ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Αφραγκοι και οργισμένοι με την ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι της Απογευματινής

Ανάστατοι και θυμωμένοι είναι οι εργαζόμενοι της “Απογευματινής” -ούτε απολυμένοι, ούτε εργαζόμενοι ως γνωστό από την ημέρα που ο Κ. Σαραντόπουλος το ΄σκασε από την εφημερίδα αφήνοντας χρέη και απλήρωτους μισθούς, με το σωματείο τους. Ορισμένοι κάνουν ήδη λόγο για εμπαιγμό, για υποσχέσεις που δόθηκαν και δεν τηρήθηκαν.
Οι δημοσιογράφοι που έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος μήνες τώρα, απευθύνθηκαν στο σωματείο τους από όπου πήραν διαβεβαιώσεις (προεδρικές) ότι πρέπει να μείνουν ήσυχοι γιατί θα λάβουν το βοήθημα της ΕΣΗΕΑ. Αυτό που δίνεται για τους ανέργους. Όταν όμως έφθασε η στιγμή-τα Χριστούγεννα δηλαδή- ανακάλυψαν πως δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Ισχύουν, λέει, τα κριτήρια που έθεσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για όλους, όπως π.χ και για τους πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ που επίσης παραμένουν άνεργοι.
Τους ζητήθηκε εκκαθαριστικό της εφορίας για το 2009 (!) και το Ε9 για να διαπιστωθεί αν έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να πάρουν βοήθημα δυο άτομα
Η απόρριψη του συνόλου των εργαζομένων οδήγησε σε...μεγάλο καυγά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται. Πως αλήθεια πορείς να κρίνεις το εκκαθαριστικό της περυσινής χρονιάς σε εργαζόμενους που μήνες τώρα είναι απλήρωτοι σε εφημερίδα που έβαλε λουκέτο; Δεν είναι εργαζόμενοι αλλά ούτε απολυμένοι για να έχουν λάβει την αποζημίωση τους. Και συνεχίζουν να δίνουν έναν αγώνα εναντίον της εργοδοσίας που προσπαθεί να ξεφύγει με κάθε τρόπο.

Οι φωνές ακούγονταν μέχρι και την είσοδο. Και είναι λογικό όταν έχεις να θρέψεις οικογένεια, έχεις άνεργο στο σπίτι, είσαι έγκυος ή δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι.
Μετά τη φασαρία και τις έντονες αντιδράσεις, μέλη του ΔΣ υποσχέθηκαν πως θα ξαναδούν το ζήτημα μετά τα… Χριστούγεννα.
Και φυσικά δεν είναι δικαιολογία ότι φέτος έκαναν αίτηση 600 άνεργοι ενώ πέρυσι 130! Ούτε ότι η ΕΣΗΕΑ ασχολήθηκε πολύ με τους εργαζόμενους της “Απογευματινής”.
από greektv-com.blogspot.com

Σημείωση: Η ΕΣΗΕΑ διαθέτει 19 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και λαμβάνει κάθε χρόνο από το Αγγελιόσημο -κατά νόμο- πάνω από 1.000.000 ευρώ! Το ζήτημα των κριτηρίων για την καταβολή βοηθήματος σε ανέργους μοιάζει με …ακορντεόν: ανοίγουν και κλείνουν τα κριτήρια ανάλογα με τις (πελατειακές) διαθέσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

-εικόνα από LiFo