ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Oι αφιερώσεις του Αλαφούζου και τα κουϊζάκια του Κουρή



Nέα επεισόδια στην παλιά κόντρα Αλαφούζου – Κουρή με τον πρώτο να έχει κάθε βράδυ στο κανάλι του (ΣΚΑΙ) ειδικά αφιέρωματα στη διαδρομή του εκδότη της Αυριανής. Χθες χρησιμοποίησε ηχητικό ντοκουμέντο με τη γνωστή δήλωση του Μάνου Χατζιδάκι, που χαρακτήριζε την «Αυριανή» ως την πιο βρομερή φυλλάδα στη ιστορία του ελληνικού Τύπου.
Από την πλευρά του ο Κουρής στα πρωτοσέλιδα της Αυριανής θέτει καθημερινά τα γνωστά ερωτήματα του στιλ «Αλαφούζε θυμάσαι το Ασπρονήσι;», «Αλαφούζε ποιος έφαγε τον ρουμάνικο στόλο;» κ.α.
Τέτοιες κόντρες μεταξύ των δύο έχουν υπάρξει ξανά στο παρελθόν και έτσι όπως ξαφνικά ήλθαν στο προσκήνιο, το ίδιο απότομα εξαφανίστηκαν…

«Παρόντες και απόντες»



ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μία κυρία μιλώντας σπαστά ελληνικά , με δυσκολία προσπαθεί να κρύψει τη συγκίνησή της. "Είναι αλήθεια; Σταμάτησε να κυκλοφορεί η εφημερίδα; Τηλεφωνώ από την Αστόρια. Μου το είπαν, αλλά δεν το πιστεύω. Εάν υπάρχει τόσο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα θα βοηθήσουμε και εμείς. Θα κάνουμε έρανο.Θα συμμετέχει και η εκκλησία". Η συγκίνηση μεταφέρεται αστραπιαία στον 4ο όροφο της Φειδίου όπου ειμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και μελετάμε τις επόμενες κινήσεις μας. Συγκίνηση για τους δεκάδες αναγνώστες μας, που δεν έχουν σταματήσει να επικοινωνούν μαζί μας και να εκφράζουν τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια τους για τη διακοπή λειτουργίας της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ. Για όλους αυτούς που εκφράζουν καθημερινά γνήσια συναισθήματα αγάπης για την εφημερίδα που “συντρόφευε” τις ημέρες και εξέφραζε τις ιδέες τους αλλά και αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους που δοκιμάζονται σε αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Χαρακτηριστική είναι και η....

Δημοτικά Ραδιόφωνα: Μυωπία ή αλληλεγγύη;

του Κώστα Ράπτη, εκπρόσωπου των εργαζομένων του ρ/σ «Αθήνα 9,84 στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η αρχή, σε χρόνο ανύποπτο, έγινε με το ανάλαφρο ύφος (και την ανθρωποφαγική διάθεση) ενός reality show. "Εσείς τί λέτε; αξίζει να υπάρχουν δημοτικά ραδιόφωνα ή όχι;" ρωτούσαν τα κυριακάτικα δημοσιεύματα - επανερχόμενα όλο και συχνότερα στο θέμα με ύποπτη εμμονή. Η συνέχεια, πολύ πιο ωμή, δόθηκε με την ευκαιρία της προεκλογικής
περιόδου.
"Θα κάνετε ή δεν θα κάνετε απολύσεις στον Αθήνα 9,84;" ρωτούσαν καταιγιστικά τους υποψήφιους δημάρχους τηλεπαρουσιαστές σκανδαλωδώς σιτισμένοι κατά το πρόσφατο παρελθόν με δημόσιο χρήμα.
Η κορύφωση ήρθε με την "έκθεση Προβόπουλου": "ποιος ο λόγος να διαθέτουν μέσα ενημέρωσης οι υπερχρεωμένοι δήμοι;" επανέλαβε εν χορώ, μετά τον κεντρικό τραπεζίτη, σειρά αστέρων του Τύπου και της ιδιωτικής Ραδιοτηλεόρασης - συμπεριλαμβανομένου έως και του καναλάρχη προέδρου του ΛΑΟΣ.

Το "ηθικό δίδαγμα" προκύπτει αβίαστα: χρειαζόμαστε λιγότερα Μέσα Ενημέρωσης, συγκεντρωμένα σε λιγότερα χέρια. Ακριβέστερα: χρειαζόμαστε λιγότερα δημόσια μέσα ενημέρωσης - και λιγότερους δημοσιογράφους που να καλύπτονται από τις (απειλούμενες έτσι και αλλιώς) συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Αλλά, βέβαια, όταν προτείνεται ανενδοίαστα ως και η.....

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Βοήθεια από Μπότση στους εργαζόμενους της Φειδίου

ΜΙΚΡΑ ΚAΙ (ΠΟΛΥ) ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΠΟΤΣΗ στους εργαζόμενους της Φειδίου. Πληροφορίες θέλουν το Ίδρυμα Μπότση να συμπαραστέκεται στους 130 εργαζόμενους της «Απογευματινής», που δοκιμάζονται από τις αυθαίρετες μεθοδεύσεις Σαραντόπουλου, και να τους παραχωρεί δωρεάν το κτίριο της εφημερίδας. Το κτίριο της Φειδίου ανήκει στο Ιδρυμα Μπότση που το νοίκιαζε στον εργολάβο. Κάτι θα έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος Καραγιάννης...

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ
ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαδόπουλο τον πρώην άνκορμαν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Μαθαίνουμε ότι ο δημοσιογράφος βρήκε φιλόξενη στέγη στην εφημερίδα «Real news» και μάλιστα σε θέση αρχισυντάκτη του εξωτερικού ρεπορτάζ. Θυμίζουμε ότι ο Παπαδόπουλος είχε κάνει κι ένα πέρασμα από την Απογευματινή από όπου έφυγε διαφωνώντας με τις επιλογές του τότε διευθυντή Τίτου Αθανασιάδη…

ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ
δύο νέων ενθέτων στο ημερήσιο «Βήμα», πριν καν δοκιμαστούν στον ανταγωνισμό. Έτσι δεν θα υπάρξει ένθετο περιοδικό στο σαββατιάτικο «Βήμα» για την έξοδο, τύπου Αθηνόραμα, ούτε και τις Πέμπτες αντίστοιχο σε χάρτινη μορφή όπως είχε αποφασισθεί. Οι συγκεκριμένες κινήσεις δεν φαίνεται να είναι άσχετες από μια σειρά αποφάσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις εκλογές.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ
και συγγραφέας Δημήτρης Αποστόλου αναλαμβάνει τη διέυθυνση του περιοδικού....

Κι άλλος Τύπος στα περίπτερα στις 24 Νοεμβρίου


Άλλος ένας Τύπος ετοιμάζεται να προστεθεί στη λίστα των κεντροδεξιών εφημερίδων. Μετά τον Αδέσμευτο του Ρίζου και τον Ελεύθερο Τύπο των Σκαναβή – Μπενέκου έρχεται (σύμφωνα με διαρροές) ο «Δημοκρατικός Τύπος» των Γιάννη Φιλιππάκη και Χρήστου Μουλίνου.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η νέα εφημερίδα θα κυκλοφορήσει – εκτός απροόπτου - στις 24 Νοεμβρίου.
Πολλοί λένε ότι παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία το νέο φύλλο θα κυκλοφορήσει σε μια περίοδο που ο ανταγωνισμός στο χώρο του τύπου της κεντροδεξιάς είναι εξαιρετικά μειωμένος. Αυτό διότι το όνομα Απογευματινή δεν υφίσταται πλέον μετά την «πτώχευση» Σαραντόπουλου κι ο Ελεύθερος κλυδωνίζεται μετά και τις δηλώσεις της Μάστορα για κίνδυνο λουκέτου. Ο Αδέσμευτος του Δ. Ρίζου, όπως λένε, δεν έχει τίποτε περισσότερο να προσφέρει (έκλεισε και το κυριακάτικο) ενώ ο μόνος αξιόλογος ανταγωνιστής παραμένει ο....

Παρεμβάσεις για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ και τα περί λουκέτου στον «Ελεύθερο»


Συνεδρίασε χθες μετά από καιρό το μικτό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με θέμα τις εργασιακές εξελίξεις στα ΜΜΕ και την πρόταση της ΕΣΗΕΑ (και του διασωματειακού) για απεργιακές κινητοποιήσεις μετά και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σταχυολογούμε από την ενημέρωση του Π. Σόμπολου προς το σώμα:

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Μέχρι την Τρίτη (η προθεσμία λήγει την Πέμπτη) για 166 θέσεις συμβασιούχων δημοσιογράφων, είχαν γίνει ήδη 1660 αιτήσεις. Ανάμεσά τους (συμπληρώνουμε εμείς)και ορισμένοι που αναπαράγωντας τα επιχειρήματα διάφορων τρωκτικών, κατηγορούσαν στο παρελθόν εύκολα τους μισθωτούς συναδέλφους τους στην ΕΡΤ (και όχι τα golden boys, γιατί εκεί πρέπει να έχεις.....), αλλά τώρα με τα εργασιακά ζόρια σφίξαν τα λουριά και άρχισαν οι "ιδεολογικές" μεταλλάξεις, ελπίζουμε προς το καλύτερο.
Με παρέμβασή της η ΕΣΗΕΑ ζήτησε να μην υπάρξουν προσλήψεις, όσων ήδη εργάζονται αλλού, αλλά να προηγηθούν οι άνεργοι, που όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είναι περίπου 600.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Η εκδότρια της εφημερίδας "Ελεύθερος" Κατερίνα Μάστορα δήλωσε στην ΕΣΗΕΑ ότι σκέφτεται να κλείσει την εφημερίδα μετάτις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημιουργώντας ανησυχία στους 25 δημοσιογράφους που εργάζονται εκεί. Η εφημερίδα δε χρωστάει δεδουλευμένα, ή ασφαλιστικές εισφορές, της χρωστάει το κράτος και δεν μπορεί να εισπράξει, αν ακούσαμε καλά και δεν έχει διαφήμιση. Φοβάται μήπως στην....

Ούτε εργολάβος ούτε εκδότης...

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΠΟΕΣΥ
ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Aκόμα και μια ιστορική εφημερίδα σαν την Απογευματινή μπορεί να πεταχτεί σαν στημένη λεμονόκουπα όταν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της σε άλλους τομείς - όπως τα δημόσια έργα– παύουν να εξυπηρετούνται από την ιδιότητα του εκδότη.
Δριμύ το κατηγορώ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημεριδων Αθηνών κατά του (αποτυχημένου) εργολάβου και (αποτυχημένου) εκδότη Κ. Ι. Σαραντόπουλου, οι οποίες καταγγέλλουν την απόπειρα της ιδιοκτησίας της Απογευματινής να προσφύγει σε διαδικασία πτώχευσης και να την οδηγήσει στο λουκέτο πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους και στερώντας τους δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και επιδότηση ανεργίας.
Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ καλούν την κυβέρνηση να πάψει να παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος τις τραγικές εξελίξεις στον Τύπο και να αναλάβει τις ρυθμιστικές ευθύνες που απορρέουν από τον ειδικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων ενημέρωσης, αλλά και....

Βραβείο στον Φ. Καραμήτσο για το καλύτερο ρεπορτάζ σε θέματα Υγείας



Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ελευθερία των Ιωαννίνων Φιλήμων Καραμήτσος, απέσπασε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο ρεπορτάζ στην Ελλάδα στον θεσμό του Ευρωπαϊκού Βραβείου Δημοσιογραφίας για Θέματα Υγείας 2010.
Ως εκπρόσωπος της Ελλάδας θα παραλάβει το βραβείο στις 30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες και θα μετάσχει μαζί με τους άλλους 26 εκπροσώπους από τις χώρες – μέλη της ΕΕ στην επιλογή των τριών μεγάλων πανευρωπαϊκών βραβείων που θα απονεμηθούν εκείνη την ημέρα.
Το βραβείο εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Η Ευρώπη για τους ασθενείς" και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε 11 πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας που....

Στο πειθαρχικό ο γυμνασιάρχης με την εθνικοσοσιαλιστική σελίδα


ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ SITE ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παρελθόν αποτελεί από χθες η εθνικοσοσιαλιστική ιστοσελίδα του διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλειου Μακρυπούλια. Στην ιστοσελίδα του, που «πατούσε» στο ενδοδίκτυο του υπουργείου Παιδείας www.sch.gr, ο γυμνασιάρχης δημοσίευε δικά του άρθρα περί εθνικοσοσιαλισμού αλλά αναδημοσίευε και άρθρα από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» ή άρθρα άλλων, για αστέρες του ναζισμού, όπως ο Χίτλερ και ο Ρούντολφ Ες. Χαρακτηριστικά είναι και τα αντισημιτικά άρθρα του κ. Μακρυπούλια, καθώς κι αυτά με τα οποία επιτίθεται κατά του χριστιανισμού και στελεχών της Ορθοδοξίας, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Την ιστοσελίδα του φιλόλογου κ. Μακρυπούλια, η οποία στο σύνολό της έχει σωθεί από την περασμένη κιόλας Παρασκευή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά όπου χρειαστεί, μπλοκάρισε προσωρινά ή και κατέβασε το υπουργείο Παιδείας. Ο ίδιος πριν από περίπου τρία χρόνια είχε προκαλέσει, όταν σε τηλεοπτική συζήτηση ως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και ταμίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είχε υπερασπιστεί τον ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου.
Πληροφορίες από άλλες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο που ασχολήθηκαν με το θέμα ανέφεραν ότι....

«Ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις»

Καλό και ενδιαφέρον το νέο ειδησεογραφικό σάϊτ newpost.gr με τις «ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις» και τα πολλά αποκλειστικά θέματα. Οπως όλοι όμως, τουλάχιστον στην αρχή. πέφτει σε κάποια λάθη - το πιθανότερο άθελά του.
Το ένα είναι οτι τα κείμενά του πρέπει να προσεχτούν λίγο περισσότερο. Πχ το θέμα με το κρούσμα κλοπής εις βάρος της «αμαζόνας» του Γ. Παπανδρέου (που αναδημοσιεύσαμε) αναφερόταν σαν «ληστεία» και όλοι βέβαια γνωρίζουμε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο.
Μία άλλη παρατήρηση είναι το ότι έγινε αναδημοσίευση στo section των media μιας ανάρτησης των zoornalistas για τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων χωρίς να αναφερθεί η πηγή. Επίσης στο link όπου αναφέρονται τα «αγαπημένα» μπλογκς κάνοντας κλικ στους zoornalistas σε βγάζει σε άλλο μπλογκ!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Οι τεχνικοί ραδιοφώνου και ο προνομιούχος Γιάννης Πολίτης


Με σκληρή γλώσσα απαντάει η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη και στις απαξιωτικές αναφορές του στην Ενωση και στον κλάδο των τεχνικών ραδιοφώνου, φωτογραφίζοντάς τον ως τον προνομιούχο που πριν ένα χρόνο πήρε άδεια άνευ αποδοχών από τον 98.4, για να διευθύνει άλλον ανταγωνιστικό του 98.4 σταθμό, με αποδοχές το ύψος των οποίων είναι άγνωστο και προφανώς δυσθεώρητο.
Ο Πολίτης μέσα από τη συχνότητα του Βήμα FM (του οποίου είναι διευθυντής) προέβη σε ατόπημα λέγοντας ότι οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας είναι ο μόνος κλάδος σε όλη την Ελλάδα που δεν έχει πληγεί από το μνημόνιο και ότι οι εργαζόμενοι τεχνικοί είναι οι πιο προνομιούχοι εργαζόμενοι στον χώρο των Μ.Μ.Ε!
Προνομιούχος, αναφέρει η ΕΤΕΡ, δεν είναι ο εργαζόμενος που κερδίζει το ψωμί του έχοντας μία εργασία και αμειβόμενος με βάση την Σ.Σ.Ε του. Αντιθέτως, προνομιούχος εργαζόμενος είναι, λόγου χάριν, κάποιος που, ως Διευθυντικό στέλεχος του 98.4, παράλληλα βρίσκεται και στη ΝΕΤ, ή, για να αναφέρουμε κι ένα άλλο παράδειγμα προνομιούχου εργαζόμενου, κάποιος που πριν π.χ ένα χρόνο πήρε άδεια άνευ αποδοχών από τον 98.4, για να διευθύνει άλλον ανταγωνιστικό του 98.4 σταθμό, με αποδοχές το ύψος των οποίων εμείς τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε.
Οι Τεχνικοί Ραδιοφώνου καλούν τον Πολίτη να κοιτάξει γύρω του προσεκτικότερα, μήπως και ανακαλύψει τους προνομιούχους που νέμονται σήμερα τη....

Μήνυση και αγωγή 3 εκατ. ευρώ καταθέτει ο Κουρής κατά του Λασκαρίδη



«Τούτη τη φορά θα πληρώσεις ακριβά κυρ Γιάννη για τις απίστευτες παρανομίες σου»… Αυτό διαμηνύει ο Γιώργος Κουρής στον πρόεδρο του ΕΣΡ Γιάννη Λασκαρίδη μέσα από το πρωτοσέλιδο της Αυριανής. Αφορμή η επιβολή προστίμου ύψους 15.000 στο Kontra Channel επειδή το κανάλι μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα, αν και έχει άδεια μη ενημερωτικού σταθμού.
Όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας το Kontra καταθέτει μήνυση και αγωγή 3 εκατ. ευρώ εναντίον του Λασκαρίδη και ζητάει τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων για παράβαση καθήκοντος, καταπίεση, απιστία και αμεροληψία.
Η Αυριανή προειδοποιεί ότι το Kontra Channel έχει έτοιμους πομπούς που τους έχει τοποθετήσει σε ταράτσες φίλων(!) για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού και του εθνους…

«Θα αγωνιστούμε και για την επιβίωση της Απογευματινής»



Δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν το σκάφος οι εργαζόμενοι της "Απογευματινής" και θα αγωνιστούν κόντρα στα νομικά κόλπα με τις διαδικασίες πτώχευσης στις οποίες προχώρησε ο Κ. Σαραντόπουλος. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους στο freeapog στόχος τους εξακολουθεί να είναι πρώτα από όλα η εξασφάλιση των συμφερόντων τους, δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, και όσο περνάει από το χέρι τους η επιβίωση της εφημερίδας.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Όπλα μας η ενότητα, η αγάπη για τη δουλειά που κάνουμε, και η αλληλεγγύη προς κάθε συνάδελφό μας, από τα διευθυντικά στελέχη, που αντιστάθηκαν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις της εργοδοσίας, έως και τις συναδέλφους μας που επιμελήθηκαν την καθαριότητα των γραφείων μας και μαζί τους περιμέναμε υπομονετικά, αλλά μάταια, την καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Περιμένουμε τη στήριξη των Σωματείων μας και των συναδέλφων μας, σε....

Εκλεψαν το πορτοφόλι της «αμαζόνας» του πρωθυπουργού


από το newpost.gr

Και όμως έγινε και αυτό όπως όλα μπορούν να συμβούν στην χώρα αυτή!
Μια από τις έξη γυναίκες-φρουρούς (γνωστές και ως Αμαζόνες) της ασφάλειας του πρωθυπουργού έπεσε θύμα ληστείας πριν από λίγες ημέρες. Η “Αμαζόνα” έχει πράσινα φίλαθλα αισθήματα (λογικό) αποφάσισε να πάει στο ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟ- Ρουμπίν Καζάν.
Την ώρα που προφανώς ο αγώνας ήταν σε κρίσιμο σημείο αφού έληξε με ισοπαλία χωρίς τέρματα, από την αγωνία και την ένταση , η ψηλόλιγνη αστυνομικός ξεχάστηκε απ' ότι φαίνεται και έπεσε θύμα πορτοφολά. Ο δράστης προφανώς είδε την “πελάτισσά” απορροφημένη στο ματς και βρήκε την ευκαιρία να της κλέψει το πορτοφόλι κάτω από τη μύτη της!
Φυσικά ο...

Το «αστέρι» της δημοσιογραφίας και οι «προνομιούχοι»

KOYΪΖ: Ποιό είναι το «αστέρι» του δημοσιογραφικού χώρου με τις πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές, που αποκάλεσε στην εκπομπή του «προνομιούχους» άλλους εργαζόμενους των ΜΜΕ και ταυτόχρονα θεώρησε (με τη βοήθεια υποψήφιας του κ. Σγουρού) αντικειμενικό γεγονός το ότι με τις εξελίξεις στα εργασιακά, θα χρειαστεί να αλλάξουν όλοι οι εργαζόμενοι έξι με επτά επαγγέλματα, μέχρι να βγουν στη σύνταξη (οι άλλοι να αλλάξουν, όχι αυτός φυσικά).
Και ποιός είναι ο κλάδος που θα του προτείνει να αλλάξει αυτός επάγγελμα και θα του προτείνει να τον εντάξει στο εσωτερικό του αφού είναι «προνομιούχοι»
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ο...

Aπολύσεων συνέχεια στα ΜΜΕ της Κρήτης

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ CRETA


Μία ακόμη δημοσιογράφος από το Ηράκλειο, πληρώνει με τη δουλειά της την οικονομική κρίση και τα νέα δεδομένα στα ΜΜΕ της Κρήτης. Η Κατερίνα Μποτζάκη, μητέρα δύο παιδιών, κρίθηκε οικονομικά «ασύμφορη» για τον τηλεοπτικό σταθμό CRETA η διοίκηση του οποίου της ζήτησε να σταματήσει την εργασία της, εκτός και αν ήταν διατεθειμένη να αλλάξει την εργασιακή της σχέση κι από μισθωτή, γίνει εργαζόμενη με μπλοκάκι.
Από την πλευρά της το δ.σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου–Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) ζητά από την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού να επανεξετάσει την απόφαση, καθώς δεν μπορεί να κρίνεται η...

Αψιμαχίες Σόμπολου - Ιγνατίου για την εκρηκτική αλληλογραφία



Aψιμαχίες μεταξύ του Πάνου Σόμπολου (ως αστυνομικού συντάκτη) και του Μιχάλη Ιγνατίου (ως ανταποκριτή του MEGA στις ΗΠΑ) στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA.
Οι δύο δημοσιογράφοι διαφώνησαν για το εάν οι Αμερικάνοι διεξάγουν δικές τους έρευνες σχετικά με τα εκρηκτικά ταχυδρομικά δέματα που βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Ο Σόμπολος σε ρόλο υπερασπιστή της ΕΛ.ΑΣ ισχυριζόταν μέχρι τέλους οτι υπάρχει μόνο συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις ΗΠΑ ενώ ο Ιγνατίου επέμενε - κι αυτός μέχρι τέλους - οτι οι....

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Θύελλα κατά Σαραντόπουλου - Εβαλε λουκέτο στην Απογευματινή!


«Αγαπητοί μου, δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Ηδη υπεβλήθη σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών…». Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εφημερίδας Απογευματινή Σπ. Μαύρος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις δυσάρεστες εξελίξεις ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων κατά του αποτυχημένου Κ. Ι. Σαραντόπουλου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι η εφημερίδα κατέρρευσε στα χέρια του εργολάβου - διευθύνοντα συμβούλου, ο οποίος στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν λειτούργησε πότε ως εκδότης και δεν αντιλήφθηκε ποτέ τις ιδιαιτερότητες μίας επιχείρησης του Τύπου.
Οι 130 εργαζόμενοι μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο αφού όπως αναφέρουν και στο μπλογκ τους freeapog η νομική διαδικασία, πίσω από την οποία οχυρώνεται ο Σαραντόπουλος δεν τους επιτρέπει αυτή την ώρα να διεκδικήσουν ούτε και το επίδομα ανεργίας. Και αυτό γιατί μέχρι την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης - τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά - θα παραμένουν όμηροι και απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν όλους τους "σωτήρες" και...

Χρυσοχοΐδης, ο ισχυρός σύμμαχος των εκδοτών



Στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι μιντιάρχες. Θεωρούν ότι είναι από τους λίγους υπουργούς που ενδιαφέρεται προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο σωτηρίας του Τύπου, αλλά και να πιέσει για την χορήγηση δανείων, πόρων μέσω του ΕΣΠΑ και την κρατική διαφήμιση. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εκδότες, συνομιλεί μαζί τους και θεωρείται από τους δημοσιοσχετίστες της κυβέρνησης που τον ενδιαφέρει η προβολή και φυσικά η υστεροφημία του. Επιπλέον, το γεγονός ότι προσβλέπει ψηλά όταν έρθει η ώρα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ, δίνει κουράγιο σε όσους περιμένουν να τους στηρίξει...

Βενιζέλος ο τυποκτόνος...



Νέο σχόλιο της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου στα Πολιτικά Παρασκήνια της Ελευθεροτυπίας αυτή τη φοράμε αποδέκτη τον νυν υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλου του οποίου επινόηση ήταν ο νόμος για το ποσοστό 9,9% των επιστροφών (Year End Bonus) σε διαφημιστικές εταιρείες και διαφημιζόμενους. Ο Βενιζέλος ως υπουργός Τύπου και ΜΜΕ το 1994 αναθεώρησε προς το χειρότερο τον τυποκτόνο νόμο του 1981 με την επιβολή εξοντωτικών χρηματικών ποινών στα ΜΜΕ για ψύλλου πήδημα...
Ακολουθεί το σχόλιο της Μάνιας:

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Σπρώχνουν τον Λάμπη προς την Αγία Παρασκευή





Τον δημοσιογράφο Λάμπη Ταγματάρχη (ήταν ένα από τα Κακά Παιδιά μαζί με τον Θανάση Λάλα) θεωρούν κάποιοι ως φαβορί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τις διαρροές το στέλεχος της NetMed θα είναι αυτός που θα ανηφορίσει προς το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Αναμένεται ακόμη και ο διορισμός του νέου προέδρου που θα επιλεγεί κι αυτός από τον....

Ανανεωμένη και χωρίς Καιρό η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία



ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ
ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Την ερχόμενη Κυριακή 7 Νοεμβρίου «ψηφίζουμε ανανεωμένη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Η ανανέωση του φύλλου όμως θα γίνει χωρίς τον Καιρό του Γ. Παπαδόπουλου Τετράδη ο οποίος έπειτα από 11 χρόνια αποχαιρέτησε τους αναγνώστες της στήλης του.
Και μιας και μιλάμε για ανανεώσεις, η «Ναυτεμπορική» άλλαξε εμφάνιση (προς το καλύτερο) και μοιράζεται στα περίπτερα και τους συνδρομητές της με το νέο layout. Οι αλλαγές φαίνονται περισσότερο στη διάταξη των φωτογραφιών και των γραφημάτων και στον «αέρα» που έχουν πλέον οι σελίδες της. Κάποιοι είπαν οτι οι...

Νέο ισχυρό πρόσωπο στον όροφο-γαλέρα της Μιχαλακοπούλου






Ποιος-α είναι το νέο ισχυρό πρόσωπο στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου 80 και το οποίο απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διεύθυνσης ενώ έχει αναλάβει να «τρέχει» καθημερινά όλη την έκδοση της εφημερίδας;
Ειρήσθω εν παρόδω μήπως μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει γιατί οι συνθήκες εργασίας στο Βήμα θυμίζουν όλο και περισσότερο ρωμαϊκή γαλέρα με μαστίγιο και ταμπούρλο για τους...

Ο Καψής, η Φλόγα κι ο Μαραθώνιος


«Για μένα, αυτός ο αγώνας ήταν ξεχωριστός γιατί έτρεχα με την ομάδα της Φλόγας, του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και αυτό ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό. Είναι εξαιρετική τιμή να μπορείς να βάλεις ένα λιθαράκι στον τεράστιο αγώνα που κάνει αυτή η οργάνωση. Θα πρέπει να πω ότι ίσως να ήταν ο καλύτερος Μαραθώνιος που έχει γίνει μέχρι σήμερα, κυρίως λόγω της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών».
Αυτά είπε ο διευθυντής του Βήματος Παντελής Καψής που ήταν από τους....

Μαύρος και Σαραντόπουλος θα τους τρελάνουν όλους στην Απογευματινή!


Τρελά πράγματα στην Απογευματινή με τον K. Σαραντόπουλο να παραιτείται των ασφαλιστικών μέτρων απέναντι στους πιστωτές του και με τους εργαζόμενους να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους (όταν δεν απεργούν) κι ας μην τυπώνεται η εφημερίδα…
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της επιχείρησης που προσήλθε στο κτήριο 5 της πρώην Σχολής Ευελπίδων η “Απογευματινή ΑΕ” παραιτείται του αιτήματος των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ζητούσε την προσωρινή αναστολή των διώξεων από τους πιστωτές της.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος είπε πως ο Σαραντόπουλος το πάει για πτώχευση, μόνο που την ίδια ώρα η επιχείρηση πληρώνει υποχρεώσεις χιλιάδων ευρώ σε τράπεζες ενώ με τα πιεστήρια της Ναυτεμπορικής έχει κάνει διακαονισμό μέχρι τον Φεβρουάριο.
Οι εργαζόμενοι - που έδωσαν μαζικό και δυναμικό "παρών" στα δικαστήρια - περιμένουν πλέον...

Δεν βαρέθηκαν τις αγιογραφίες στον Γερουλάνο;




Το σύνηθες λιβάνισμα στον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο από τις εφημερίδες του ΔΟΛ συνεχίζεται (πάλι από ΤΑ ΝΕΑ) αυτή τη φορά μέσα από τη στήλη Αγιογραφίες του Δημήτρη Μητρόπουλου και με αφορμή τον Μαραθώνιο.
Μετά το αποθεωτικό δημοσίευμα στον Μικροπολιτικό υπό τον τίλο «Παύλος καλεί Ζαν Λικ» (δείτε τι έγραφαν οι zoornalistas) ήρθαν οι Αγιογραφίες να μας (ξανα)πουν για το πόσο σεμνός και ταπεινός είναι ο Γερουλάνος και πως το στιλ του δεν είναι να βγαίνει μπροστά, για το ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν και διάφορα άλλα τέτοια ανατριχιαστικά... Ελεος πια με...

Η ατραξιόν του Μαραθωνίου






Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από τον Μαραθώνιο της Κυριακής. Οι δύο παρουσίες που συζητήθηκαν και αποτέλεσαν την ατραξιόν της διοργάνωσης είναι αυτές του κυρίου αριστερά με τη χλαμύδα και τα σανδάλια και του άλλου κυρίου δεξιά με τα γυαλιά, το μαύρο κολάν και τα πορτοκαλί παπούτσια…

«Οι μόνοι χωρίς δάνεια και υποχρεώσεις»...





«Είμαστε η μόνη εφημερίδα χωρίς δάνεια και άλλες υποχρεώσεις. Είμαστε μια εφημερίδα χωρίς νταβατζήδες και διαπλοκές». Αυτά γράφει ο Δημήτρης Ρίζος που δημιούργησε τον Αδέσμευτο του Σαββατοκύριακου καταργώντας το κυριακάτικο φύλλο. Ωφελημένος (κυκλοφοριακά) ο Ελεύθερος Τύπος ελλείψει άλλου σοβαρού κεντροδεξιού φύλλου μετά και τις εκδοτικές αλητείες στην Απογευματινή.
Οσο για τη νέα εφημερίδα των

Μ. Χριστοφοράκος: «Μου λείπουν οι φίλοι μου, ο Θρύλος και το Αιγαίο»


Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» βρήκε τον HERR SIEMENS

του Χρήστου Μπόκα

«Προσπαθώ να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Πέρασα έναν δύσκολο χρόνο εδώ στη Γερμανία. Μου λείπει η Ελλάδα. Μου λείπουν οι φίλοι μου, οι Κυριακές στο “Καραϊσκάκη” με τον Ολυμπιακό, το Αιγαίο...». Είναι τα λόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή του στο «ΘΕΜΑ». Ο άνθρωπος που έναν χρόνο τώρα αναστατώνει τη χώρα και τον πολιτικό κόσμο με την αποκάλυψη της υπόθεσης Siemens παραμένει σφίγγα για την ουσία της υπόθεσης: «Δεν μιλάω για την ουσία του θέματος γιατί είμαι κατηγορούμενος και έχω το δικαίωμα της σιωπής», είπε στους βουλευτές που βρέθηκαν στο Μόναχο για να τον εξετάσουν. Το ίδιο είπε και σε εμάς όταν τον συναντήσαμε σε ένα μπιστρό στα προάστια του Μονάχου, στη γειτονιά όπου ζει. «Εχω εντολή από τον δικηγόρο μου να μη μιλήσω γιατί είμαι κατηγορούμενος. Να ξέρετε όμως ότι...

Ο Αλέφαντος και οι Τιτίκες!..





«Έχεις προηγηθεί 1-0 με το δώρο του Μιραλάς και μένει ένα ημίχρονο, έχεις την ευκαιρία της ζωής σου να του κλείσεις το σπίτι του Παναθηναϊκού και να τελειώσεις το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς διαφορά, και αντί να φας σίδερα, κωλοκάθεσαι; Ανέστησαν τον Παναθηναϊκό. Με τον τρόπο που έπαιζαν, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μουράτη. 7 παίκτες Τιτίκες ρε. Τιτίκες ρε!..»
Τάδε έφη Αλέφαντος... Ο Μαρινάκης εκτός από το ότι του φταίνε «οι κακές διαιτησίες» τι καινούργιο έχει να μας πει;...

Κυριακάτικων κατάβασις...




Από το κακό στο χειρότερο τα κυριακάτικα φύλλα.
Παρά τις συνεχιζόμενες «πλούσιες» προσφορές όλες οι εφημερίδες και αυτή την Κυριακή είχαν πτώση με τις κυκλοφορίες των 200.000 φύλλων να ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Η Καθημερινή αν και διατήρησε την πρωτιά με τα (όχι εμπορικά) «30 Νυχτερινά» του Mάνου Χατζιδάκι, έχασε περισσότερα από 15.000 φύλλα και σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων πούλησε γύρω στα 150.000 φύλλα. Στη δεύτερη θέση το Βήμα με κυκλοφορία στα ίδια επίπεδα με αυτά της περασμένης εβδομάδας (130.000) και τρίτο το Πρώτο Θέμα που....

Ενα ντιλ στο χώρο των media που θα κάνει μπαμ

Δύο κουϊζ και μία αναγγελία για μεγάλο ντιλ στο χώρο των media που θα κάνει μπαμ, από τον Ξανθάκη της Κ.Ε.

ΚΟΥΪΖ (για λίγους): Ποιος έμπειρος τηλεοπτικός αστήρ πλήρωσε κάποια στιγμή κι απ' την τσέπη του για να βγάλει εκπομπή στον αέρα;

ΚΟΥΪΖ (για πολλούς)
: Ποιος όψιμος τηλεοπτικός αστήρ στέλνει πληθώρα μηνυμάτων στον ισχυρό άνδρα της Μιχαλακοπούλου, διαμαρτυρόμενος για τις κακοήθεις (κατά τον ίδιο...) επιθέσεις γνωστής κριτικού;

ΤΟ ΝΤΙΛ:
Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Πολλά μεγάλα ντιλ είναι στα σκαριά στο χώρο των media και το...

Ο Κωστόπουλος δεν βλέπει ΝΗΣΙ γιατί αρέσει στις γνωστές κακίστρες!

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΤΡΟ ΚΑΙ Η «ΛΕΠΡΑ» ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΗΣ

Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν βλέπει ΤΟ ΝΗΣΙ γιατί την συγκεκριμένη σειρά τη βλέπουν και γράφουν καλά λόγια γι αυτήν οι γνωστές κακίστρες τηλεκριτικοί (Πόπη Διαμαντάκου κλπ). Αυτά γράφει μεταξύ άλλων στο editorial του στο Nitro ο Κωστόπουλος που αναφέρει:
«Να κρίνεται η κοινωνική σου ευαισθησία από το αν βλέπεις ή όχι το Νησί. Έλεος! Γιατί να δω το Νησί; Είδα λιγάκι και κατάλαβα ότι είναι πολύ καλά γυρισμένο για τηλεόραση, στηρίζεται σε ένα υπέροχο βιβλίο και, από το λίγο που είδα, οι ηθοποιοί παίζουν πάρα πολύ καλά. Γιατί όμως να το δω; Για να καλυτερέψω την ποιότητά μου σαν άνθρωπος;..
Γιατί ακούω διάφορους γύρω μου να έχουν ανακαλύψει την ευαισθησία μέσα από το Νησί. Ευαισθησία μέσα από σίριαλ… Δε θέλω να γίνω πικρός, γιατί μισώ την πίκρα και την κακία των ανθρώπων που γράφουν για την τηλεόραση, αλλά βαριόμουν. Ναι, ΟΚ, δεν...

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οταν το παρελθόν διδάσκει το μέλλον


της Λήδας Μοσχονά

Σίγουρα η σημερινή κατάσταση στα ΜΜΕ δεν μπορεί να συγκριθεί με το παρελθόν. Ωστόσο, μπορεί να διδαχτεί από αυτό.
Η εμπειρία από τη μεγάλη απεργία των ΜΜΕ το 1975, αν και στηρίχτηκε σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά των ΜΜΕ, κι ένα παράδειγμα προς μίμηση σε σχέση με το τι μπορεί να κερδηθεί όταν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων και των ανέργων, ενωμένοι και χωρίς την παραμικρή χειραγώγηση από εξωτερικούς παράγοντες, αντιστέκονται.
Η απεργία εκείνη ήταν που οδήγησε στον προβληματισμό για τη σύσταση του συνδικάτου Τύπου, στην υποχρέωση των εργοδοτών για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και στην ανατροπή μιας διοίκησης που σκοπό είχε να περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των πολλών προς όφελος των λίγων και «εκλεκτών».
Η απεργία του 1975, που είχε ως αποτέλεσμα την ιστορική έκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης», τη θεσμοθέτηση των συλλογικών συμβάσεων και κάποιων κανόνων δεοντολογίας στον Τύπο και τη συνεργασία όλων των κλάδων που εργάζονται στα ΜΜΕ, είχε μεν ως βασικό....

H απαγόρευση του καπνίσματος και οι αλήτες, ρουφιάνοι κλπ.





Μια ιστορία ρουφιανιάς, που θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιοδήποτε «μαγαζί», αποκαλύπτει ο Χρήστος Ξανθάκης. Και έχει να κάνει με την απαγόρευση του καπνίσματος που «ταλαιπωρεί» τους δημοσιογράφους περισσότερο από άλλους επαγγελματίες καθώς όπως λένε οι ίδιοι (πάντα υπερβάλλοντας) «αν δεν τραβήξεις τζούρα δεν μπορείς να γράψεις λέξη…». Και όπως σε όλους τους χώρους υπάρχουν ρουφιάνοι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από έναν χώρο που έχει και το όνομα και τη χάρη…

Γράφει ο Ξανθάκης, στη στήλη του Μέσα & Media, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ τους με τον Προβόπουλο στην ΕΡΤ, έχουν και τους ρουφιάνους να τους φέρνουν την αστυνομία στο Ραδιομέγαρο! Εντάξει, τη δημοτική αστυνομία, μιλάμε για πιο light καταστάσεις, αλλά και πάλι δεν τους καταπίνεις και τόσο εύκολα τους ένστολους. Συνέβη την περασμένη Τρίτη το πρωί, όταν έκπληκτοι οι εργαζόμενοι αντίκρισαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου μια ομάδα δημοτικών αστυνομικών από την Αγία Παρασκευή. «Ποιος είναι ο κύριος προϊστάμενος εδώ πέρα;» ζητούσαν να μάθουν οι μουσαφίρηδες, «Και τι τον θέλετε δηλαδή τον κύριο προϊστάμενο;» απαντούσαν οι παριστάμενοι. Εν τέλει, διευκρινίστηκε ότι κάποιο καλό παιδί είχε καρφώσει στους....

Οι τυρόπιτες του Αριστον και οι παντρεμένες σαρδέλες...








Επιτέλους μάθαμε τα μυστικά της επιτυχημένης συνταγής για τη φημισμένη τυρόπιτα του ΑΡΙΣΤΟΝ στην οδό Βουλής (βάζουν και γιδοτύρι). Επίσης γνωρίσαμε, εκπληκτικά φαγάδικα και σουβλατζίδικα (του Κώστα στην πλατεία Αγ. Ειρήνης), ζαχαροπλαστεία με λουκουμάδες κρυμμένα σε διάφορες γωνιές, «τρύπες» και στοές στο κέντρο της Αθήνας.
Ακόμη κι εμείς που έχουμε εντρυφήσει στα ψαγμένα (φτηνά) γκουρμεδοστέκια ανακαλύψαμε πράγματα που μας εξέπληξαν. Ιδιαίτερα το μαγαζάκι με τις γεμιστές, με μαϊντανό και σκόρδο, σαρδέλες στη στοά της Λέκκα.
Όλα αυτά παρακολουθώντας στο Mega την πολύ καλή εκπομπή...

Περικοπές μισθών 12% στις εκδόσεις «4π»

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ...

Σε περικοπή κατά 12% των αποδοχών των εργαζομένων προχώρησε η εκδοτική εταιρεία «4 Π». Πρόκειται για την εταιρεία που συστάθηκε από πρώην ανώτατα στελέχη του ΔΟΛ, τα οποία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή του θριάμβου της μετοχής του οργανισμού στο χρηματιστήριο. Τα στελέχη αυτά μετά τη σταδιακή τους αποχώρηση από το ΔΟΛ, δημιούργησαν την “4π”, η οποία και συνέχισε να εκδίδει τα περιοδικά που είχε στο παρελθόν ο οργανισμός, όπως το National Geographic, το National Geographic Kids, το Ram, το Hi Tech, κ.α.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δρόμος” οι εργαζόμενοι στη νέα εκδοτική εταιρεία υπέστησαν μείωση κατά 12% στις αποδοχές τους με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο και αναγκάστηκαν να υπογράψουν, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «υπό την πίεση της ανεργίας, και με τα σωματεία του κλάδου σε ρόλο θεατή των εξελίξεων, τα οποία ενώ έσπευσαν να “παρέμβουν” στη συγκεκριμένη εκδοτική επιχείρηση, άφησαν (ή εγκατέλειψαν) τους εκεί εργαζόμενους να κινηθούν… ελεύθερα»...

Οσα μου έμαθε η τηλεόραση

Ενα μήνα και ολίγες ημέρες έπειτα απ' την έναρξη της σεζόν 2010-2011, οφείλω να καταθέσω τις εντυπώσεις μου. Η TV, λοιπόν, μου έμαθε ότι:


* Απαγορεύεται η παρουσίαση τηλεοπτικού προγράμματος άνευ καρό υποκαμίσου.

* Από αρκετά κανάρια της τρέχουσας σεζόν, πολύ καλύτερη είναι η Πόπη Χατζηδημητρίου.

* Υπάρχουν σύμβολα του σεξ και υπάρχει κι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

* Υπάρχει product placement και υπάρχει και το Master Chef.

* Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν έχει πεθάνει: Σύσσωμη η γενιά του Πολυτεχνείου παρακολουθεί Πέτρο Κωστόπουλο.

* Ακόμη και οι καουμπόισσες μελαγχολούν. Η Φαίη Σκορδά ποτέ.

* Ο Ηλίας Μαμαλάκης προσπαθεί σκληρά να αποδομήσει την εικόνα του «καλού θείου» που με τόσο κόπο έκτισε.

* Η Ευγενία Μανωλίδου έθεσε χαμηλά τον πήχη, αλλά ο Γιώργος Καπουτζίδης πέρασε από κάτω.

* Οι Γερμανοί δεν έχουν γούστο. Εχουν όμως πλάνο.

* Ο Αιμίλιος Λιάτσος είναι ο σωστός άνκορμαν στο λάθος δελτίο.

* Και στα βαπόρια ακόμη τρώνε καλύτερα απ' το Top Chef.

* Ηρθε η ώρα για την Ελλη Στάη να αγοράσει ένα δελτίο. Ή ένα κανάλι μήπως;

* Αν συνεχίσει έτσι η τηλεοπτική ενημέρωση, υπάρχουν πολλές ελπίδες για την επιβίωση των εφημερίδων.

* Αρχισε το «Ράδιο Αρβύλα» να λιώνει τις σόλες του.

* Τώρα τελευταία ο Νίκος Χατζηνικολάου βγαίνει από τα ρούχα του πιο εύκολα κι από...