ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

H 48ωρη ταρακούνησε τους εκδότες – Διαβουλεύσεις για τη ΣΣΕ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Στοχευμένες κινητοποιήσεις
- όχι στη διάχυση της κρίσης

Πυρετός διαβουλεύσεων ανάμεσα στην ΕΣΗΕΑ και τις Ενώσεις Ιδιοκτητών μετά την κήρυξη της 48ωρης απεργίας στον κλάδο των ΜΜΕ. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και μπροστά στον κίνδυνο να μην κυκλοφορήσουν τα (προσοδοφόρα) κυριακάτικα φύλλα φέρονται τώρα έτοιμοι να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας… Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι εκδότες όπως ο Ν. Χατζηνικολάου αντιδρούν στην απεργία της ΕΣΗΕΑ θεωρώντας ότι «βάζει σε περιπέτειες τα κυριακάτικα των εκδοτών που δεν έχουν λαμβάνειν από διόδια , καράβια, εργολαβίες κλπ.».

Χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο Πρώτο Θέμα (όπου προς το παρόν δεν έχουν γίνει περικοπές ή απολύσεις) ύστερα από γενική συνέλευση έβγαλαν ψήφισμα με το οποίο αφού καταγγέλλουν την παρελκυστική τακτική των ιδιοκτητών για το θέμα της συλλογικής σύμβασης, ζητούν οι κινητοποιήσεις να είναι στοχευμένες στα μέσα ενημέρωσης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς θεωρούν ότι οι γενικές απεργίες προστατεύουν τους «ασυνεπείς» εκδότες αντί να εστιάζουν σ’ αυτούς.
Επίσης εκφράζουν «επιφυλάξεις για την.... αποτελεσματικότητα» της 48ωρης της Παρασκευής και του Σαββάτου αφού όπως λένε «θα έχει ως αποτέλεσμα την διάχυση της κρίσης». Βέβαια σημειώνουν ότι «είναι αυτονόητο ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις».

Πριν από λίγο καιρό είχαμε το φαινόμενο να στήνονται «κάλπες» στα μαγαζιά που είχαν πρόβλημα (Πήγασος, ΔΟΛ) και οι εργαζόμενοι (κάτω από πιέσεις και απειλές) να ψηφίζουν ναι για απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ κι όχι στοχευμένα ( όχι στο μαγαζί τους δηλαδή)...

Και ακόμη υποτίθεται είμαστε στην αρχή της κρίσης …