ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι ταμπλέτες θα πουλήσουν πάνω από 51.000.000 κομμάτια το 2011


Εφτιαξε ένα γλυκύ βραστό, κάθισε και, αφού τον ήπιε, συγκεντρώθηκε στο φλιτζάνι για να δει το μέλλον -και τι μέλλον...

Σύμφωνα με την DRAMeXchange -που ήπιε τον καφέ και διάβασε το φλιτζάνι-, το 2011 θα πουληθούν 51,3 εκατ. επίπεδοι υπολογιστές (συσκευές σαν το Apple iPad ή το Samsung Galaxy Tab), εμφανίζοντας αύξηση 237% σε σύγκριση με τις πωλήσεις που αναμένονται για φέτος.

Ωραία και ποιος χάνει; Οπως λέει η ίδια πρόβλεψη, χαμένος θα είναι ο τομέας των netbooks, των μικρών φορητών υπολογιστών που συνήθως διαθέτουν και κάρτα SIM για σύνδεση στο Internet μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η DRAMeXchange υπολογίζει πως οι πωλήσεις netbooks για το 2011 θα υποχωρήσουν κατά 2%.

Ολα αυτά τη στιγμή που το παλιό καλό επιτραπέζιο μηχανάκι εξακολουθεί να ανθίσταται. Η εταιρεία-μάντης προβλέπει πως το 2011 θα πουληθούν 127,5 εκατ. υπολογιστές, 6% περισσότεροι σε σύγκριση με το 2010. Οσον αφορά τους φορητούς υπολογιστές (χωρίς να περιλαμβάνουμε σε αυτούς τα διάφορα tablets και τα netbooks) προβλέπεται μια αύξηση της τάξης του 18%....

Κρατήστε αυτή τη σελίδα και του χρόνου, να είμαστε καλά πρώτα, για να δούμε αν η DRAMeXchange έπεσε μέσα στις προβλέψεις της ή αν πρέπει να αλλάξει δραστηριότητα και να αφήσει την ανάγνωση του μέλλοντος στους κλασικούς επαγγελματίες (καφετζούδες και χαρτορίχτρες δηλαδή).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ moumouris@enet.gr
από http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=230114