ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τι είχαν οι μαύρες σακούλες που βγήκαν από τα γραφεία του Σαραντόπουλου;

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Σουρεαλιστικές σκηνές εξακολουθούν να εξελίσσονται στη Φειδίου, όπου σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι προσήλθαν κανονικά στην εφημερίδα, αναμένοντας (ματαίως προς το παρόν...) έγγραφη ενημέρωση από το διευθύνοντα σύμβουλο της “Απογευματινή ΑΕ”, κ.Κώστα Σαραντόπουλο, ως προς το εάν η “Α” θα τυπωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την εντολή του να κλείσει το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική πύλη προς το πιεστήριο.
Τα σωματεία των εργαζόμενων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) έστειλαν εξώδικο στην επιχείρηση, στο οποίο αναφέρουν τα γεγονότα, ζητούν από τον Κ. Σαραντόπουλο να ενημερώσει εγγράφως ποιες είναι οι προθέσεις του για το επόμενο διάστημα, και τον καλούν να απέχει από οποιαδήποτε μεθόδευση, η οποία θα είχε ως στόχο να έλθουν οι εργαζόμενοι προ τετελεσμένου γεγονότος. Παράλληλα, έγινε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, καθώς το “παιχνιδι” αυτό (“σήμερα εκδίδεται η εφημερίδα, αύριο δεν εκδίδεται”) κινείται προφανώς στα όρια της νομιμότητας.

Εν τω μεταξύ από τον 5ο όροφο της Φειδίου φεύγουν μαύρες σακούλες με άγνωστο περιεχόμενο από το γραφείο του Σαραντόπουλου. Στο ερώτημα τι ακριβώς περιέχουν, η απάντηση ήταν πως μεταφέρονται τα προσωπικά αντικείμενα του διευθύνοντα συμβούλου, όπως η πένα του...

Το κρίσιμο ραντεβού τώρα είναι τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στα...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εδρες ΑΕΙ με... γονική παροχή




Μία ακόμη παθογένεια της ελληνικής Παιδείας αποκαλύπτεταιμέσα από δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας που αποκαλύπτει οτι μεγάλες ανώτατες σχολές, όπως η Ιατρική και η Νομική Αθηνών, αποδεικνύονται φέουδα ολίγων δεκάδων υψηλόβαθμων καθηγητών, ενώ άλλες μικρότερες είναι απλώς... οικογενειακές σχολές.
Η Ιατρική αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα. Σε μια σχολή με περίπου 100 καθηγητές α' βαθμίδας, καταγράφηκαν 18 μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) όλων των επιπέδων (λέκτορες, επίκουροι, αναπληρωτές), που είναι τέκνα νυν και τέως καθηγητών στο ίδιο ίδρυμα, πλην ενός του οποίους ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΑΠΘ. Ωστόσο, διπλάσιοι υπολογίζονται οι λοιποί συγγενείς, ανίψια, γαμπροί, νύφες, πρώην και νυν σύζυγοι που συγκροτούν το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον, το οποίο, όμως, απουσιάζει από τις λίστες που προορίζονται για το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερώτημα που τέθηκε και απαντήθηκε αφορά μόνο τα «μέλη ΔΕΠ που είναι τέκνα διδασκόντων στα ΑΕΙ»...

Διαβάστε όλόκληρο το...

Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή


Μην ξεχάσετε την Κυριακή αλλάζει η ώρα και τα ρολόγια πάνε μια ώρα πίσω. Τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και στις 4.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 3.00.

O Σαραντόπουλος κλείνει(;) την Απογευματινή



«Αφού απεργείτε εσείς, απεργώ κι εγώ!». Τρελά κι απίθανα πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά για την έκδοση του φύλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της “Απογευματινή ΑΕ” Κώστας Σαραντόπουλος δίνει εντολή στο πιεστήριο να σταματήσει την εκτύπωση λέγοντας ότι η εφημερίδα δεν θα εκδοθεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή! Την ίδια στιγμή υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόθεση της επιχείρησης ήταν να αλλάξει κλειδαριές στη Φειδίου ενώ ακούγονταν φήμες για περίεργα παιχνίδια με τον «τίτλο» της εφημερίδας...
Οι εργαζόμενοι πάντως - σε συνεννόηση με τα σωματεία τους - θα συνεχίσουν να προσέρχονται κανονικά στην εφημερίδα ενώ τις επόμενες ημέρες θα διερευνήσουν ποιες ακριβώς είναι τελικά οι προθέσεις της επιχείρησης και θα πράξουν ανάλογα...

Ενδεικτικά είναι τα όσα περιγράφουν οι....

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Διάσωση της «Εξπρές» με 7,1 εκατ. ευρώ


Με το ποσόν των 7,1 εκατ. ευρώ επιχορηγείται από το κράτος ο Όμιλος Καλοφωλιά. Η εταιρεία με την 32763/26-7-2010 απόφαση που υπέγραψε η Λούκα Κατσέλη με την ιδιότητα της υπουργού Οικονομίας, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση, υπήχθη στις διατάξεις του Ν.3299/2004 «για την ενίσχυση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης». Το συνολικό ύψος του σχεδίου είναι 14.200.000 ευρώ και το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 50% για τον Όμιλο Καλοφωλιά, που εκδίδει την «Εξπρές» και διαθέτει κι άλλες επιχειρήσεις.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια που η συγκεκριμένη εταιρεία υπάγεται στον νόμο 3299/2004. Η πρώτη ήταν επί ΝΔ, τον Οκτώβριο του 2008, και η απόφαση προέβλεπε την υλοποίηση επιχειρηματικού σχεδίου ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, με το Δημόσιο να έχει εγγυηθεί τον δανεισμό. Η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου παρασχέθηκε τότε στο 100% προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη χρηματοδότηση του Ομίλου Καλοφωλιά με κεφάλαιο κίνησης 1,08 εκατ. ευρώ και τη λήψη εμπράγματων εξασφαλίσεων με υποθήκες επί ακινήτων από το ελληνικό Δημόσιο.
Είναι άγνωστο πάντως αν με την επιχορήγηση του Ομίλου Καλοφωλιά με 7,1 εκατ. ευρώ από τα χρήματα των πολιτών διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας...

Δύσκολη Κυριακή για αναγνώστες(;) εφημερίδων


Kαλά κρατούν κι αυτή την Κυριακή οι προσφορές των εφημερίδων που μαζί με το όποιο δημοσιογραφικό προϊόν μοιράζουν από Χατζιδάκι μέχρι Ζαγοραίο και από Γούντι Αλεν μέχρι Τσιμιτσέλη.
Στο Γούντι Αλεν ποντάρει αυτή και τις επόμενες πέντε Κυριακές το Βήμα. Όπως αναφέρεται και στη σχετική παρουσίαση της εφημερίδας «το Βήμα εξασφάλισε 6 ταινίες του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη». Η πρώτη ταινία είναι ο «Νευρικός Εραστής» (με Γούντι Αλεν και Μία Φάροου) και ακολουθούν: Μανχάταν, Πορφυρό Ρόδο του Καϊρου, Η Χάνα και οι Αδερφές της, Τα πάντα Γύρω από το Σεξ και Ειρηνοποιός. Ταυτόχρονα αυτή την Κυριακή με το Βήμα μοιράζεται δωρεάν και ο πρώτος τόμος της σειράς «Ο Εμφύλιος σε πρώτο πρόσωπο».
Το Θέμα με τη σειρά του εξασφάλισε τη σειρά των 4 ταινιών Φονικό Οπλο και αντιπαραθέτει το πρώτο dvd με τους Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ δίνοντας παράλληλα Μάκη Χριστοδουλόπουλο και την ταινία της Φίνος Φιλμ «Οι Κυρίες της Αυλής».
Από την πλευρά της η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αντεπιτίθεται με Τζέϊμς Ντιν και «δύο ταινίες που άφησαν εποχή στον κόσμο του θεάματος»: Επαναστάτης χωρίς Αιτία και Ανατολικά της Εδέμ.
Στον Χατζιδάκι ποντάρει στα σίγουρα κι αυτή την Κυριακή η Καθημερινή δίνοντας το πρώτο cd του άλμπουμ «30 Νυχτερινά» (τραγούδια του Χατζιδάκι για ορχήστρα).
Η Real News προσφέρει την «ταινία του Μπερτολούτσι που έκανε πάταγο με τις τολμηρές σκηνές της»: Το Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι, συν Ερωτικά τραγούδια και Taste & Wine.
Ο Ελ. Τύπος συνεχίζει ακάθεκτος με...

Σταυρό στη Βίβιαν


Χ-PRESS / LifO / τεύχος 222

Η LifO, ως γνωστόν, δεν δημοσιεύει πληρωμένες συνεντεύξεις υποψηφίων πάσης φύσεως. Αλλ' όταν διακρίνει πάνω τους το όραμα και την ελπίδα, τους προβάλλει δωρεάν. Οπως κάνει σήμερα με την κυρία Βίβιαν Αδαμοπούλου-Πούλου. Η πολιτική είναι το λίκνον των αρίστων - ας αναβαθμιστεί η Δημοκρατία μας με το αζημίωτο.
Εφημερίδα επιθυμεί να εκδώσει ο κύριος Κοντομηνάς, διότι τα σκουπίδια που χρηματοδότησε ως τώρα δεν είναι αρκετά. Κορυφαίοι ψυχαναλυτές ερίζουν για τα αίτια του εκδοτικού του ορμέμφυτου
Το ιλαρό διάγγελμα του κυρίου Παπανδρέου, το οποίο ανεβηκε στο κουκλόσπιτο του Μαξίμου (με 8 επιφανείς κούκλες από κάτω - κίνηση και ήχος με μπαταρίες), κατάφερε το ακατόρθωτο: να αποκοιμίσει τους Έλληνες τη στιγμή του ναυαγίου τους. Και να τους κανει να νοσταλγήσουν τη γλυκιά ασωτία του Προέδρου-Μοσχάρι
«Ξεφτίλα» χαρακτήρισε τη συνέντευξη και ο κύριος Πρετεντέρης, ο οποίος ράβεται καταπληκτικά
Tέταρτη κατετάγη τη Δευτέρα η Ελένη Μενεγάκη - κάτω και από την «Κορίνα την αγριόγατα», με λιγότερους από του μισούς τηλεθεατές των Λιάγκα-Σκορδά. Δεν πειράζει - αρκεί που είναι «η βασίλισσα των πρωινάδικων»!
Υπάρχει πάντα λιγότερο απ' το λίγο: στο προβλέψιμο θρίλερ των κυκλοφοριών της Κυριακής, η «Ελευθεροτυπία» πώλησε λιγότερα από ποτέ: 91.000 πανελλαδικά. Δεν πειράζει - αρκεί που κάνουν άλλες, φλογερές καινοτομίες
Εθίγη και απεχώρησε από πάνελ εκπομπής η....

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΣΡ: Πρόστιμα, συστάσεις και έλεγχος για το Contra Channel


Με πρόστιμα συνολικού ύψους 123.000 ευρώ «φιλοδώρησε» χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τρία κανάλια και δύο ραδιόφωνα, ενώ ακόμη δεν έχει καταλήξει σε απόφαση για τη μεταβίβαση και την αλλαγή του χαρακτήρα του Contra TV (πρώην Τηλεφώς).

Την... τιμητική του χθες είχε το Alter στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» (19/4/10) κατά την οποία μεταδόθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Η ολομέλεια του ΕΣΡ εξέτασε την υπόθεση έπειτα από καταγγελίες πολιτών και αποφάσισε ότι υπήρξε μέσω των όσων είπε και ο δημοσιογράφος «ανάδειξη της τρομοκρατίας» σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου Ι. Λασκαρίδη. Στο ίδιο κανάλι επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για παράλειψη σήμανσης πριν από διαφημιστικά μηνύματα, ενώ τιμωρήθηκε και με ισόποσο πρόστιμο για κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, έλλειψη ευπρέπειας και ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος στην εκπομπή «Ζαμανφού» της Αννίτας Πάνια.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Σκάι TV για μη τήρηση πολιτικής πολυφωνίας σχετικά με τα ποσοστά προβολής Ν.Δ. και ΚΚΕ κατά το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος 2010 ενώ απλές συστάσεις επιβλήθηκαν σε Star και ΝΕΤ για τον ίδιο λόγο αλλά μόνο ως προς τα ποσοστά της Ν.Δ. Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ στο...

«Δημοσιογραφία» και αυτοδιοικητικές εκλογές



Ποιός δημοσιογράφος ιδιωτικού καναλιού έκανε απροκάλυπτα αβάντα στην υποψήφια Δήμαρχο Εκάλης, Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς Βάσω Σπηλιωτοπούλου; Ο δημοσιογράφος εκθειάζοντάς την καλεσμένη του στο light δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται δεν σταμάτησε λεπτό να της λέει πόσο καλή είναι, πόσο έχει προσφέρει και τι καλά πράγματα θα κάνει για τον διευρυμένο δήμο φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμη και την ίδια την υποψήφια. Ούτε να είχε αναλάβει την προεκλογική της εκστρατεία!..
Βέβαια ο συγκεκριμένος δήμος έχει και πολλούς «επώνυμους» δημότες που...

Πληρώνουν και τα σποτάκια του Γιώργου...




Εκτός από το... πολιτικό κόστος που είχε η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και το οποίο θα αποτιμηθεί προσεχώς, είχε και πραγματικό οικονομικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ.
Το πολιτικό διαφημιστικό σποτάκι που προβλήθηκε ακριβώς πριν από την έναρξη της διακαναλικής σχεδόν απ' όλα τα κανάλια τα οποία τη μετέδωσαν τιμολογήθηκε κανονικά από κάθε τηλεοπτικό σταθμό ξεχωριστά.

Η ραγδαία πτώση της διαφημιστικής δαπάνης έχει οδηγήσει πλέον τα κανάλια σε σημαντικές μειώσεις των τιμολογίων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στη συγκεκριμένη ζώνη το σποτάκι τιμολογήθηκε από 30 ευρώ το δευτερόλεπτο (το φθηνότερο) μέχρι και 100 ευρώ (ανά δευτερόλεπτο). Δεν είναι και...

Επίθεση Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων της διακαναλικής



Κριτική στους δημοσιογράφους, που υπέβαλαν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου:
«Θεωρώ αδιανόητο σε μια συνέντευξη δύο ωρών και δέκα λεπτών να μην υπάρχει ούτε μία ερώτηση στον πρωθυπουργό για το θέμα της ανεργίας», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε επιθετικά: «Οι εξαίρετοι συνάδελφοί σας θα έπρεπε να μη μεταφέρουν μονάχα ερωτήματα και τα αιτήματα των εργοδοτών τους στον πρωθυπουργό. Επί μισή ώρα να ασχολούμαστε με το γιατί δεν πέφτει η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, λες και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας»...

O πόλεμος της Φειδίου κι ο αμούστακος Χυτήρης

ΜE-dia-plokes
(μικρά κι ενδιαφέροντα από το χώρο των media)

#
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των εργαζομένων της Απογευματινής παρεδόθη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Με το ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι ζητούν από την Ενωση πρόσθετη νομική υποστήριξη, με το αιτιολογικό ότι το προσεχές διάστημα θα βρίσκονται σε διαρκή νομική αντιπαράθεση με την εργοδοσία.
Ο πόλεμος στη Φειδίου τώρα αρχίζει!..

# ΘΥΜΩΣΕ Ο ΑΜΟΥΣΤΑΚΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ με τις θέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που πρότεινε συγχώνευση όλων των δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, “Πρίσμα”, Κανάλι της Βουλής) σε έναν ή δύο. Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στη Ρίτσα Μπιζόγλη και στο δελτίο της ΝΕΤ με αυστηρό ύφος δήλωσε πως «δεν υπάρχει θέμα συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης. Την απόφαση για την ΕΡΤ τη λαμβάνουμε εμείς!..». Ο Χυτήρης ειρωνευόμενος τον Γ. Προβόπουλο του πρότεινε να συμμετάσχει στο δ.σ. της ΕΡΤ για να εκθέσει τις όποιες απόψεις του.
Από Τηλέμαχος υπέρμαχος της τηλεόρασης...

# Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ της εφημερίδας «Ισοτιμία» Φώτης Κόλλιας ανέλαβε επικεφαλής του site της εφημερίδας (www.isotimia.gr). Στόχος της διοίκησης της "Ισοτιμίας" είναι η ενίσχυση του ηλεκτρονικού της ιστότοπου.
Αφού δεν τραβάει η εφημερίδα...

# TΟ ΚΑΝΑΛΙ ALTER με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι άρθηκε η δέσμευση του 50% των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας και γνωστοποιεί ότι εξόφλησε τις οφειλές περιόδου Αυγούστου που υπείχε προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης ενημερώνει ότι εξοφλήθηκαν πλήρως οι οφειλές προς το προσωπικό της εταιρείας.
Πάλι καλά...

# ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ η κουμπάρα του Νίκου Ευαγγελάτου και ξαναβγαίνει στο γυαλί. Όπως ακούγεται η....

Προετοιμασία κινητοποιήσεων για ΣΣΕ και απολύσεις

ΚΛΕΙΔΙ Ο ΡΟΛΟΣ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


Σε προετοιμασία κινητοποιήσεων προχωρά το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για την καθυστέρηση εκ μέρους των εργοδοτών της υπογραφής ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
To ζητούμενο στην προετοιμασία των κινητοποιήσεων είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε όλα τα «μαγαζιά» να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων διότι ο ρόλος τους στη συγκεκριμένη φάση είναι καθοριστικός. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά από συνεδρίασή του για τις κινητοποιήσεις αποφάσισε τα εξής:

1. Συγκρότηση επιτροπής για την επανέκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης», η οποία θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση συγκεκριμένη πρόταση για την έκδοση του φύλου.

2. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επόμενης Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2010, θα εγκρίνει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων (μετά και από συνεννόηση με το Διασωματειακό και την ΠΟΕΣΥ), που θα αποτελεί και το πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

3. Συγκαλεί το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που κατά το Καταστατικό αποτελεί και την Απεργιακή Επιτροπή της Ένωσης, σε συνεδρίαση την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010.

4. Θα προτείνει στο Μικτό Συμβούλιο τη σύγκληση Συνέλευσης των....

Με καλές πηγές στο Εξωτερικών




Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο της Φαίης Καραβίτη στην Ημερησία όπου σκιαγραφούσε το πορτραίτο του Τούρκου πρωθυπουργού. Βέβαια η Καραβίτη δεν προσέθεσε στο ρεπορτάζ κάτι που να μην γνωρίζαμε ήδη για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό προφανώς είναι προς τιμήν της καθώς όπως όλοι είπαν δεν χρησιμοποίησε τις πολύ καλές πηγές που διαθέτει στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στο άρθρο της βέβαια δεν απέφυγε την (έμμεση) κριτική στους έλληνες υπουργούς που έχουν την ευθύνη της οικονομικής ανάπτυξης στην χώρα μας, καθώς γράφει ότι «....

Το Χέρφιλντ, ο Τράγκας και μια ανυπόγραφη μαρτυρία

Διαβάζουμε στο newsbomb.gr ένα ρεπορτάζ που αναφέρεται στην εποχή του Χέρφιλντ - το νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε από τον Γιακούμπ το 1987 ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ (που συνοδεύεται και από αντίστοιχη φωτογραφία εποχής) είναι μια μαρτυρία σε πρώτο πρόσωπο: «Εγώ απεσταλμένος… Κάποια στιγμή ρωτάω τον Ανδρέα… ...Μου δίνει μια απάντηση… ...Αυτά μου είχε πει τότε ο μεγάλος Ανδρέας…» κλπ.
Τελειώνοντας την ανάγνωση του ρεπορτάζ εύλογα διερωτάται κανείς σε ποιον τα είχε πει όλα αυτά ο μεγάλος Ανδρέας… Κι αυτό διότι πολύ απλά το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ!..

Το πιο πιθανό είναι ότι στο newsbomb τους αρέσουν τα κουίζ και βάζουν και τους αναγνώστες να λύνουν γρίφους με αόρατους ρεπόρτερ στο Χέρφιλντ.

Εμείς (ποιοι εμείς;) για να λύσουμε το γρίφο ρωτήσαμε κάποιους (πασόκους) θείους που έζησαν το Χέρφιλντ, αν θυμούνται ποιοί δημοσιογράφοι κάλυπταν τότε την περιπέτεια του Α. Παπανδρέου και όλοι μας απάντησαν με μια φωνή: «Ο Τράγκας, που τον είχε δείρει κιόλας ο Ζιάγκας».
Και επειδή στο newsbomb αρθρογραφεί και ο Γιώργος Τράγκας οδηγηθήκαμε πάραυτα στο συμπέρασμα ότι ο συνομιλητής του Ανδρέα ήταν ο Τράγκας και το ανυπόγραφο ρεπορτάζ είναι δικό του. Με ένα ερωτηματικό όμως: ο Τράγκας είχε δουλέψει ποτέ στα ΝΕΑ; Γιατί ο....

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σύννεφα στο Φάληρο


Σύννεφα μαζεύονται και πάλι στο Φάληρο. Μετά τις απολύσεις (ελάχιστοι τις αντελήφθησαν) και τις περικοπές του Σεπτεμβρίου από τα έντυπα του Αλαφούζου, τώρα το καμπανάκι χτυπά και για τον «υγιή» ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ που και πρώτος είναι σε ακροαματικότητα και τα έσοδά είναι ικανοποιητικά. Όπως ακούγεται ο Αλαφούζος ζήτησε να γίνουν περικοπές μισθών από 10% (σε χαμηλόμισθους) εως 25% (σε υψηλόμισθους), ενώ υπήρξαν σκόπιμες διαρροές για δραστική μείωση του προσωπικού, δηλαδή «δεχτείτε μείωση μισθού διότι θα έχουμε απολύσεις»…

Η εφημερίδα των Φιλιππάκη - Μουλίνου και η αρνητική(;) συγκυρία



Σε μια εποχή όπου η συγκυρία για τον Τύπο κάθε άλλο παρά ευνοϊκή είναι, βγαίνει στα περίπτερα (ευελπιστούν μέχρι τέλη Νοέμβριου) η εφημερίδα των Γιάννη Φιλιππάκη και Χρήστου Μουλίνου. Το αβαντάζ όμως για το νέο φύλλο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο τύπος της κεντροδεξιάς περνά μεγάλη κρίση με τις εφημερίδες που τον εκπροσωπούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Η Απογευματινή του Κ. Σαραντόπουλου έχει μπει σε μεγάλη περιπέτεια καθώς βρίσκεται υπό καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης, η Χώρα ανοιγοκλείνει σύμφωνα με τις επιθυμίες του Γ. Τράγκα, ο Αδέσμευτος του Δ. Ρίζου ζορίζεται (έκλεισε και το κυριακάτικο), ενώ ο Ελεύθερος θεωρείται μη διεισδυτικός και αδιάφορος καθώς αδυνατεί να προσελκύσει νέους αναγνώστες. Η μόνη εφημερίδα που φαίνεται να κρατάει κάπως - αν και αντιμετωπίζει κι αυτή πολλά προβλήματα - είναι ο Ελ. Τύπος που θεωρείται οτι είναι ο μόνος που εκφράζει την κεντροδεξιά. Από αυτή τη (μεγάλη) δεξαμενή θέλει να αντλήσει εν υπνώσει αναγνώστες το δίδυμο των Φιλιππάκη – Μουλίνου εκμεταλλευόμενο τη φθίνουσα πορεία των φύλλων της κεντροδεξιάς, αντιπαραθέτοντας ταυτόχρονα μια....

Και εφημερίδα στα σχέδια Κοντομηνά


# ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ λέγεται ότι εξετάζει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που σχεδιάζει να διευρύνει τις δραστηριότητες του στα ΜΜΕ για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Τα σχέδια Κοντομηνά για εφημερίδα έρχονται αμέσως μετά την αλλαγή του ονόματος του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 989 σε Radio 9 και την εκ βάθρων ανανέωση του προγράμματος, καθώς και την αλλαγή του προφιλ και την ενδυνάμωση του τηλεοπτικού σταθμού Channel 9. Ο επιχειρηματίας έχει κατά καιρούς χρηματοδοτήσει εκδοτικές προσπάθειες - στην πλειονότητά τους αποτυχημένες - και κάποιες από αυτές τις βρίσκεις ακόμη στα περίπτερα.

# ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΨΙΜΑ ότι στην Ελευθεροτυπία ανέλαβε το διπλωματικό ρεπορτάζ η έμπειρη Αλίκη Μάτση λόγω των αυξημένων καθηκόντων της Κύρας Αδαμ στη διεύθυνση της εφημερίδας. Η ανάληψη του διπλωματικού από τη Μάτση έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό, η διευθύντρια ωστόσο παρακολουθεί και ενίοτε υπογράφει τα μεγάλα θέματα που έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική και σχετίζονται με ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.

# ΕΚΤΟΣ «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ» της εφημερίδας Το Βήμα βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη ο πολιτικός συντάκτης και...

Νέα απεργία στην Απογευματινή


To blog των 130 απλήρωτων εργαζομένων στην "Απογευματινή" είναι γεγονός και θα αποτελεί ένα μέσον για τη δημοσιοποίηση των κινήσεών τους από δω και μπρος.
Στο ιστολόγιο http://freeapog.blogspot.com/ θα "ανεβαίνουν" καθημερινά τα νέα για τις εξελίξεις στην Απογευματινή και θα φιλοξενούνται παράλληλα κείμενα που θα αποστέλλονται στο "ταχυδρομείο" τους. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους και να στέλνετε τα κείμενά σας στη διεύθυνση: freeapog130@gmail.com

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου) έχει προκηρυχθεί νέα 24ωρη απεργία στην...

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Όταν το (αριστερό) αυτί του Παπανδρέου κοκκίνησε από ντροπή!



Ηταν ακριβώς όπως την περιμέναμε. Θλιβερή…
Ο λόγος για την στημένη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Οι ίδιες συνηθισμένες και άνευ αντικρύσματος ερωτήσεις από τους εφτά δημοσιογράφους που ουδέν προσέφεραν, ούτε μπόρεσαν να στριμώξουν τον (ανεπαρκή) Γ. Παπανδρέου.
Ουδείς και τίποτε κατόρθωσε να φτιάξει το κέφι του χειμαζόμενου ελληνικού λαού - αν εξαιρέσεις την πρωτότυπη ατάκα του πρωθυπουργού «από δω και πίσω».
Οι ίδιες τετριμμένες θέσεις και απαντήσεις που βέβαια δεν έπεισαν κανέναν και έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωκαν οι σύμβουλοι και το επιτελείο του Παπανδρέου…
Το μόνο που έκανε εντύπωση ήταν το αριστερό αυτί του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου που ήταν κατακόκκινο καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Ισως από...

Κρασάκι στην Αίγλη




Τους δημοσιογράφους προσκαλεί στην Αίγλη του Ζαππείου την Τετάρτη το μεσημέρι για ένα ποτήρι κρασί και πολλή κουβέντα ο υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική Βασίλης Κικίλιας.
Οι δημόσιες σχέσεις δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν μόνο που οι σχετικές επαφές θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα και κάτω από άλλες συνθήκες λένε οι ειδήμονες.
Φήμες ότι πέρασμα από την Αίγλη θα κάνει και ο...

Το κασκόλ με το τριφύλλι




Σε γνωστό tredy στέκι της νεολαίας στο λιμάνι θα βρεθεί την Τετάρτη το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και θα συζητήσει με τους θαμώνες για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους και βέβαια για τις «δυνατές» μεταγραφές και την πορεία του Ολυμπιακού.
Οι φήμες που λένε ότι ο Μιχαλολιάκος είναι βάζελος διαψεύδονται παρά την φωτογραφία με το κασκόλ του Παναθηναϊκού και το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα και έγραφε:
«Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος διακατέχεται από έντονα Παναθηναϊκά αισθήματα. Απλά, το γεγονός ότι πολιτεύεται επί χρόνια στο μεγάλο λιμάνι έχει θολώσει την εικόνα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να τον θεωρούν οπαδό του Θρύλου. Επειδή, όμως, ο Μιχαλολιάκος ποτέ δεν έκρυψε τα «πιστεύω»του, υπάρχουν και φωτογραφικά στιγμιότυπα που πιστοποιούν ότι υπήρξε φανατικός οπαδός των πρασίνων. Τώρα, πώς αποφάσισε να ανανεώσει (προσφάτως) την εγγραφή του στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, είναι κάτι που...

Ο σοφός Πρετεντέρης, η έμπειρη Στάη και η «καθεστωτική» Τρέμη





Με τους δημοσιογράφους που θα πάρουν μέρος στη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού τα έβαλε ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που έιχε με την Ελλη Στάη, στην εκπομπή της στον Flash, χαρακτήρισε τη συνέντευξη «ξεφτίλα» και εξέφρασε την απορία του σχετικά με το πως οι εφτά δημοσιογράφοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο στημένο παιχνίδι της κυβέρνησης. Η Στάη αντέδρασε και δήλωσε πως και η ίδια θα πήγαινε ευχαρίστως αν την καλούσαν...
Η Στάη προφανώς συμφωνεί με τις επισημάνσεις μας ότι δηλαδή θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στην διακαναλική και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι από εφημερίδες, ραδιόφωνα, sites κλπ. Και βέβαια η Στάη η οποία εκτός του ότι είναι πολύ καλή και έμπειρη δημοσιογράφος έχει και site ενώ δουλεύει και σε ραδιόφωνο. Το ότι έχει εξαφανιστεί από το...

Ο Βλαστάρης, η Ντόρα και οι προβοκάτσιες





Στον διαχειριστή του parapolitika.gr απαντάει ο Γιάννης Βλαστάρης με αφορμή ανάρτηση του site που ανέφερε οτι ο πρώην διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του νέου κεντροδεξιού κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.
O Βλαστάρης είχε στείλει ανάλογη επιστολή στον Πίκουλα, τον εκδότη της Αξίας, για αντίστοιχο δημοσίευμα της εφημερίδας. Πάνω κάτω το περιεχόμενο είναι το ίδιο και ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για προβοκάτσια.
Ακολουθεί ολόκληρη η ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική επιστολή Βλαστάρη στο...

Αγριεύουν τα πράγματα - Ετοιμάζεται η Αδέσμευτη Γνώμη


Ετοιμασίες πολέμου άρχισαν στην ΕΙΗΕΑ και στην ΕΣΗΕΑ. Στο non paper του προέδρου της Ενωσης Ιδιοκτητών Σ. Ψυχάρη να γίνουν οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, απάντησε με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. Χαρακτηρίζει το κείμενο Ψυχάρη απαράδεκτο και προκλητικό. Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της σε συνέλευση, να συγκαλέσει το Διασωματειακό, το Μεικτό Συμβούλιο και να ζητήσει από την ΠΟΕΣΥ τη σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης των Ενώσεων Συντακτών. Και καθώς η κλιμάκωση της έντασης είναι ραγδαία, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να προετοιμάσει την έκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης», της εφημερίδας που εξέδιδε στην απεργιακή κινητοποίηση του 1975 που κράτησε ένα μήνα. Την ώρα που έβγαινε η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, στα γραφεία της έφθανε νέα επιστολή του Στ. Ψυχάρη, με υπογραφή αυτή τη φορά, με ελαφρώς διαφορετικό περιεχόμενο...

Minimal με Τσιαμτσίκα, Χειρδάρη και Κανέλλη

* Στο δεύτερο χρόνο της ζωής του μπήκε το ενδιαφέρον μουσικό και ειδησεογραφικό ραδιόφωνο Poplie Web radio, που όπως λέει και το όνομά του είναι ιντερνετικό. Θα το βρείτε στη διεύθυνση www.poplie.eu

* Αγκαλιάζουν σιγά σιγά οι πιτσιρικάδες το (αποκλειστικά για παιδιά) κανάλι Nickelodeon. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, έπιασε 16,5% τηλεθέαση στις ηλικίες που επιθυμεί να αγγίξει. Από 4 έως 14 έτη δηλαδή.

* Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ο αξιόμαχος ρεπόρτερ Νίκος Τσιαμτσίκας και οι Blues Report εμφανίζονται στο «Vinilion Music Club» (Εκτωρος 92 και Μενελάου, Ιλιον, τηλ.: 210-2692640)

* Ιστοσελίδα για το σεξ και τις σχέσεις ετοιμάζει η παμπόνηρη αρθρογράφος Ειρήνη Χειρδάρη. Θα τη βρείτε εντός των ημερών στη διεύθυνση www.sexelixis.gr με στήλες και ιστορίες για το σεξ και τον έρωτα, συμβουλές από σεξολόγους, ψυχολόγους και συμβούλους σχέσεων, last minute dating και πολλά άλλα.

* Ημερίδα με τίτλο «Ποιος φοβάται τα social media;» διοργανώνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) το Ινστιτούτο Επικοινωνίας. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα ευρήματα δύο νέων μεγάλων ερευνών για τα social media στην Ελλάδα.

* Στα περίπτερα το πρώτο τεύχος του «Books Journal», μηνιαίου περιοδικού για τα βιβλία και τον πολιτισμό, με εκδότη-διευθυντή τον....

Ακόμα και στο Ιντερνετ η «παλιά» δημοσιογραφία εξακολουθεί να ορίζει το παιχνίδι

Αναδημοσιεύουμε χωρίς σχόλια το - αν μη τι άλλο - ενδιαφέρον άρθρο του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στη LiFO o οποίος ισχυρίζεται οτι ακόμα και στο Ιντερνετ η «παλιά» δημοσιογραφία εξακολουθεί να ορίζει το παιχνίδι. Επίσης ο Τσαγκαρουσιάνος χαίρεται που καταρρέουν οι εφημερίδες (το ίδιο χαίρονται και οι εργαζόμενοι σε αυτές) καθώς όπως λέει οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους υπήρξαν αλαζονικοί και καταχράστηκαν τη δύναμή τους.

Παλιοί παίκτες, νέα κόλπα

Χαιρόμαστε που καταρρέουν οι εφημερίδες.
Όχι άδικα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους υπήρξαν αλαζονικοί και καταχράστηκαν τη δύναμή τους, υποστήριξαν απατεώνες, ξεγέλασαν τον νόμο.
Αλλά δεν βλέπω τι θα μπει στη θέση τους.

Τα μπλογκ; Στην Ελλάδα γέννησαν ορισμένες ενδιαφέρουσες φωνές, που είτε κουράστηκαν, είτε δεν απέκτησαν ποτέ πρωτογενές δημοσιογραφικό νόημα, είτε απορροφήθηκαν από τα παλιά media. Mε αποτέλεσμα να απομείνουν κίτρινοι δημοσιογράφοι να αλωνίζουν το μέσο, για να κάνουν φανερούς ή αφανέρωτους εκβιασμούς. Ούτε καν επηρεαστικά μπλογκ γνώμης δεν δημιουργήθηκαν, όπως της «Huffington Post» και του Daily Kos.

Το Facebook; Αυτό είναι η μοντέρνα αυλή των θαυμάτων. Ζεστό πράγμα, δεν λέω, φέρνει τους ανθρώπους κοντά, αλλά δημοσιογραφία πότε δεν γέννησε.

To Τwitter; Kαλό για εξεγέρσεις, γρήγορες ειδήσεις, μπηχτές και ψιλόβροχο πεζολογίας. Το 90% των ελληνικών tweets είναι για το τι παίζει η τηλεόραση! Η στενογραφία μιας ζωής φτωχών εμπειριών.

Στη λαχτάρα μας να δούμε τα πράγματα να αλλάζουν δεν παραδεχόμαστε ότι τα κορυφαία και πιο δυναμικά δημοσιογραφικά sites του πλανήτη είναι τα...

Δεν χάνονται αυτές οι ευκαιρίες




Οποιος βρέθηκε χθες στο Στάδιο Καραϊσκάκη εκτός από το γκολ του Ριέρα, το δοκάρι του Φετφατζίδη, το χαμένο πέναλτι του Ιμπαγάσα, μπόρεσε να δει και την τεράστια διαφήμιση του parapolitika.gr . Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αμέσως μετά το ματς έσπευσαν στον υπολόγιστή τους και ανέβασαν στα ύψη την επισκεψιμότητα του site. Οι φήμες που λένε οτι ο διαχειριστής του parapolitika είναι...

60 χρόνια «Μεσόγειος»!

Έξι δεκαετίες ζωής και δημιουργίας μετρά η ιστορική εφημερίδα "Μεσόγειος" και γι αυτό το λόγο οργανώθηκε ένα πλούσιο ρακοκάζανο στον Στείρωνα όπου επρόκειτο να γίνει και επίσημα η τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον μέχρι σήμερα ιδιοκτήτη Κ. Γραμματικάκη στον νέο εκδότη και διευθυντή Π. Ζαγοριανίτη. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι στην εφημερίδα ετοιμάζουν ένα...

Πρωταγωνιστές οι atenistas!





Χθες στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη ανακαλύψαμε (και εμείς) τους atenistas. Μια ομάδα νέων ανθρώπων που προσπαθούν με απλές κινήσεις να ομορφύνουν την πρωτεύουσα: μοιράζοντας γλαστράκια με φυτά, καθαρίζοντας και βάφοντας «ορφανές» ζαρντινιέρες, φυτεύοντας λουλούδια, καθαρίζοντας τις αφίσες από τοίχους, κολώνες κλπ
Ο,τι περνάει από το χέρι τους για να κάνουν πιο ανθρώπινη την Αθήνα...
Οι zoornalistas στηρίζουν τους atenistas!

Υ.Γ. Οι Πρωταγωνιστές ήταν και χθες εξαιρετικοί ακόμη και με τον Γεωργιάδη στο consept της εκπομπής. Βέβαια ο Θεοδωράκης δεν απέφυγε τον...

«Γιάννα, ελέησον!..»

Μόνο μήνυμα σε μπουκάλα - "message in a bottle" -, δεν έχουν αποστείλει, για την ώρα τουλάχιστο, στη Γιάννα Αγγελοπούλου, τα στελέχη αθηναικής εφημερίδας, με το οποίο να ζητάνε τη βοήθειά της.

Ομιλούμε για μήνυμα σε μπουκάλα, καθότι πρόκειται για ένα ακόμη επαπειλούμενο εκδοτικό ναυάγιο που αναζητεί διασώστες.

Η επικοινωνία με την σιδηρά κυρία, πέρασε από χίλια μύρια κύματα μετά τη βύθιση του «Ελευθέρου Τύπου», εδώ όπου ένα ρεσιτάλ δημοσιογραφικής ανεπάρκειας το πλήρωσε ακριβά η ίδια, λες και η Γιάννα είχε τη δημοσιογραφική ευθύνη.

Όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η διάχυτη αίσθηση ότι το αγγελοπούλειο χρήμα επέστρεψε στη δημοσιογραφική πιάτσα, διεγείρει τα αιμοβόρα ένστικτα των επιτηδείων του Τύπου.

Ομιλούμε για τους συνήθεις χασογκόληδες που ευδοκιμούν στο χώρο, στους οποίους όσα τάνκερ χρήματα και να τους δώσει το κορίτσι, εκείνοι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν.

Είναι τόση η πίεση για βοήθεια, ώστε τα στελέχη εφημερίδων στέλνουν πλέον επιστολές στο ζεύγος Αγγελόπουλου με τις οποίες ζητάνε ελεημοσύνη εκατομμυρίου -με τόσα πιστεύουν ότι....

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

H (διακαναλική) Χιονάτη και οι επτά νάνοι

Εφ΄ όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη θα δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 21.00.
Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων που εκπροσωπούν τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
Η συνέντευξη θα γίνει, στο στούντιο της ΝΕΤ.


Aυτά έγραφε το δελτίο τύπου της ΕΡΤ προς τους συντάκτες media και εύλογα τίθενται οι εξής απορίες με αφορμή την ανακοίνωση της διακαναλικής του πρωθυπουργού:

# Γιατί πρέπει να δώσει συνέντευξη ο πρωθυπουργός;

# Και αν πρέπει, γιατί να απαντήσει μόνο στις ερωτήσεις δημοσιογράφων τηλεοπτικών καναλιών και όχι και εφημερίδων, ραδιοφώνων, sites, blogs κλπ.

# Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή δημοσιογράφων και μέσων;

# Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν εκπρόσωποι των μέσων εκείνων (εφημερίδες κανάλια, ραδιόφωνα, πορταλς κλπ ) που αν μη τι άλλο είναι πρώτα σε κυκλοφορία, θεαματικότητα, ακροαματικότητα, επισκεψιμότητα κλπ;

# Γιατί δηλαδή πρέπει να ρωτήσει ο Λιάτσος του… εναλλακτικού Star, ο Σρόϊτερ του...