ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Οριστική διαγραφή της Τατιάνας Στεφανίδου από την ΕΣΗΕΑ


Οριστικά διεγράφη η Τατιάνα Στεφανίδου από τα μητρώα της Eνωσης Συντακτών για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Η Στεφανίδου διεγράφη καθώς μετείχε με την εικόνα της σε διαφήμιση για λογαριασμό της εταιρείας ρούχων ‘ VS’, η οποία προβάλλεται στην ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας, σε περιοδικό της “ Notos Galleries” (άνοιξη-καλοκαίρι 2010), καθώς και σε άλλα έντυπα. Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, υπήρξε παραβίαση του Καταστατικού και του Κώδικα Δεοντολογίας, που ορίζουν ρητά ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των μελών της Ενωσης σε διαφημίσεις.
Όπως αναφέρει η απόφαση του Πειθαρχικού η Τατιάνα Στεφανίδου κατά σύστημα και κατ’ εξακολούθηση, επιδεικνύει συμπεριφορά απόλυτης περιφρόνησης προς την υποχρέωσή της να σέβεται το Καταστατικό και τον Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και διαφημίζει αντικείμενα και υπηρεσίες, θέτοντας τις οικονομικές αντιπαροχές πάνω από το καθήκον της ως μέλους της ΕΣΗΕΑ στην οποία επιδίωξε να ενταχθεί.
Το Πρωτοβάθμιο είχε επανειλημμένα ασκήσει πειθαρχική δίωξη εναντίον της και τις είχε επιβάλλει ποινές. Εκείνη, όμως, συνέχιζε ακάθεκτη την προκλητική αυτή στάση της, κατά τρόπο που, πέραν των άλλων, προσέβαλε την.... ίδια την ΕΣΗΕΑ και τα θεσμοθετημένα όργανά της. Επειδή η Στεφανίδου, όπως αναφέρει η απόφαση, αρνείται να σεβαστεί το Καταστατικό και τον Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, κρίθηκε αναγκαία η αποβολή της από το σώμα της ΕΣΗΕΑ και της επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) η ποινή της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα της Ενώσης.