ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Υποχρέωση όλων να στηρίξουν τα Σωματεία

Είχαμε δημοσιεύσει ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ το ψήφισμα της ανοικτής συνέλευσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ αν και είμαστε κι εμείς εκεί και είδαμε κι ακούσαμε τα όσα διαδραματίστηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ.
Καλοδεχούμενη η όποια κίνηση από τα κάτω - «από τη βάση» όπως ακούστηκε πάμπολλες φορές στη συνέλευση - ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τα ΜΜΕ, αρκεί αυτή να είναι ειλικρινής και να πιέζει τα Σωματεία προς την κατεύθυνση ανάληψης δραστικών πρωτοβουλιών.
Το μπλογκ anergoidimosiografoi και το maxomenidimosiografia εξέφρασαν επιφυλάξεις και είδαν σκοπιμότητες και «καπέλα» πίσω από τη«Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων».
Μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί και όχι (υπάρχει και σχετική απάντηση Τρίμη).
Εμείς πάντως θα συμφωνήσουμε ότι στην παρούσα κρίση ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (που δεν ανήκουν στον Σόμπολο, ούτε σε κανέναν άλλο, αλλά σε όλους) και το Διασωματειακό.
Αλλωστε ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ Η ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, μόνο τα σωματεία μπορούν (και επιβάλλεται) να.... προχωρήσουν στην ίδρυση του συνδικάτου Τύπου.
Επίσης θα συμφωνήσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν διαφυλάξουν την ενότητα των Σωματείων στο χώρο των ΜΜΕ με όλες τους τις δυνάμεις. Είναι το μόνο ανάχωμα που έχουν απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία που απειλεί να ισοπεδώσει τα πάντα.