ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Το Βήμα, ο Guardian και το Veto

Έκλεισε το ημερήσιο «Βήμα», διότι αισθανόταν ότι προσβάλλει τους 60.000 αναγνώστες που το διαβάζουν στο ίντερνετ (σύμφωνα με το τελευταίο εντιτόριαλ). Το ροκοκό επιχείρημα έβαλε σε σκέψεις την «Guardian» (που έχει 30.000.000 ψηφιακούς αναγνώστες, αλλά επιμένει να τυπώνεται - μάλλον από έλλειψη καλών τρόπων)

Ο κύριος Μαρινάκης θα είναι ο νέος Λαυρεντιάδης, κατά τα φαινόμενα. Μετά το «metro» και τον Σκάι (20%), συζητά με το «Πρώτο Θέμα» και την «Καθημερινή» για την πλέον ορμητική του εισβολή στα media. Aν και δεν φαίνεται φανατικός για γράμματα, δείχνει να απολαμβάνει τις φωτογραφίες (ιδίως τις έγχρωμες). Η ελληνική δημοσιογραφία θα ζήσει μεγάλες στιγμές!

Η εφημερίδα «Αποκαλύψεις» θα κυκλοφορεί πλέον κάθε Κυριακή. Το Σάββατο τη χτύπαγε στις φτέρνες

Μετά τον διπλασιασμό της κυκλοφορίας της την περασμένη Κυριακή (από 8.000 σε 20.000 πανελλαδικά), η εφημερίδα «Veto» (συμφερόντων Λαυρεντιάδη) τράβηξε τα σωληνάκια της και σηκώθηκε να χορέψει ένα τρελό σέικ στην εντατική

Ζημίες 13 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψε το.... 9μηνο του 2010 το Mega, έναντι 3,45 στο 9μηνο του 2009. Εξακολουθεί να είναι ο λεβέντης του Νησιού, αλλά με λίγη λέπρα

Στο 9μηνο η τηλεοπτική διαφήμιση έπεσε κατά 10,88%, όμως μη χαίρεστε γλυκιάρικα, διότι το ηδονικό ρόπαλο άρχισε να βαράει μετά τον Σεπτέμβρη - οπότε η πτώση σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 40%. Στα έντυπα, πάντως, φτάνει έως και το -50%, ποσοστό το οποίο διανοείται κανείς μόνο με την αρχή της απροσδιοριστίας (γνωστή και ως αρχή της αβεβαιότητας στην κβαντική μηχανική)

Ακροπατώντας σαν κλέφτης επιχειρεί να φύγει ο κύριος Κουρής από το Alter που βυθίζεται, ενώ ο κύριος Χατζηνικολάου (που έδεσε την ως τότε προσεκτική καριέρα του με έναν εντελώς εκτεθειμένο εκδότη - για να διασφαλίσει τα επιούσια πούρα του) τώρα τρέχει από ντισκοτέκ εις ντισκοτέκ για να βρει το επόμενο θύμα, επονομαζόμενο και επενδυτής. Παράλληλα, η μετοχή του καναλιού έγινε πάμφθηνη, όπως και το πρόγραμμά του. Τις τελευταίες 7 ημέρες σημείωσε πτώση 25%, ενώ συνολικά η πτώση της μέσα στον τελευταίο χρόνο αγγίζει το 81%!

Δικαίως οι Τυπολογίες, καταγράφοντας το ντόμινο της πτώσης στα media, λένε: «Οι εκδότες που σήμερα βάζουν οι ίδιοι λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και υπόσχονται ξανά "ηλεκτρονικούς παραδείσους" είναι οι ίδιοι που έστειλαν τα media στο καναβάτσο... Πήραν τα λεφτά του κόσμου από το χρηματιστήριο, τα οποία με ελάχιστες εξαιρέσεις εξαφανίστηκαν, χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στους μετόχους τους (...) Δίπλα τους οι δημοσιογράφοι όχι μόνο αποδέχθηκαν αυτή την πραγματικότητα, άλλα πίστεψαν πως θα γίνουν ομοτράπεζοι! Γλυκάθηκαν από τις αστρονομικές αμοιβές των 500.000 ευρώ και εξακολούθησαν να δουλεύουν για το κράτος, δίπλα σε υπουργούς, νομάρχες και δημάρχους». Αμήν.

Αναδημοσίευση από τη στήλη X- PRESS της LiFO