ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κέρδισαν την πρώτη δικαστική μάχη οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή

Την πρώτη δικαστική μάχη κέρδισαν οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή καθώς η Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της εταιρείας “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” για έκδοση Προσωρινής Διαταγής που δεν θα επέτρεπε πλέον καν την προσπάθεια είσπραξης των χρεωστούμενων στους εργαζομένους, με κατασχέσεις ή άλλους νόμιμους τρόπους.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, ενόψει της εκδίκασης στις 2 Φεβρουαρίου 2011 της αίτησης πτώχευσης που έχει καταθέσει, έχει ζητήσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην επιτρέπεται στους πιστωτές της (δηλαδή στους εργαζόμενους) η διεκδίκηση των χρημάτων τους με όλους τους νόμιμους τρόπους. Το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα έχει ορισθεί για τις 17 Δεκεμβρίου και προχθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου συζητήθηκε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής.
Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο μπλογκ freeapog, διά των δικηγόρων τους, άσκησαν Κύρια Παρέμβαση ζητώντας από το δικαστήριο να μην εκδώσει προσωρινή διαταγή υπέρ της επιχείρησης, προσκομίζοντας στοιχεία, που προέκυψαν από νομική και δημοσιογραφική έρευνα και τα οποία αποδεικνύουν ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, παρόλο που έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, εξακολουθεί να... πληρώνει όλους τους πιστωτές της, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους!
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι στόχος της διοίκησης της επιχείρησης με την αίτηση πτώχευσης είναι να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς και να παραιτηθούν από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που νόμιμα δικαιούνται. Δηλαδή να τους πετάξει στο δρόμο.

Το δικαστήριο αφού εξέτασε προσεκτικά όλα τα νομικά δεδομένα απέρριψε το αίτημα της εργοδοσίας.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στην «Α»:

«Η νίκη μας αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι συνήθως όταν ζητείται μία τέτοια προσωρινή διαταγή το δικαστήριο τη δίνει, με το σκεπτικό ότι σύντομα ακολουθεί η δίκη (εν προκειμένω στις 17.12) . Είναι προφανές ότι το Δικαστήριο πείστηκε τόσο πολύ από τα συντριπτικά επιχειρήματά μας , που ούτε αυτή την «περίοδο χάριτος» των 20 ημερών δεν έδωσε στην επιχείρηση… Και βέβαια σε όλη αυτήν την ιστορία αναδεικνύεται το πρωτοφανές : να κάνουν πλέον ασφαλιστικά μέτρα όχι οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα των οποίων απειλούνται, αλλά η εργοδοσία ώστε να μην επιτραπεί στους εργαζόμενους να προχωρήσουν νόμιμα στις διεκδικήσεις τους!!!
Το γεγονός ότι το δικαστήριο στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” οφείλειται στο ότι τα στοιχεία, που προσκομίσαμε οι εργαζόμενοι δια των δικηγόρων μας, αποδεικνύουν ότι η πρόθεση της επιχείρησης είναι -αν μη τι άλλο- ύποπτη. Οι εργαζόμενοι όμως έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, και με δεδομένο ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας, είμαστε βέβαιοι πως η νίκη θα είναι δύσκολη, αλλά θα είναι δική μας».