργασιακές επιτροπές.

3. Λέμε όχι στις απολύσεις και αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.

4. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που βρίσκονται ήδη
στην ανεργία. Ζητάμε από την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές ενώσεις την άμεση,
ουσιαστική και έμπρακτη στήριξή τους.

5.
Δεν αποδεχόμαστε
προτάσεις ή «παραινέσεις» για μείωση των αποδοχών μας, ειδικά αυτών που ορίζονται μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», για να
πληρώσουμε όλοι μαζί.

6. Προειδοποιούμε ότι κάθε επιχείρηση που αρνείται την....

Οι εκβιασμοί του Αλαφούζου και οι προφάσεις του Ψυχάρη

«’H υπογράφεις ή απολύεσαι»! Απέναντι σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος Αλαφούζου, σήμερα το πρωί. Οι εργαζόμενοι σε ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΙ κλήθηκαν να υπογράψουν μόνοι τους τις μειώσεις των μισθών τους κατά 10%. Η εναλλακτική; Μα, φυσικά η απόλυση.
Ετσι έως τις 4.00 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι καλούνταν να υπογράψουν το χαρτί του λογιστηρίου που καταργεί στην πράξη τις κλαδικές συμβάσεις. Τη μείωση του μισθού τους υπέγραψε η πλειοψηφία των εργαζόμενων της τηλεόρασης καθώς η ΕΣΗΕΑ έφτασε αργά και 'έπειτα από συνεχείς και πιεστικές εκκλήσεις τωνδημοσιογράφων. Ετσι αρκετοί υπέκυψαν στον εκβιασμό κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά της διορίας, βλέποντας ότι έμεναν μόνοι χωρίς το σωματείο τους.Ακολούθως ο Σόμπολος τα άκουσε όταν έφτασε με καθυστέρηση και λίγα ήταν.
Στον ΔΟΛ, η συνάντηση Ψυχάρη με το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του Βήματος διεκόπη και ορίστηκε νέο ραντεβού για την Τετάρτη το πρωί (καθώς αύριο υπάρχει απεργία).
Οσο διήρκεσε η συνάντηση ο Ψυχάρης δικαιολογήθηκε για την....

Την Πέμπτη στα περίπτερα η Δημοκρατία των Φιλιππάκη - Μουλίνου


Την Πέμπτη θα κυκλοφορήσει τελικά η Δημοκρατία των Γιάννη Φιλιππάκη και Χρίστου Μουλίνου. Η νέα ημερήσια εφημερίδα ήταν να βγεί στα περίπτερα την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου αλλά η έκδοσή του πρώτου φύλλου μετατέθηκε μια ημέρα μετά, λόγω της 24ωρης απεργίας στο χώρο των ΜΜΕ. Υπάρχει πάντως ένα θέμα με τη διαφημιστική καμπάνια του νέου φύλλου αφού όπως όλοι λένε μέχρι σήμερα δεν έχουν «πετύχει» τηλεοπτικά σποτ, παρά μόνο καταχωρήσεις σε εβδομαδιαίες εφημερίδες. (UPD Είδαμε τελικά το διαφημιστικό της Δημοκρατίας στην τηλεόραση που ήταν πράγματι εντυπωσιακό αν και έφερνε λίγο σε πολιτική - προεκλογική διαφήμιση).
Αρχισυντάκτες στη νέα κεντροδεξιά εφημερίδα θα είναι οι Ανδρέας Καψαμπέλης στο πολιτικό, Κώστας Σαλαμούρας στο οικονομικό, Αμαλία Βεβελάκη στο ρεπορτάζ, Χαρά Αναστασάκη στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό, Μαρία Παναγιώτου στα διεθνή και Μίλτος Τσεκούρας στο αθλητικο. Αρχισυντάκτης εκδόσεως είναι ο Ανδρέας Λιόσης, αρχισυντάκτης του ενθέτου "Σαββατοκύριακο" ο Γιώργος Πούλος και art director o Ηλίας Τρακάδας.
Ο «εφημεριδάς» Μουλίνος και οι συντελεστές του εκδοτικού εγχειρήματος δηλώνουν....

Αναστολή έκδοσης και για την «Εβδομάδα» στην Πάτρα



Δύσκολοι καιροί για εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου και στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Πάτρα. Μετά τις εφημερίδες «Η Ημέρα», «Σημερινή», και «Εθνικός Κήρυξ» ήρθε η σειρά της «Εβδομάδας» να αναστείλει την έκδοσή της, ύστερα από 26 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας.
Οι αίτιες για την αναστολή έκδοσης της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Πάτρας, όπως σημειώνεται σε άρθρο στην πρώτη σελίδα της, ήταν «η ένταση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, που πλήττουν αυτή την....

Οι ισολογισμοί και τι φοβούνται οι οικονομικές εφημερίδες


Η κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών βάσει της οδηγίας της ΕΕ αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ημερήσιες οιονομικές εφημερίδες. Η λειτουργία και εν πολλοίς η επιβίωση πολλών οικονομικών φύλλων εξαρτάται από τη δημοσίευση των ισολογισμών.
Η απελευθέρωση της υποχρέωσης αυτής των επιχειρήσεων, που θα μπορούν πλέον να κοινοποιούν τους ισολογισμούς τους σε οποιοδηποτε μέσο έχει πανελλαδική εμβέλεια (όπως το διαδίκτυο) έχει τεθεί και στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τρόικα που έχει ζητήσει πλήρη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο και άλλων αναδιαρθρώσεων και μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να υπάρξει μία οικονομική ελάφρυνση στις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις.
Η συμμόρφωση της Ελλάδας στην οδηγία της ΕΕ ίσως θέσει ζήτημα επιβίωσης για τις ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες που για πάρα πολλά χρόνια εξασφάλιζαν κέρδη χάρη στην δημοσίευση των ισολογισμών. Οι εκδότες των οικονομικών εφημερίδων έχουν ενημερωθεί και ήδη πιέζουν τον υπουργό Οικονομικών ώστε να ισχύσει και το 2011 η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών καθώς σε....

Ολοι στην διαδήλωση της Τρίτης



Αυτή η απεργία ή θα γίνει σημείο εκκίνησης
για έναν μακρύ και νικηφόρο αγώνα
ή θα είναι η τελευταία πράξη για τον κλάδο των ΜΜΕ


Η απεργία της Τρίτης είναι ίσως η σημαντικότερη από οποιαδήποτε άλλη έχει κατέβει ο κλάδος των εργαζομενων στα ΜΜΕ, ακόμα κι από αυτή του 75. Είμαστε σε πόλεμο. Από το καλοκαίρι και μετά οι εργαζόμενοι στα media δεχόνται μια πρωτοφανή επίθεση με ομαδικές απολύσεις, πτωχεύσεις, περικοπές, βίαιες μεταβολές των όρων εργασίας μας, εκβιασμούς, τραμπουκισμούς των εκλεγμένων μας εκπροσώπων.
Και μαντέψτε που ποντάρουν τα αφεντικά: ότι για άλλη μια φορά θα κατέβουν μια χούφτα, μερικές εκατοντάδες το πολύ στο δρόμο, ότι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θα ρίξουν μια ντουφεκιά στον αέρα και μετά θα ησυχάσουν, ότι εκείνοι θα βγουν και πάλι κερδισμένοι στο χαρτί και τα εργατικά, ότι από Τετάρτη όλοι θα είναι ξανά τα καλά φοβισμένα παιδάκια που γράφουν ό,τι τους πουν, που καπνίζουν εκεί που επιτρέπεται, που χτυπάνε κάρτα και, φυσικά, δεν βγάζουν τη γλώσσα στην κάμερα που τους παρακολουθεί.

Αύριο στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), που έχει συγκαλέσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Αυτή η απεργία ή θα γίνει σημείο εκκίνησης για έναν μακρύ και νικηφόρο αγώνα ή θα είναι η τελευταία πράξη για τον κλάδο των εργαζομένων στα ΜΜΕ...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αυξομειώσεις στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων



Στα ίδια επίπεδα με μικρές αυξομειώσεις παρέμειναν και αυτή την Κυριακή οι κυκλοφορίες των εφημερίδων σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες μετρήσεις των πρακτορείων.
Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της VETO που διπλασίασε την κυκλοφορία της (κοντά στις 20.000 φύλλα) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το γεγονός αυτό είναι θετικό καθώς οργίαζαν οι φήμες περί λουκέτου στην εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς που είχε πέσει κάτω από τις 10.000 φύλλα.
Κατά τα άλλα η Καθημερινή ήταν κι αυτή την εβδομάδα (ελέω Χατζιδάκι) πρώτη σε κυκλοφορία με περίπου 153.000 φύλλα. Στη δεύτερη θέση....

Το λουκέτο στο Βήμα και η τρύπα με τα 3 εκατ. του Χάρι Πότερ


Τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στα ΜΜΕ, με την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου Βήματος, τις μεθοδεύσεις για μειώσεις μισθών στο ΣΚΑΙ και την μη πληρωμή μισθών στο Alter, καταγράφει στη στήλη του Μέσα & media ο Χρήστος Ξανθάκης:

@ Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά σας το έγραψα πριν από δύο εβδομάδες (σ.z. όπως άλλωστε και οι zoornalistas) ότι το στόρι με το κλείσιμο του ημερησίου «Βήματος» είχε περάσει από το «αν» στο «πότε». Αυτό το «πότε» λοιπόν ήρθε προχθές Παρασκευή, οπότε και κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας. Εννοείται ότι παραμένουν η κυριακάτικη έκδοση καθώς και η ηλεκτρονική εκδοχή, που ανακοινώθηκε ότι θα ανανεωθεί δραστικά από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Εκείνο που δεν έγινε γνωστό είναι αν θα τροφοδοτείται από ανεξάρτητη ομάδα ή από το υπό διαρκή κατασκευή και διαρκή αμφισβήτηση (βλέπε γιοφύρι της Αρτας) newsroom.

@
Οι αιτίες του κλεισίματος; Μα τι άλλο από την οικονομική κρίση, τη διολίσθηση των κυκλοφοριών και τη συντριβή των διαφημιστικών καταχωρίσεων. Υπολογίζεται ότι το ημερήσιο «Βήμα» χρέωνε τον ΔΟΛ γύρω στα 7.000.000 ευρώ τον χρόνο, πράγμα μάλλον οδυνηρό σε τέτοιες εποχές. Τα λεφτά αυτά ήταν....

Δυναμική συγκέντρωση στα Διόδια Αφιδνών


Με επιτυχία και με μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων και των φορέων της Β.Α. Αττικής πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Διοδίων Αφιδνών, το πρωί της Κυριακής, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το «άνοιγμα» διοδίων που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής κατά των Διοδίων.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς η αλλαγή στάσης , της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε. (διαχειρίζεται την Εθνική Οδό και κερδοσκοπεί σε βάρος μας μέσω των διοδίων) που δεν ανοίγει τις μπάρες σε οδηγούς που αρνούνται την πληρωμή διοδίων (αναγκάζοντάς τους να τις ανοίγουν μόνοι τους), έχει κάνει τους πολίτες να αγανακτούν.
Η ανταπόκριση των περίπου 10.000 οδηγών, που πέρασαν από τα διόδια ελεύθερα κατά τη διάρκεια του 2ωρου ανοίγματος έδειξε οτι όλοι κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν σε....

Δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να γελάσουμε

ΔΥΟ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Κυκλοφόρησαν το νέο άλμπουμ
του Στάθη με τίτλο «Τα Ανδρείκελα»
aπό τις Εκδόσεις Λιβάνη
και στην Ιταλία ημερολόγιο
με την υπογραφή του Altan



Το αιώνιο δίλημμα των γελοιογράφων: Να γίνεται χαμός, κλαυθμός και οδυρμός, να γκρεμίζονται όλα ένα γύρω και να χάνει η μάνα το παιδί για να έχουμε εμείς άφθονο υλικό ή να ζούμε σε εποχές ήρεμες, χαλαρές και ατάραχες με ορατό τον κίνδυνο της απελπισίας από την απουσία ερεθισμάτων;
Επειδή τον ξέρω καλά τον Στάθη, είμαι σίγουρος ότι θα απαντούσε «μωρέ ας περνάει καλά ο κόσμος κι ας εικονογραφώ εγώ παιδικά βιβλία». Από την άλλη βέβαια, το ένστικτο του κυνηγού δεν τον εγκαταλείπει ποτέ. Κι όταν του δίνεται η ευκαιρία, σπεύδει να την αδράξει και να την ξεζουμίσει.

Το αποτέλεσμα; Υπολογίστε 28 βιβλία με σκίτσα, γελοιογραφίες, κόμικς, ιστορίες χωρίς λόγια και εικονογραφημένα τραγούδια (από τις εκδόσεις «Καστανιώτη», «Βαβέλ», «Κέδρος» και «Πατάκη») που φέρουν την υπογραφή του Στάθη. Συν ένα ακόμη, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Λιβάνη». Το άλμπουμ «Τα Ανδρείκελα», με σκίτσα που....

Η «διαβούλευση με τα συνδικάτα» και η παρανομία του ΔΟΛ

Για τους εργαζόμενους στο ΒΗΜΑ
(και σε ολόκληρο τον ΔΟΛ
)

Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία πριν από οποιαδήποτε απόπειρα του εργοδότη να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία του -με πρόφαση την αναστολή της έντυπης έκδοσης του ΒΗΜΑΤΟΣ, στην περίπτωσή μας- επιβάλλεται διαβούλευση με τα συνδικάτα. (άρθρο 3 του νόμου 1387/93, περί ομαδικών απολύσεων).
Συνεπώς, η αντίσταση των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ ΕΤΗΠΤΑ και ΕΣΠΗΤ), συντονισμένη και άμεση και πέρα από τις απαραίτητες κινητοποιήσεις, πρέπει να ξεκινήσει με την καταγγελία ότι ήδη ο ΔΟΛ έχει παρανομήσει αγνοώντας την υποχρεώση του νόμου για “διαβούλευση με τα συνδικάτα”.

Ενας Παλιός /syspeirosi

«Βόμβα» Μαρινάκη στο χώρο των media

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ - ΤΙ (ΣΥ)ΖΗΤΑΕΙ

Νέα επιχειρηματική εισβολή στα μίντια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφού είδε και αποείδε με τον Ολυμπιακό και τους διάφορους Βαλβέρδε αποφάσισε να δώσει το φιλί της ζωής σε έναν χώρο που πνέει τα λοίσθια.
Ο εφοπλιστής που ήδη συμμετέχει στον όμιλο του ΣΚΑΙ και στην free press εφημερίδα metro, έχει ξεκινήσει επαφές με τα αφεντικά εκδοτικών συγκροτημάτων, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής του σ' αυτά, με εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου. Όπως γράφει και το καλά πληροφορημένο parapolitika οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.
Πριν από δύο μήνες είχαν υπάρξει φήμες περί συνεργασίας του Μαρινάκη και με τους εκδότες της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και του αθλητικού φύλλου «Πρωταθλητής» οι οποίες τότε διαψεύστηκαν. Τώρα όμως επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές, ότι ο Μαρινάκης έχει επαφές με τους Θέμο Αναστασιάδη και Τάσο Καραμήτσο. Στόχος του εφοπλιστή όπως λέγεται είναι η απόκτηση πλειοψηφικού(;) πακέτου στην εφημερίδα της Αποστόλου Παύλου.
Αλλες πληροφορίες θέλουν τον Μαρινάκη να συζητάει και με τις κόρες του Τεγόπουλου για την απόκτηση των μετοχών που διαθέτουν η Μάνια Τεγοπούλου και η Ελενα Μακρή στην «Ελευθεροτυπία».
Ο επιχειρηματίας, όπως λένε, φέρεται διατεθειμένος να ρίξει χρήμα για να φτιάξει έναν Όμιλο, που θα....

«Ψηφιακή Σύγκλιση» για Ψυχάρη - Μπόμπολα

Το ΕΣΠΑ για λογαριασμό των εκδοτών αποφάσισε να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα, με πληροφορίες εντός των ημερών πρόκειται να ξεκινήσει τη δράση "Digi-content" που απευθύνεται στους εκδότες εφημερίδων, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του επιχειρημασιακού προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση". Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2010 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2011. Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να υπάρξει ενίσχυση των Ομίλων Media, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση, βλέποντας ότι η δημιουργία ενός ταμείου για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις, αποφάσισε να εξασφαλίσει με έμμεσο τρόπο την χρηματοδότησή τους.
Tο πρόγραμμα «Digi-content» που απευθύνεται στις επιχειρήσεις Media, είναι φτιαγμένο στα μέτρα των ισχυρών των Μέσων. Αυτό άλλωστε, έρχεται να ενισχυθεί από την πληροφορία που θέλει το αφεντικό του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, αλλά και τον εργολάβο - εκδότη Γιώργο Μπόμπολα, να έχουν διασφαλίσει, ήδη, την δέσμευση από πλευράς Μαξίμου, ότι θα μετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο ότι ο Ψυχάρης, έσπευσε να ανακοινώσει την είσοδο του «Βήματος» στην νέα ηλεκτρονική εποχή, δέκα μέρας, πριν την έναρξη της υποβολής των σχετικών φακέλων, για ένταξη στο πρόγραμμα...

Εντάσεις και ενστάσεις...






Σε δικαστική περιπέτεια έχει μπει ο Βασίλης Μπόνιος, όπως γράφεται στο διαδίκτυο, μετά από μήνυση του πρώην διευθυντή της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Γιάννη Βλαστάρη. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες διότι δεν γνωρίζουμε καλά το θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αυτού του είδους οι «παρεξηγήσεις» δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες. Εξ άλλου είναι βέβαιο οτι ο Μπόνιος στο kourdistoportocali θα δημοσίευε πάραυτα οποιοδήποτε παράπονο, ένσταση, διαμαρτυρία οποιουδήποτε ένιωθε οτι αδικείται από οποιαδήποτε ανάρτησή του. Αντί άλλου.....