ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Καταγγέλουν εργασιακή ζούγκλα




Το «blog των αναγνωστών» δημιούργησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην ηλεκτρονική εφημερίδα του και μία από τις πρώτες αναρτήσεις που έγιναν ήταν από τους «ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στο zougla.gr» που κατήγγειλαν εργασιακό καθεστώς σύγχρονης δουλείας στο σάϊτ καθώς όπως λένε εξαναγκάζονται να δουλεύουν ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ τα Σαββατοκύριακα και ΧΩΡΙΣ να παίρνουν ρεπό μέσα στην εβδομάδα…

«Ξέρουμε ότι αν διαμαρτυρηθούμε για την ΔΟΥΛΕΙΑ του Σαββατοκύριακου θα απολυθούμε και δεν θα ξαναβρούμε δουλειά» καταγγέλουν και συμπληρώνουν οι «δωρεάν εργαζόμενοι» του Μάκη: «Αν το καταγγείλουμε θα έλθουν επιθεωρητές και «κατά λάθος» θα πάνε σε διπλανό κτίριο και θα τα βρουν όλα μια χαρά. Έχει ξαναγίνει… Ξέρουμε ότι αν διαμαρτυρηθούμε για την ΔΟΥΛΕΙΑ του Σαββατοκύριακου θα απολυθούμε… Σε κάθε απεργία μας αναγκάζουν να είμαστε απεργοσπάστες γιατί τον Παναγόπουλο της ΓΣΣΕ τον έχει στο τσεπάκι του το αφεντικό…»

Απάντηση υπήρξε από «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στο zougla.gr» προφανώς κατόπιν........

Υπηρέτης(;) τρανών αφεντάδων








Σε προηγούμενο post είχαμε δημοσιοποιήσει την αντίδραση αναγνώστη μας σε σχόλιο του Αρη Δημοκίδη στην Lifo σχετικά με τη λίστα «αφεντικών» του Τζίμη Πανούση. Όπως μας πληροφορεί (και εξηγεί) ο Δημοκίδης η εκπομπή του Πανούση είναι εξαιρετική όπου και αν την κάνει και είναι όσο ακραία πρέπει - το ανέφερε ξεκάθαρα εξάλλου και στο άρθρο του στη Lifo.
Θα συμφωνήσουμε μαζί του (και ελπίζουμε και ο αναγνώστης μας) ότι η λίστα των «αφεντικών» του Τζιμάκου στο ραδιόφωνο έχει πράγματι την...

Οι ασυμβίβαστοι της ΕΡΤ...



Να γίνει έλεγχος για το αν στο μόνιμο προσωπικό της κρατικής τηλεόρασης υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχουν παράλληλη απασχόληση και δεν την δήλωσαν. Αυτό ζήτησε ο εκτελών χρέη προέδρου στο δ.σ. της ΕΡΤ Θανάσης Παπαγεωργίου και κάποιοι στην Αγία Παρασκευή έχασαν τον ύπνο τους.
Την ίδια ώρα όπως φαίνεται, στην προκήρυξη για την πρόσληψη των συμβασιούχων θα ισχύει το ασυμβίβαστο παράλληλης απασχόλησης. Ετσι στην ΕΡΤ δεν θα μπορούν να προσληφθούν όσοι εργάζονται σε άλλο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό, δουλεύουν σε site ή τηλεοπτικό περιοδικό.
Επίσης δεν θα υπάρχει το κριτήριο της πρότερης εμπειρίας στην ΕΡΤ - έδινε προβάδισμα στους απολυμένους τριμηνίτες που εργάζονταν χρόνια στην κρατική ραδιοτηλεόραση - υφίσταται όμως το κριτήριο της εμπειρίας σε ΜΜΕ.
Κάποιοι μετ΄επιτάσεως διαδίδουν πως στο...

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πολεμώντας το σύστημα...

Γράφει ο Αρης Δημοκίδης στη LiFO στη στήλη bits & pieces εν είδει «κριτικής» σχετικά με την δραστηριότητα του Τζίμη Πανούση στα ερτζιανά και τα «αφεντικά» του στο ραδιόφωνο:

«Πολεμώντας το σύστημα από μέσα;
Οι ραδιοφωνικές εκπομπές του Τζίμη Πανούση. Καλές, εννοείται, αλλά δεν είναι κουφό το πόσο από μέσα πολεμάει το σύστημα; Πιο από μέσα δε γίνεται: ήταν στη δούλεψη του Αλαφούζου, μετά του Κόκκαλη, μετά της Γιάννας Αγγελοπούλου, μετά του Θέμου Αναστασιάδη και τώρα του Κοντομηνά, στο «Ράδιο Εννέα 98,9». Η εκπομπή δεν αλλάζει, είναι όντως όσο ακραία πρέπει, αλλά τα ονόματα αφεντικών που ανέφερα (και δεν κρατιέμαι, θα τα ξαναπώ! Αλαφούζος, Κόκκαλης, Γιάννα, Θέμος, Κοντομηνάς) έχουν, αν μη τι άλλο, την πλάκα τους.»

Παραθέτουμε και την απάντηση - σχόλιο των zoornalistas που μάλλον είναι «φαν» του Πανούση:

«Αστους να σκανδαλίζονται...
Βρήκε άνθρωπο να κριτικάρει ο Δημοκίδης και τούκανε τα μούτρα κρέας. Ο ίδιος ο Τζιμάκος το έχει πει δεκάδες φορές ότι δεν πολεμάει κανένα σύστημα ούτε από έξω, ούτε από μέσα ούτε πλαγίως, ούτε οριζοντίως. Όπως πάλι έχει ξεκαθαρίσει (όχι ότι τον νοιάζει κιόλας) το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μπορεί να τα παίρνει χοντρά από όποιον μπορεί να του τα δίνει χοντρά. Γενικώς να τα παίρνει από το σύστημα και να το βρίζει κιόλας από πάνω. Αν αυτό δεν είναι μαγκιά τότε τι είναι;
Γειά σου Τζιμάκο άρχοντα! Κάνε εσύ αυτό που...

Ολως τυχαίως...

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τον Ιούλιο του 2006. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από δύο χρόνια. Πού βρίσκεται σήμερα, τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες μετά, η δικογραφία; Εκκρεμεί ακόμη στην προδικασία. Και όπως πάει, θα κλείσει διά της παραγραφής, βεβαίως βεβαίως, που επέρχεται σε τρεις μήνες από σήμερα. Σιγά την είδηση, θα πείτε. Ναι, μόνο που η συγκεκριμένη ποινική δικογραφία είναι σε βάρος εν ενεργεία δικαστή, εφέτη Αθηνών παρακαλώ, και του αστυνομικού συζύγου της. Κι άντε μετά να βγάλεις από το μυαλό του απλού πολίτη ότι η δικονομική μεταχείριση της υπόθεσης δεν έχει σχέση και...

Καναλάρχης κι ο Ευαγγελάτος





Είδε κι απόειδε ο Νίκος Ευαγγελάτος με την τηλεόραση καθώς διαπίστωσε οτι δεν τον θέλει κανείς καναλάρχης κι αποφάσισε να κάνει το δικό του κανάλι.

Έτσι εγκαινίασε τη web tv του NewsIT που -παρά το αδιάφορο θέμα- έγινε με επαγγελματικούς όρους: σκηνικά, επαγγελματικό φωτισμό και κάμερες, μακιγιάζ, άρτια σκηνοθεσία και ένα ipad για εφέ μπροστά στον παρουσιαστή… Κατά τα άλλα ο Βασίλης Κικίλιας του «αποκάλυψε» τα σχέδια του και το τι θα κάνει αν εκλεγεί...

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Οταν η Ελευθεροτυπία τολμά...















«Μόνο με τη χαρά της γέννας μπόρεσαν να συγκρίνουν οι γυναίκες και οι αδελφές των μεταλλωρύχων το συναίσθημα που τις κατέλαβε όταν αντίκρισαν τους αναληφθέντες να αναδύονται από τα έγκατα της Γης ύστερα από 69 ημέρες…»

Φαίνεται πως η Ελευθεροτυπία βρίσκει σιγά σιγά το δρόμο της … Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο δείχνει ότι τολμά κι αν θέλει μπορεί να είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή εφημερίδα. Από αυτές που μπορούν να βάλουν στο πρωτοσέλιδό τους ένα μεγάλο θέμα που δεν θα αφορά τη μίζερη μικροπολιτική πραγματικότητα και τον μικρόκοσμο της Ελλάδας. Στα βήματα τoυ Le Monde, της Liberation, της El Pais, της Repubblica κ.α. η Ελευθεροτυπία επιλέγει να έχει σήμερα ως βασικό θέμα στην πρώτη της σελίδα τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων που συγκλόνισε oλόκληρο τον Κόσμο.
Με τους τίτλους (αρχικά) Η ΕΞΟΔΟΣ και (στην αλλαγή) ΣΩΘΗΚΑΝ! και την συγκλονιστική φωτογραφία της συγγενούς ενός...

Ο υποψήφιος δήμαρχος που του αρέσει ο παστουρμάς

Με συνέντευξη Καμίνη κυκλοφορεί το νέο τεύχος της LiFO.
Το εξώφυλλό της ομολογούμε οτι μας τρόμαξε λίγο καθώς έχει καταληφθεί εξ ολοκλήρου από την όχι και τόσο συμπαθητική φάτσα του υποψηφίου δημάρχου...
Είπαμε, εντάξει, δεν χωνεύουμε τον Κακλαμάνη αλλά εσείς πήγατε στο άλλο άκρο! Οσο για το ερώτημα αν «μπορεί ο Γιώργος Καμίνης να σώσει την Αθήνα», όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμας, είναι ρητορικό.
Η συνέντευξη στη LiFO με τον Συνήγορο των Αθηναίων δεν προσέθεσε τίποτε σε αυτά που ήδη γνωρίζαμε εκτός του ότι:
1. Ο Καμίνης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1954.
2. Αν και διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων μένει στο Χαλάνδρι.
3. Του αρέσει ο παστουρμάς και το σουτζούκι και κατεβαίνει στην Σωκράτους για να τα αγοράσει.
4. Ακούει μόνο Johnny Cash και τις μουσικές του Rat Pack από Sinatra, Dean Martin κλπ.
5. Μισεί τα «κακόγουστα κτίρια με τους μαιάνδρους που έχουν φτιαχτεί απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία» και θέλει να τα γκρεμίσει.
6. Ως δήμαρχος αν εκλεγεί θα στηρίξει το Gay Pride.
7. Δεν θα υπάρξει καμμία απόλυση για...

Καζάνι που βράζει η Ελευθεροτυπία - Απεργία αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις


Σε φορτισμένο κλιμα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των εργαζόμενων της "Ελευθεροτυπίας" - λογω καιτης παρουσίας της συζύγου του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαγεωργίου που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του.
Απο την πλευρά της εργοδοσίας έγινε προσπάθεια να κατευναστεί κάπως η γενικευμένη αγανάκτιση με την διαβεβαίωση πρός τον εκπρόσωπο των συντακτών Πάνο Σώκο οτι δεν πρόκειται να γίνει καμία άλλη απόλυση σε οποιοδήποτε τμήμα της Χ.Κ.Τεγόπουλος. Η συνέλευση ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα (παρατίθεται πιό κάτω)ενώ αποφάσισε και τη συγκρότηση διευρυμένης εργασιακής επιτροπής τα μέλη της οποίας (επιπλέον των τριών εκλεγμενων Σωματειακών εκπροσώπων) θα εκλεγούν την ερχόμενη Δευτέρα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος που κάναμε συνέλευση την Τετάρτη στις 13 Οκτωβρίου 2010 με αφορμή τις απολύσεις, εγκρίναμε ψήφισμα με το οποίο:
-Ζητάμε την ανάκληση της απόλυσης του Γ.Χ Παπαγεωργίου. Αν δεν ανακληθεί, καλούμε τα σωματεία του κλάδου, να αντιδράσουν με απεργία.
-Ζητάμε την ανάκληση των υπόλοιπων 38 απολύσεων από το....

Στα 180.000 φύλλα η Καθημερινή - Το Παρόν πέρασε το Veto






Τα 180.000 φύλλα έπιασε η Καθημερινή την περασμένη Κυριακή με τα cd του Χατζηδάκι και τον Γαστρονόμο. Φαίνεται πως οι προσφορές και η μη δημοσιογραφική ύλη ακόμη πουλάνε και προτιμώνται από το αναγνωστικό(;) κοινό των εφημερίδων. Στη δεύτερη θέση των κυκλοφοριών πανελλαδικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων, βρέθηκε η Λίστα του Σίντλερ του Βήματος με 166.030 (+48.300) και ακολουθούν στην τρίτη θέση το Πρώτο Θέμα με 127.180 και τέταρτη η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με 108.220.
Ακολουθούν το Εθνος που πούλησε 100.110, η Real News με 80.200 (-30.000), ο Τύπος με 48.450 (+14.420), ο Ριζοσπάστης με 26.660, η Espresso με 14.680.
Για πρώτη φορά το ΠΑΡΟΝ του Μάκη Κουρή με 12.270 φύλλα πέρασε το VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που χωρίς...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σύμβουλος του Σαμαρά ο Χαρβαλιάς ο «τουρκοφάγος»



Τελικά αξιοποιείται στη Νέα Δημοκρατία ο πρώην διευθυντής του Εθνους Γιώργος Χαρβαλιάς που τα είχε βροντήξει τον περασμένο Ιούνιο αντιδρώντας στις περικοπές και στις απολύσεις που πρότεινε η εργοδοσία στον Πήγασο. Ο Χαρβαλιάς είναι προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά και οι δύο άνδρες συνδέονται από παλιά με στενή φιλία.
Οπως γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης στο protothema.gr , ο Χαρβαλιάς αναλαμβάνει χρέη συμβούλου του Σαμαρά σε θέματα επικοινωνίας και χάραξης στρατηγικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε ότι ο Χαρβαλιάς ήταν ο μοναδικός από τους διευθυντές εφημερίδων που αντέδρασε όταν o Ταγίπ Ερντογάν, κατά την προ μηνών επίσκεψή του στην Αθήνα και στη διάρκεια γεύματος, υποστήριξε ότι «τα ελληνικά ΜΜΕ λειτουργούν σαν Γραφεία Τύπου του ελληνικού Πενταγώνου και εκδίδουν πολεμικά ανακοινωθέντα τορπιλιζοντας την κατάσταση στο Αιγαίο».
Τότε όλοι είχαν αποθεώσει τον Χαρβαλιά που είχε απαντήσει στον....

Ερίκ Καντονά: Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες και γκρεμίστε το σύστημα!






Την δική του πρόταση καταθέτει ο ανατρεπτικός Γάλλος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Ερίκ Καντονά για το που θα πρέπει να στηριχτεί η αντίσταση κόντρα στην οικονομική κρίση που πλήττει εργαζόμενους και συνταξιούχους. Με αφορμή τις γενικές απεργίες στη Γαλλία και τα εκατομμύρια εργαζόμενους που κατέβηκαν στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό, ο Καντονά θεωρεί πως «οι γενικές απεργίες δεν αρκούν».
Η μόνη «αληθινή επανάσταση», λέει, «είναι αυτή που έχει στόχο τις τράπεζες, που κλέβουν τον κόσμο. Το σύστημα στηρίζεται στις τράπεζες, άρα μπορεί και να ανατραπεί από αυτές. Αν τρία εκατομμύρια άνθρωποι, αντί να βγουν στους δρόμους πήγαιναν στις τράπεζες και ζητούσαν να κάνουν....

Αριστερό Βήμα στο Πάντειο

Διάσκεψη πραγματοποιεί το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης, την Παρασκευή και το Σάββατο, με αφορμή την άφιξη αντιπροσωπείας ελεγκτών της τρόικας την επόμενη εβδομάδα. Η διάσκεψη θα γίνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
**Την Παρασκευή, στις 6.00 μ.μ., θα γίνει άνοιγμα των εκδηλώσεων. Συντονιστής είναι ο πανεπιστημιακός Αλέξανδρος Χρύσης και ομιλητές οι: Στάθης Κουβελάκης (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), Γιάγκος Ανδρεάδης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Χρήστος Κορτζίδης (δήμαρχος Ελληνικού), Ευτύχης Μπιτσάκης (πανεπιστημιακός).
Στις 7.15 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η κρίση της ευρωζώνης και η στάση της Αριστεράς». Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος.....

Τέσσερις τραυματίες στη Χαλυβουργία




Τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς στη Χαλυβουργία Ελλάδας στον Ασπρόπυργο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν οτι στη Χαλυβουργία εχουν συμβεί πολλά ατυχήματα εξ αιτίας των ελλειπών μέτρων ασφαλείας.
Oι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ο ένας νοσηλεύεται διασωληνωμένος, με εγκαύματα πρώτου βαθμού. Πρόκειται για τον 53χρονο εργάτη που χτυπήθηκε από πύρινη μάζα μετάλλου, όταν...

Κεραυνός χτύπησε το Αγαλμα της Ελευθερίας...

...και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την στιγμή

Κατά την διάρκεια της καταιγίδας που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στην Νέα Υόρκη, ο φωτογράφος Jay Fine, προσπάθησε να τραβήξει την τέλεια φωτογραφία. Για τουλάχιστον δύο ώρες προσπαθούσε μέχρι που η τύχη του χαμογέλασε και η φωτογραφία του έκανε το γύρο του κόσμου. Κεραυνός έπεσε ακριβώς πάνω στο άγαλμα της Ελευθερίας, και όπως δήλωσε ο 58χρονος «Ήταν καθαρή τύχη, κάτι το οποίο σου συμβαίνει μια φορά στη ζωή σου».
Το Άγαλμα της Ελευθερίας, υπολογίζεται ότι δέχεται περίπου 600 βολτ από κεραυνούς κάθε χρόνο, από τότε που χτίστηκε, το 1886.

από newsbeast.gr

Καταγγέλλει τους χρυσοπληρωμένους «μάνατζερς»





Και η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη αρθρογραφεί στο νέο site newsbomb.gr (εκεί όπου συμβαίνουν πολλά ανεξήγητα) μαζί με τους Γ. Τράγκα, Γ. Παπαδάκη, Γ. Αυτιά, Α. Νικολούλη κλπ.
Η Νταουντάκη γράφει για την κρίση στον Τύπο καταγγέλλοντας την πρακτική των προσφορών στις εφημερίδες που υπονομεύουν την ενημέρωση και το ρόλο των δημοσιογράφων. Καταγγέλλει επίσης τις προσλήψεις χρυσοπληρωμένων«μάνατζερς» με τις ταυτόχρονες απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζόμενων, φωτογραφίζοντας έτσι τις πρακτικές Ψυχάρη στον ΔΟΛ…

Ενοποίηση της Goal news με το αθλητικό του Εθνους

Λίγες μόνο ώρες προτού το «μικρό αφεντικό» του Πήγασου Φώτης Μπόμπολας πάει στη συνάντηση των ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ) με τους δημοσιογράφους (ΕΣΗΕΑ), στο κτίριο της Μεταμόρφωσης έγιναν οι ανακοινώσεις περί ενοποίησης του τμήματος της αθλητικής εφημερίδας Goal news με το αθλητικό τμήμα του “Έθνους”. Και η κυνική παρατήρηση ήταν ότι “όσοι περισσέψουν θα πάνε στο Internet”. ΄Αρα ήδη υπάρχει κατάλογος όσων περισσεύουν…

Στο φως έπειτα από δύο μήνες οι εγκλωβισμένοι της Χιλής



Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων σε ορυχείο της Χιλής που 69 ημέρες τώρα βρίσκονται «θαμμένοι» κάτω από την επιφάνεια της γης σε βάθος 622 μέτρων.
Μέχρι τις 11.30 ώρα Ελλάδας είχαν βγει στην επιφάνεια εξι μεταλλωρύχοι, μέσω της ειδικής κάψουλας που έχει σχεδιάσει το πολεμικό ναυτικό της Χιλής.
Τους απεγκλωβισμένους υποδέχονται με επευφημίες και μέσα σε κλίμα συγκίνησης μέλη των οικογενειών τους, κυβερνητικοί επίσημοι ενώ δεκάδες διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία καλύπτουν την επιχείρηση διάσωσης. Ολοι οι μεταλλωρύχοι ερχόμενοι στην επιφάνεια φορούν ειδικά μαύρα γυαλιά σχεδιασμένα από τη NASA προκειμένου να...

Από σύμβουλος του πρωθυπουργού, σύμβουλος του Μπόμπολα!




Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στο γραφείο του Φώτη Μπόμπολα! Ο λόγος για την πρώην νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού Γλυκερία Σιούτη που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τον άλλο σύμβουλο του ΓΑΠ και «εκλεκτό» της Αγγελο Χασαπόπουλο. Όπως αναφέρει το enimerosi24 η Σιούτη μετά την παραίτησή της προσελήφθη στην Νομική υπηρεσία του Πήγασου και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες καθώς συνοδεύει σε όλα τα σημαντικά ραντεβού τον...

Ντόρα: Είναι καταγεγραμμένο ποιοι έβλαψαν την παράταξη




Με ευθείες αναφορές στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στην Πολιτική Άνοιξη σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του κόμματος.
"Εγώ νομίζω ότι τέτοιοι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουνε προσφέρει. Ξεχνώντας ότι αυτή η παράταξη έχει ιστορία, και ποιοι έβλαψαν και ποιοι στοίχισαν σε αυτήν την παράταξη διαχρονικά είναι καταγεγραμμένο", δήλωσε από το Ηράκλειο η ανεξάρτητη βουλευτής.

Χαρακτήρισε ανούσιο το χαρακτηρισμό "ναυαγοσώστης του Γιώργου Παπανδρέου" που χρησιμοποίησε η Ρηγίλλης για τον Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν θα το σχολιάσει...

«Βάζελος» με χρηματοδότηση Βγενόπουλου;




ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ "ΓΑΥΡΟΥ" Η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟ

Ζήλεψε την κυκλοφοριακή επιτυχία του Γαύρου ο Βγενόπουλος και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει εφημερίδα φιλο-Παναθηναϊκού προσανατολισμού. Συνεργάτες του έχουν κατοχυρώσει ο όνομα "Βάζελος" και τον επόμενο μήνα η νέα καθημερινή αθλητική εφημερίδα θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα. Τώρα που ο Βγενόπουλος θα αναλάβει και επισήμως τα διοικητικά του Παναθηναϊκού θέλει ένα αθλητικό φύλλο να τον στηρίζει. Για τους διευθυντές που έχει ήδη βρει θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι ο ίδιος αριθμητικά με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η εφημερίδα όμως μπορεί να πιάσει...

Απομακρύνεται διευθυντής απογευματινής εφημερίδας...


Δεν πρόλαβε να χαρεί την καρέκλα του και παίρνει δρόμο. Τον διώχνουν, γιατί κάποιες κινήσεις του τελευταία είχαν γίνει ερήμην της ιδιοκτησίας.
Πρόκειται για το διευθυντή που πριν από μερικές μέρες είχε βριστεί άσχημα στην οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι, μ' έναν άλλο διευθυντή-εκδότη εβδομαδιαίας αποκαλυπτικής εφημερίδας...

O κακός Φώτης κι ο καλός Σταύρος


Πρόταση για μηδενικές αυξήσεις στη Συλλογική Σύμβαση του 2010 έκανε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Ψυχάρης στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ. Ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ μάλλον έπαιξε το ρόλο του “καλού” αφού προηγήθηκε η πρόταση του Φώτη Μπόμπολα , για μείωση κατά 15% των μισθών και μείωση κατά 50% των κυριακάτικων αμοιβών ως μόνο τρόπο για την επιβίωση των εφημερίδων.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε η πρόβλεψη από την πλευρά των εκδοτών, για κλείσιμο μιας μεγάλης εφημερίδας μέσα στην επόμενη διετία, ενώ τέθηκε και το ζήτημα επαναπροσδιορισμού του αγγελιοσήμου.
Η ΕΣΗΕΑ από τη μεριά της έθεσε επιτακτική τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη διακοπή των απολύσεων, χωρίς όμως να λάβει κάποια δέσμευση...

Δύο διευθύνοντες σύμβουλοι, ένα δάνειο και 90 άνεργοι

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Απογευματινή με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς διανύουν τον τέταρτο μήνα απλήρωτοι... Επόμενο είναι στην εφημερίδα να επικρατεί αναβρασμός με τους εργαζόμενους να βρίζουν και να απειλούν θεούς και δαίμονες. Ο ίδιος ο Κ. Ι. Σαραντόπουλος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ως αιτιολογία για την μη καταβολή των δεδουλευμένων το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ευρω στα ταμεία ενώ ισχυρίζεται οτι περιμένει να εγκριθεί το δάνειο που έχει ζητήσει από την Εθνική Τράπεζα. Κάποιοι είπαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Απογευματινής αναζητά τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας μήπως και βρεθεί κάποια λύση...
Την ίδια ώρα οι 90 απολυμένοι στα ''Ελληνικά Γράμματα'' με επιστολή τους στην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη εκφράζουν την οργή τους για το λουκέτο στον εκδοτικό οίκο καταγγέλοντας «διαστρέβλωση οικονομικών στοιχείων απο τον ΔΟΛ» ενώ...

Ποιός ήταν ο Μήτσος ο νταλικέρης;



@ ΣΠΟΥΔΑΙΑ "μεταγραφή" έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Πηρέ στην REALNEWS τον πολύστροφο Αντώνη Πρέκα που αποχώρησε από το ΕΘΝΟΣ μετά από 22 χρόνια. Ο... Χατζηνίκος με την Porche και το (κάτι σαν) βούτυρο που κατεβάζει την χοληστερίνη δείχνει ότι θέλει τουλάχιστον να γίνει δυνατός παίκτης στο χώρο (αν μάλιστα δεν περίμενε και με το... ντουφέκι να πεθάνει κάποιος καλλιτέχνης για να δώσει πρόσφορα τα τραγούδια του η την ταινία του όλα θα ήταν πολύ πιο όμορφα ).

@ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ λιτό ήταν το VETO στην πρώτη του εμφάνιση χωρίς προσφορές (2 Ευρώ). Η κυρίως εφημερίδα ήταν 48 σελίδες, το οικονομικό ένθετο 16 σελίδες, το MAG άλλες 16 μαζί με έναν τηλεοπτικό οδηγό 32 σελίδων σε χαρτί περιοδικού. Δυστυχώς πούλησε (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του πρακτορείου) μόνο 13.000 πανελλαδικά!

@ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ Κηφισιά είναι πλέον πολύ ανήσυχοι όλοι. Ακόμα και ο υπεραισιόδοξος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος! Κανείς άλλωστε δεν γνωρίζει αν ο Πέτρος Κυριακίδης θα συνεχίσει να στηρίζει με ζεστό χρήμα το εγχείρημα που (μεταξύ μας) έμοιαζε δύσκολο από την αρχή. Καλώς η κακώς οι "αναγνώστες" της Κυριακής ψωνίζουν ψάχνοντας πρώτα να δουν τι...

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Παράδοξα στις Πύλες του Ανεξήγητου

Σήμερα σηκώνουμε άγκυρες και σαλπάρουμε... - Newsbomb.gr
11 Οκτ. 2010 ... Πειρατές του ονείρου για μια ελεύθερη, αδέσμευτη ενημέρωση, κρατώντας στα χέρια σας μια ΄΄μπόμπα΄΄ όπως τις παλιές, καλές εποχές που είμαστε ...
www.newsbomb.gr/.../simera-sikonoume-agkures-kai-salparoume

Τι απέγινε το παραπάνω post; Πού χάθηκε; Σαλπάρησε άραγε με τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» ή μήπως εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο Τρίγωνο των Βερμούδων;

Απαντήσεις για το περίεργο και παράξενο γεγονός προσεχώς στις Πύλες του Ανεξήγητου…

Σε εξέλιξη η βεντέτα Βότση - Μάνδρου

Και η βεντέτα εξελίσσεται...
Σκληρή απάντηση της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου στο (αληθινά σκληρό ή σκληρά αληθινό) άρθρο του Γιώργου Βότση στην Ελευθεροτυπία για την προσπάθεια του ΣΚΑΙ και κάποιων δημοσιογράφων του να πείσουν ότι στο Βατοπέδι «δεν προέκυψε η παραμικρή ζημιά για το Δημόσιο, άρα ουδέν σκάνδαλο υπάρχει»…

Ο Βότσης είχε χρησιμοποιήσει βαρείς χαρακτηρισμούς για τα πεπραγμένα και την επαγγελματική διαδρομή της Μάνδρου γράφοντας:
«Θέλει ειδικά προσόντα, για να διανύσεις τη χαοτική απόσταση από τον Περισσό ώς την Ηρώδου του Αττικού. Για να βρεθείς, επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, και με αφετηρία τις ταπεινές σελίδες και τον γλίσχρο μισθό του «Ριζοσπάστη», πάμπλουτη εργολάβος των... Γραφείων Τύπου, τόσο που να σε ξεφωνίζει ο Γ. Κουρής σαν «κυρία φως, νερό, τηλέφωνο» και με τον ντόρο που ξεσηκώθηκε να σε εξαναγκάζει σε παραίτηση ώς και ο Στ. Ψυχάρης. Θέλει να είσαι από ειδική στόφα, αναμφίβολα, για να σε προβάλλει τώρα, εδραιωμένη πια τηλεπερσόνα, σαν «έγκυρη δημοσιογράφο» κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση (που, με τέτοια μυαλά και καμώματα, άντε να ξαναδεί εξουσία...)».

Η Μάνδρου στην απάντησή της κάνει λόγο για εμπάθεια του Βότση και αναφέρει μεταξύ άλλων:
Πίστευα πως ο κ. Βότσης, είχε ξεπεράσει προ πολλού, το γεγονός της κατάθεσής μου σε βάρος του στη σκληρή αντιδικία που είχε προ ετών με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη, στον...

Συνέλευση όλων των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία για τις απολύσεις


Γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στην Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, στη ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 13/10, στις 15:30 στον έκτο όροφο του κτιρίου της «Ελευθεροτυπίας» (Μίνωος 10-16, Ν. Κόσμος). Στη συνέλευση θα συμμετέχουν όλοι οι κλάδοι δηλαδή όλοι όσοι εργάζονται στις εφημερίδες, στο λογιστήριο, στο μαρκετινγκ, στα ατελιέ, στα περιοδικά, στη φωτοσύνθεση, στο τεχνικό τμήμα, στο ιντερνετ καθώς επίσης και στο τυπογραφείο του Κορωπίου.
Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στη συνέλευση είναι:
1. Απολογισμός της στρατηγικής ”περικοπών” της επιχείρησης που έχει πετάξει στο δρόμο 45 εργαζόμενους, τις τελευταίες 55 μέρες.
2. Διεξοδική συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη...

Γενικές συνελεύσεις ΤΩΡΑ, παντού και από όλους στα MME


Ερχεται 3ο κύμα ομαδικών απολύσεων στον Τύπο. Να γίνουν ΤΩΡΑ γενικές συνελεύσεις όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε κάθε εφημερίδα, σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ.
Δεν υπάρχει εργαζόμενος, ιδίως στις εφημερίδες, που να πιστεύει ότι το κύμα των ομαδικών απολύσεων που ξεκίνησε πριν μερικές βδομάδες σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ και “Ελευθεροτυπία”, έχει περάσει. Ολες και όλοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί νιώθουν όλο και πιο κοντά τους την απειλή της απόλυσης.

Στο τέλος του Οκτώβρη -και με δεδομένη τη …χαλάρωση που προσφέρει η αργία της 28ης- οι επιχειρήσεις του Τύπου θα πετάξουν στην ανεργία κι άλλους συναδέλφους. Ηδη συντάσσονται οι λίστες των “προγραφών” ανά τμήμα και κλάδο.

Είναι καθήκον των Ενώσεων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στα επί μέρους ΜΜΕ να προγραμματίσουν τώρα γενικές συνελεύσεις όλων των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα και στα κανάλια. Αν δεν...

Tο Νησί και η γκρίζα πραγματικότητα της τηλεόρασης

@Είναι κάτι ώρες, που της τα συγχωρείς όλα της τηλεόρασης. Τα σκουπίδια της, τα πρωινάδικα, τις ατέλειωτες ώρες της μιζέριας της, τις φωνές, όλο αυτό το ατάλαντο μείγμα, που σου παίρνει τα αυτιά. ΟΛΑ. Και αυτή η ώρα ήταν χθες βράδυ, η ώρα που ξεκίνησε το «Νησί». Σπάνια έχουμε δει μια τέτοια σειρά στην τηλεόραση. Κάτι αχνά θυμάμαι από τη δεκαετία του 80. «Η αστροφεγγιά» , η «Δασκάλα με τα χρυσά μάτια» του Κώστα Αριστόπουλου, να μεταφέρονται από το βιβλίο και να έχουν ατμόσφαιρα και εξαιρετικές ερμηνείες….

@Συνήθως από το πρώτο επεισόδιο δεν κρίνεις ένα σήριαλ, αλλά τι να περιμένεις εδώ για να καταλάβεις ότι έχουμε μπροστά μας, μία από τις ωραιότερες και πιο συγκινητικές ιστορίες, που στοίχειωσαν στο πετσί του Έλληνα και πόνεσαν πολύ. Τη Σπιναλόγκα, παιδιά σαν είμαστε, τη γνωρίσαμε από τον Κρητικό συγγραφέα Θέμο Κοριάρο, που απέδωσε συγκλονιστικά τη ζωή εκεί στο νησί όσων είχαν την καταραμένη αρρώστια. Α, μπορούσε να είχε γίνει σήριαλ, πολλά χρόνια νωρίτερα, αλλά η τυχερή ήταν η Αμερικανίδα συγγραφέας που βλέπει τώρα το βιβλίο της να γίνεται μπεστ σέλλερ και στην Αμερική….

@ Η Κατερίνα Λέχου, ζει την συγκλονιστικότερη στιγμή της τηλεοπτικής της καριέρας, αποδεικνύοντας ότι είχε πολύ περισσότερες δυνατότητες από το «Είσαι το ταίρι μου». Για τον Μάινα τα ξέραμε. Είχε δώσει πολλά δείγματα. Δεν υπάρχει ηθοποιός που υστερεί με τον μικρό Δημήτρη να είναι αληθινή αποκάλυψη. Να ευχαριστούμε το θεό της τηλεόρασης, που έφερε στην μικρή οθόνη το Νησί….

@ Και τώρα να επανέλθουμε στην...

Νewsbomb με editorial Χαρδαβέλα


«Περιβόλι» το editorial του Κώστα Χαρδαβέλα για την έναρξη του νέου site με το όνομα newsbomb(!) κατά το sexbomb. Ο Χαρδαβέλας, που είναι ο διευθυντής του site που ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του, υπερβάλοντας λίγο - όπως άλλωστε το συνηθίζει - αναφέρεται σε «πειρατές του ονείρου για μια ελεύθερη, αδέσμευτη ενημέρωση». Στην προσπάθειά μας να διαβάσουμε αλλά και να ερμηνεύσουμε το (λιτό) σημείωμα του Χαρδαβέλα ανακαλύψαμε υπερβολές, βερμπαλισμούς και ασυνταξίες.

Λίγη προσοχή δεν θα έβλαπτε όταν μάλιστα με το συγκεκριμένο σημείωμα θέλεις να κάνεις τον αναγνώστη κοινωνό της προσπάθειας που ξεκινάς. Το πιθανότερο είναι οτι ούτε ο...

Λίστα για τα δίδακτρα σε Κολλέγιο και Μωραϊτη ζήτησε το υπ. Οικονομικών

Λίστα μαθητών με τα ΑΦΜ των γονιών τους ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών από το Κολλέγιο Αθηνών και τη Σχολή Μωραϊτη! Πρόκειται για το πρώτο τμήμα από το ηλεκτρονικό δίχτυ που στήνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου που έχει στόχο να πιαστούν οι φορολογούμενοι που θα επιχειρήσουν να αποκρύψουν τις δαπάνες τους και να αποφύγουν τη φορολόγησή τους με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης.
Το «φακέλωμα», όπως αποκαλύπτει και η εφημερίδα VETO, ξεκίνησε από Κολλέγιο και Μωραϊτη από όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν να τους αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή τα δεδομένα που αφορούν τα δίδακτρα και τη σχετική δαπάνη που κατέβαλε κάθε γονιός για το 2009. Σταδιακά το αίτημα για αποστολή λίστας στο υπουργείο θα επεκταθεί και ως τον...

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Απολύσεις, παραιτήσεις, συνεργασίες...

# Απελύθη από την διοίκηση της Ελευθεροτυπίας ο υπεύθυνος του οικονομικού ενθέτου της Κυριακάτικης και του site της εφημερίδας Γιώργος Παπαγεωργίου. Ο δημοσιογράφος ήταν γέννημα - θρέμα της Ελευθεροτυπίας. Η απόλυσή του λέγεται οτι ήταν «αποτέλεσμα μεθοδευμένης ρουφιανιάς»...


# Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος. Τάσπασε λέει ο Σταύρος Ψυχάρης με τον Βασίλη Χιώτη με αποτέλεσμα ο δεύτερος να υποβάλει την παραίτησή του από αρχισυντάκτης πολιτικού στο Βήμα. Ο Χιώτης ήταν αυτός που είχε φέρει σε επαφή τον Ψυχάρη με το σύστημα Καραμανλή - Ρουσόπουλου...

# Δεν πήγε ο Μίχας στην εκπομπή του Χατζηνικολάου και ξεσάλωσε ο κύριος Νίκος. «Θα σας τα βγάλω όλα στη φόρα» απείλησε για να εισπράξει πληρωμένη απάντηση από τον Μίχα:
«Το λιγότερο που οφείλετε κ. Χατζηνικολάου είναι να αποδεχθείτε ότι υπάρχουν και πολιτικοί που δεν είναι εκβιάσιμοι»...

# Ο Πέτρος Κυριακίδης (της ΝΕΠ) συνεργάζεται λέει με τον Ηλία Κοπανίτσα του SBC για να μετατρέψουν το Κανάλι 10 (το είχε ο Τράγκας προτού το πάρει ο κυρ Πέτρος) σε SBC 10 με πρόγραμμα που θα βασίζεται πάλι στην ενημέρωση περί των οικονομικών. Κάποιοι είπαν οτι ο Μπουσμπουρέληςκαι οι άλλοι το μετάνιωσαν που εγκατέλειψαν τον Ηλία για το Channel Nine του Κοντομηνά...

# Στο περιθώριο του Alpha η Ρούλα Κορομηλά. Οι Γερμανοί της αφαίρεσαν τα καθήκοντα της συμβούλου προγράμματος και εφεξής θα...

Περικοπές στο Mega

@ Γκρίνιες πολλές στο Mega. Όχι για το πρόγραμμα (αυτό πάει καλά), αλλά από τις περικοπές στους μισθούς. Έτσι, κάποιοι που πήγαιναν από τις 9 το πρωί στο γραφείο, τώρα πάνε στη 1 το μεσημέρι, παίρνουν τα ρεπό τους και δεν τους καίγεται καρφί...

@ «Έλα να πάμε στο νησί, το Mega μου, εγώ κι εσύ»! Το νέο σουξέ που τραγουδά ο Πέτρος Μπούτος, εναποθέτοντας ελπίδες ποιότητας στο ομώνυμο σίριαλ που ξεκινά αύριο...

@ Και μια και λέμε για το «Νησί», οι έγκλειστοι του Big Brother συζητούσαν γι’ αυτήν την παραγωγή την ώρα των διαφημίσεων στο ζωντανό της Κυριακής. Έτσι, ο φακός τους έπιασε να επαινούν αντίπαλο πρόγραμμα. Έγιναν συστάσεις και η Ρούλα τους έδωσε κατάλογο με τις εκπομπές για τις οποίες μπορούν να μιλούν: τη δική τους και το Greek Idol. Τυχαίο. Δεν νομίζω...

@ Η μεγάλη επιτυχία του Master Chef είναι η πλήρης εξαφάνιση της Ευγενίας Μανωλίδου. Ίσα που προλαβαίνει να κρατήσει μια ντομάτα στο χέρι. Απ’ αυτήν την άποψη, καλά που την πήρε το Mega και δεν την άφησε σε κανέναν ΑΝΤ1 να έχουμε χάσει τα μυαλά μας τώρα...

Ισόβια για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου




Σε ισόβια καταδικάστηκε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας μετέτρεψε την κατηγορία εις βάρος του από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, κατά πλειοψηφία 4 - 3.
Ο έτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης που κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, επίσης χωρίς ελαφρυντικά, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη, ενώ...

Ο αντικειμενικός Νικήτας και οι αξίες του Στράτου Παραδιά





«Οχι στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων», είπε και ελάλησε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, με ένα Δελτίο Τύπου «σκληρό» και εκτενές, όπως αρμόζει σε προεκλογική περίοδο.
Μια ερώτηση μόνο: Οταν ο Δήμος Αθηναίων αγοράζει με 7 εκατ. ευρώ ακίνητο που είχε προ τετραετίας αντικειμενική αξία 2,9 εκατ., πόσο συμβάλλει στη μάχη κατά της ανόδου των αντικειμενικών;

Και μια συμβουλή, με το συμπάθιο: Οταν στέλνει ηλεκτρονικά την ανακοίνωση, να διαγράφει τον «αρχικό συγγραφέα» του κειμένου, εν προκειμένω τον Στράτο Παραδιά, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων...

Ανελέητη η Διαμαντάκου κατά του Πέτρου Κωστόπουλου



Ανελέητη η τηλεοπτική κάµερα, αποτύπωσε µε εκτυφλωτική ακρίβεια την αγωνία µιας εποχής που δύει να γαντζωθεί απ’ ό,τι νοµίζει ότι της απόµεινε, στο «Βράδυ» (Αlpha). Ανελέητη και η Πόπη Διαμαντάκου (των ΝΕΩΝ) στην κριτική της για τον Πέτρο Κωστόπουλο και την εκπομπή του στο κανάλι της Κάντζας.
«Πρώτη φορά είδαµε έναν παρουσιαστή σε ρόλο συνονθύλευµα από αρσενική Στεφανίδου (τώρα που είναι και αυτή στη δύση της) ή µήπως να πούµε Σταµατέρη (που αιφνιδίως χάθηκε) και παλιοµοδίτη κονφερασιέ της «σχολής» Αλκη Στέα. Γιατί ο Κωστόπουλος µπορεί να πήγαινε για Λέτερµαν, αλλά πέρασε και δεν ακούµπησε…» γράφει η Διαμαντάκου και συνεχίζει στο γνωστό της στιλ -το ίδιο που είχε και στην κριτική της για την Ρούλα Κορομηλά:
«Είδαµε έναν κύριο σε προχωρηµένη ηλικιακή ωριµότητα, µε στενό πουκαµισάκι καρό, τη χαρακτηριστική πάλλευκη οδοντοστοιχία-φράχτη και δαχτυλίδι-γκουµούτσα στο δάχτυλο να εγκαταλείπεται σε έναν παροξυσµό αυταρέσκειας µε...

Ποιός συντηρεί τη «στρατιά» του 9.84;

Εύστοχος ο Κώστας Kαλλίτσης στην Καθημερινή της Κυριακής στο σχόλιο του για τον δήμαρχο Αθηναίων και το υπέρογκο κόστος λειτουργίας του δημοτικού ραδιοσταθμού 9.84:

«Οταν είχα ακούσει τον αρχηγό της Ν.Δ. να προτρέπει τους πολίτες, στις επικείμενες τοπικές εκλογές, να ψηφίσουν με κριτήριο την απόρριψη του Μνημονίου, είχα παραξενευτεί.
Γιατί, άραγε, οι Αθηναίοι έχουν συμφέρον να ξαναψηφίσουν για δήμαρχο κάποιον που κραυγάζει κατά του Μνημονίου αλλά κατηγορείται για φαυλότητα στην οικονομική διαχείριση, με κορυφαίο δείγμα τη συντήρηση μιας στρατιάς δημοσιογράφων ή δήθεν δημοσιογράφων σε έναν δημοτικό ραδιοσταθμό που έχει ελάχιστους ακροατές αλλά «ρουφάει» 17,5 εκατ. ευρώ (2009) ετησίως; Δηλαδή, ένα ποσό πολλαπλάσιο από εκείνο που ξοδεύουν οι πρώτοι σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμοί και μόνον ελαφρά μικρότερο από όσα δαπάνησε ο Δήμος Αθηναίων (21 εκατ. ευρώ) για βρεφονηπιακούς σταθμούς, πλατείες και όλες τις...

Ο Σκαρμούτσος, το Αλάτσι και ο «φαν» Γιώργος Παπανδρέου





Σεφ στο κρητικό εστιατόριο «Αλάτσι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη σειρά Master Chef του Mega.
O Σκαρμούτσος, που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με «έπαθλα» Gourmet, σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 ο Σκαρμούτσος «δημιουργεί» στο Αλάτσι που ειρήσθω εν παρόδω κάποιοι λένε πως η κουζίνα του είναι πολύ - πολύ βαριά και καλό θα είναι αν έχεις έστω και μικρή ευαισθησία στο στομάχι να μην την δοκιμάσεις αργά το βράδυ. Κι αυτό γιατί θα κοιμηθείς με εφιάλτες και θα ξυπνήσεις με οισοφαγικές παλινδρομήσεις... Χώρια από το γεγονός ότι την κουζίνα του Σκαρμούτσου την....

O τσαμπουκάς μιντιάρχης και το ραντεβού Ψυχάρη - Σόμπολου

ΚΟΥΪΖ: Ποιος είναι ο mediάρχης που διακηρύσσει εσχάτως σε υψηλούς τόνους: «Εγώ θα ρίξω την κυβέρνηση σε έξι μήνες. Θα αποκαλύψω όλα τους τα σκάνδαλα». Εύκολο βέβαια είναι να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις. Ιδίως όταν έχουν σφίξει τόσο πολύ τα γάλατα.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Πέμπτη ήταν να συναντηθούν ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ Σταύρος Ψυχάρης με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο και να συζητήσουν εργασιακά και μισθολογικά θέματα. Το ραντεβού πήγε τελικά για μεθαύριο Τρίτη.

ΛΕΝΕ στο Ραδιομέγαρο ότι η μέθοδος ΠΕΘ (Προσωπικό Ειδικών Θέσεων) θα επιστρέψει στην επικαιρότητα με τη δικαιολογία «υπάρχει πρόβλημα βρε παιδιά, δεν βγαίνει το πρόγραμμα». Αναρωτιούνται επίσης στην ΕΡΤ τι είναι αυτό το καινούριο...

Οταν ο Σαμαράς συνταγογραφεί ψυχοφάρμακα


του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

«Λέμε όχι στην Ελλάδα της κατάθλιψης και του Λεξοτανίλ» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος προς το ακροατήριο του. Πιθανότατα λέμε «ναι» στην Ελλάδα της ευδαιμονίας και του Προζάκ, αλλά, ειλικρινά, αν μπούμε τώρα σε αυτήν την κουβέντα, σύντομα θα περάσουμε και στις απαγορευμένες ουσίες. Ούτως ή άλλως το Λεξοτανίλ δεν είναι αντικαταθλιπτικό, είναι ηρεμιστικό. Και τελικά μπορεί στην Ελλάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει τη θεσμική ευχέρεια να συνταγογραφεί ψυχοφάρμακα. Αλλωστε τι κάνουν όσοι χτυπούν νευρικά το πόδι στον προθάλαμο της εξουσίας; Περιγράφουν κόσμους που δεν υπάρχουν, δημιουργούν καταστάσεις με μικρή διάρκεια και επιφυλάσσουν μία οδυνηρή προσγείωση. Κάνουν περίπου ότι και τα ναρκωτικά.

Ο Σαμαράς, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι έχει στην τσέπη το κλειδί για το πορτάκι που οδηγεί στη χώρα των θαυμάτων με το μηδενικό έλλειμμα και τα...

Στα άκρα οι οργισμένοι της Απογευματινής




Σήμερα θα ξέρει ο ιδιοκτήτης της «Απογευματινής» Κώστας Σαραντόπουλος αν απέδωσαν οι προσπάθειές του για χρηματοδότηση του φύλλου, οπότε και θα φανεί αν μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος στην ΕΣΗΕΑ, ενώ οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ζήτησαν από την Ενωση να μην περιμένει καθόλου και να προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις. Στη συνέλευσή τους της περασμένης εβδομάδας ακούστηκαν προτάσεις για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με τα οφειλόμενα Σεπτεμβρίου (έχουν ήδη κατατεθεί για τον Αύγουστο και τον Ιούλιο), για μηνύσεις (οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε αυτόφωρη διαδικασία) και συγκεντρώσεις είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε έξω από την... οικία του ιδιοκτήτη.

από τα Μέσα & media του Χρήστου Ξανθάκη / Κ.Ε.

Δημ. Αβραμόπουλος: Μόνον οι τυφλοί δεν έβλεπαν ότι έρχεται η κρίση

Αναντίστοιχος με
την γραμμή Παναγιωτόπουλου


Σε αναντιστοιχία με την επίσημη γραμμή της Ρηγίλλης, σχετικά με το αν ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε από πέρυσι την άνοιξη το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, είναι όσα αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», σχετικά με τις επιστολές που είχε στείλει στον Κώστα Καραμανλή για την επερχόμενη κρίση.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έχει δηλώσει στις 6 Οκτωβρίου ότι ο νυν αρχηγός του κόμματος μιλούσε το Μάιο του 2009 για έλλειμμα 4,4%, επειδή ήταν υπουργός Πολιτισμού, δεν μετείχε στην κυβερνητική επιτροπή και δεν είχε πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία.

"Ως μέλος της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι δεν μετείχα στην κυβερνητική επιτροπή, έκρινα ότι έπρεπε να κάνω τις επισημάνσεις μου και να προειδοποιήσω για τη δική μου πρόβλέψη, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε", αναφέρει στη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που τονίζει: "Θα έπρεπε να είναι κανείς τυφλός για να μη βλέπει που πάνε τα πράγματα"...

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Πικρίες για το φλερτ της Ντόρας με τους opinion leaders


Πικρία νιώθει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης για τη στάση και τις επιλογές της Ντόρας Μπακογιάννη στο χώρο των media. Μέσα από την προσωπική του στήλη Πολιτικός Καφές ο υπεύθυνος του site parapolitika.gr εκφράζει το παράπονό του επειδή «η Ντόρα φλερτάρει με τους δημοσιογράφους της κεντροαριστεράς και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, όσους επέλεξαν να κινούνται στον χώρο της κεντροδεξιάς».
Ο Κουρτάκης επικρίνει την Μπακογιάννη που «αποθέωνε και συνεχίζει να αποθεώνει τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, και τον Βλαστάρη θεωρώντας τους μεγάλους και τρανούς» ενώ της επισημαίνει ότι δεν διδάχτηκε από τα λάθη που την οδήγησαν στην ήττα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Ο δημοσιογράφος κουνώντας το δάχτυλο στη Ντόρα της προσάπτει ότι «προσέλαβε στον 984 ότι πιο αριστερό υπήρχε» ενώ αυτόν τον αγνόησε (βολεύτηκε αργότερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο).
Μπαίνοντας στο mood και στη λογική του Γιάννη Κουρτάκη εικάζουμε ότι η Ντόρα φλέρταρε και θα φλερτάρει με τους...