ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Capo di tutti capi...

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ:
Μη μας αφήσετε μόνους μας στο έλεος του αρχηγού των αφεντικών


Επείγουσα επιστολή εκπροσώπου του Βήματος προς τα σωματεία τύπου

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ
Προς ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία του τύπου
Θέμα: Ανάγκη να κηρυχτεί επειγόντως απεργία στο Βήμα
Ημερομηνία: 11/12/2010, πρωί

Συνάδελφοι,

Είναι εξαιρετικά κρίσιμες οι στιγμές για όλο τον κλάδο, και ίσως και ακόμα πιο πέρα, και σε εμάς έλαχε ο κλήρος να αποτελέσουμε το τεστ των εργοδοτών από τον Πρόεδρό τους.

Σας έχουμε κοινοποιήσει το ψήφισμα της χθεσινής μας συνέλευσης, που υιοθετήθηκε ομόφωνα (χωρίς κανένα κατά, κανένα λευκό, καμία αποχή). Κάτω από τις αντίξοες για τους εργαζομένους συνθήκες που φρόντισε ο αρχηγός των εκδοτών να δημιουργήσει (με εξαπάτηση των εργαζομένων του, της ΕΣΗΕΑ και της κοινωνίας), για να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους, οι αποφάσεις των εργαζομένων στο Βήμα πρέπει να βρουν επειγόντως τη στήριξη των σωματείων μας.

Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες εν μέσω Σαββατοκύριακου να χαραχτεί.... ολοκληρωμένη αγωνιστική γραμμή απέναντι στα αφεντικά (απολύσεις, συμβάσεις, μειώσεις, επιχειρησιακά σωματεία), αλλά το ελάχιστο και υπερεπείγον είναι να καλύψετε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Βήμα που λένε ότι δεν μπορούν να δουλέψουν με πεθαμένους ανθρώπους στα διπλανά τους γραφεία. Δεν μπορεί αυτό να είναι απλώς μια παραξενιά δική μας. Πρέπει να είναι η έκφραση όλου του κλάδου και, άρα, χρειάζεται την επικύρωση των σωματείων μας.

Σας ζητάμε άρα επειγόντως να κηρύξετε αμέσως απεργία στο Βήμα και, ακόμα και αν δεν μπορείτε να συζητήσετε ολοκληρωμένα τις προτάσεις όλων των εργαζομένων στο Βήμα, θα πρέπει τουλάχιστον να καλύψετε την απεργία μας έως ότου οργανώσετε ολοκληρωμένες συνεδριάσεις των οργάνων σας. Μη μας αφήσετε μόνους μας στο έλεος του αρχηγού των αφεντικών. Οι έκτακτες συνθήκες που φρόντισε ο τελευταίος να μας επιβάλει, για να μας αδυνατίσει, απαντιούνται με επίσης έκτακτα μέτρα από τη μεριά των εργαζομένων και των σωματείων μας, ήδη από σήμερα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη γραμμή Αλαφούζου να περάσει και στον ΔΟΛ -όπου άλλωστε δεν έχει καμία απολύτως οικονομική δικαιολογία: είναι απλώς πολεμική διακήρυξη ισχύος από τον αρχηγό των εκδοτών ενάντια στους εργαζόμενους. Δεν χρειαζόμαστε άλλους πεθαμένους ήρωες, αλά Sky. Πρέπει να κρατήσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας. Οι εργαζόμενοι στο Βήμα το δηλώνουν ευθέως.
Είμαστε σίγουροι ότι τα σωματεία μας θα σταθούν στο ύψος τους

Συναδελφικά

Τάσος Αναστασιάδης

Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Βήμα