ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ε.Α. (Επώνυμοι Αλκοολικοί)


«Ποιος αλκοολικός; Μια χαρά είμαι! Το αντέχω κιόλας!
Μετά όμως ανακάλυψα ότι με το που ξύπναγα για να συνέλθω ήθελα δύο νεροπότηρα βότκας...
Ανακάλυψα ότι σε καθημερινή βάση έπινα τουλάχιστον δύο μπουκάλια βότκα.
Παντού!
Στη δουλειά, σε διαλέξεις, στο σπίτι, σε τηλεοπτικές εκπομπές...».

«Το αλκοόλ είναι μια τεράστια παραμύθα όπως και η ηρωίνη.
Εκοψα το ποτό 1996 και για τρισίμισι χρόνια πήγαινα στον ψυχίατρο.
Ενιωθα όμως ακόμη ευάλωτος και γι αυτό πήγα στο Σωτηρία και έμεινα στην πτέρυγα των σχιζοφρενών.
Ακολουθώντας το πρόγραμμα τους έμαθα την έννοια της πειθαρχίας…»
Αυτά και άλλα πολλά εξομολογήθηκε ο αρχιτέκτονας - συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, γιός του αρχιτέκτονα Σταμάτη και της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη, στους χθεσινούς «Πρωταγωνιστές».

Ανάμεσα σε αυτούς που παρήλασαν από την εκπομπή ήταν κι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος , ο chef του Αλάτσι (του εστιατορίου του Στ. Θεοδωράκη) που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική εκπομπή του Mega. O Σκαρμούτσος αποκάλυψε ότι για πολλά χρόνια το αλκοόλ ήταν ο... καλύτερος φίλος του, σημειώνοντας ότι το έχει κόψει και είναι «καθαρός εδώ και 11 χρόνια».

Συγκλονιστική και η μαρτυρία της ηθοποιού Ευαγγελίας Μουμούρη της οποίας ο πατέρας όπως είπε, πέθανε από το πιοτό: «Εγώ, το παιδί του αλκοολικού, ντρεπόμουν πάρα πολύ. Είχα τύψεις. Αντί να του πω κοψτο το γαμ…, θα πεθάνεις, έπρεπε να του έλεγα κόψτο γιατί με ντροπιάζεις...». Ο δημοσιογράφος, στιχουργός, συγγραφέας Αρης Δαβαράκης μίλησε κι αυτός για το πρόβλημά του που λίγο έλειψε να τον «στείλει», καθώς το αλκοόλ του δημιούργησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πολλά στραβά ενώ πολλοί του καταλογίζουν διάφορα που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι η χθεσινή εκπομπή των Πρωταγωνιστών για τον αλκοολισμό ήταν συγκλονιστική.

Υπάρχει βέβαια κι ο αντίλογος: Πολλοί είπαν ότι η εκπομπή εστίασε σε επώνυμους και χρειάζονταν περισσότερες αναφορές σε φτωχοδιάβολους αλκοολικούς. Βέβαια πάντα είναι πιο εντυπωσιακό να ακούς γνωστά ονόματα να αφηγούνται τα παθήματά τους, παρά ανώνυμους αλκοολικούς - και δεν εννοούμε την οργάνωση Α.Α.