ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Με αγωγή απαντά η Creta Farm στις καταγγελίες του «Αρχιπελάγους»

Επιχείρηση φίμωσης επιστημονικών φορέων και δημοσιογράφων
για το περιβαλλοντικό έγκλημα
στην περιοχή Λατζιμά του Ρεθύμνου


Ζητάει και τα ρέστα η αλλαντοβιομηχανία Creta Farm που προχωρά σε αγωγή εναντίον του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπελάγους", του Θ. Τσιμπίδη Διευθυντή του Ινστιτούτου καθώς και κατά του επικεφαλής του εργαστηρίου Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Στ. Λιοδάκη. Μέσα από την αγωγή η βιομηχανία αλλαντικών της Κρήτης ζητά αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις έρευνες που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο για τον εντοπισμό και το μέγεθος της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περιοχή Λατζιμά του Ρεθύμνου, δίπλα στις χοιροτροφικές μονάδες της γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, «μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70 και έχει υποβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό τη συγκεκριμένη περιοχή». «Το εξελισσόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα διογκώνεται καθημερινά καθώς πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις εις βάρος της Creta Farm μένουν ανεφάρμοστες και τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί στη βιομηχανία είτε δεν εισπράττονται είτε διαγράφονται. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στους.... μεγαλοεπιχειρηματίες της Creta Farm να συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους και να θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το "Αρχιπέλαγος" καταγγέλει ακόμα ότι η αλλαντοβιομηχανία Creta Farm έχει επιδοθεί με διαδοχικές αγωγές σε ένα ανελέητο κυνήγι εναντίον όλων όσων ανέδειξαν το πρόβλημα: πολιτιστικούς & περιβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής, το Αρχιπέλαγος, τον καθηγητή εργαστηρίου Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του ΕΜΠ Λιοδάκη, ακόμα και δημοσιογράφους που τολμούν να αγγίξουν το ζήτημα.

-Περισσότερα για το θέμα στο alterthess.gr και στο enet.gr