ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δικαίωση για τον Γ. Κοζία της «Αλλαγής»




Δικαιώθηκε ο συνδικαλιστής Γιώργος Κοζίας, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Χάρτου και μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Υπαλλήλων Τύπου και Γραφικών Τεχνών νομού Αχαϊας. Ο Κοζίας μετά την απόλυσή του από τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας "Αλλαγή" της Πάτρας προσέφυγε μαζί με τα σωματεία στη δικαιοσύνη (ασφαλιστικά μέτρα), δικαιώθηκε και με δικαστική απόφαση επιστρέφει στην εργασία του. Η εργοδοσία, όπως καταγγέλλουν και τα σωματεία Τύπου, έχει τους εργαζόμενους στην «Αλλαγή» απλήρωτους, πάνω από πέντε μήνες, καταπατώντας στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα.
Η δικαστική απόφαση όπως επισημαίνει και η.... ΕΣΗΕΠΗΝ στέκεται ανάχωμα στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, που με όχημα την οικονομική κρίση (ανάλογα κρούσματα καταγράφονται σε πολλά ΜΜΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας), επιχειρεί την κατάργηση κεκτημένων και εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες δεκαετιών, ακόμη και του συνταγματικού δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι.