ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

«Αντίδωρο» σε Λαυρεντιάδη

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους κόλπους της Διοικούσης Εκκλησίας η επιχειρηματική σχέση που έχει αναπτύξει ο γνωστός επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.
Πηγές που πρόσκεινται σε κορυφαίο Ιεράρχη υποστηρίζουν οτι ο πρόεδρος της “PROTON BANK” έχει καταφέρει να πείσει τον κ. Ιερώνυμο να αναλάβει πρωτοβουλία με σκοπό να ενισχυθεί η Τράπεζα του με αρκετά μεγάλο αριθμό καταθέσεων.
Η κίνηση αυτή του κ. Ιερώνυμου έχει προκαλέσει την δυσφορία αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας της Ελλάδος που δεν βλέπουν με καλό μάτι την διείσδυση του κ. Λαυρεντιάδη. Από την άλλη πλευρά στενοί συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου αντιδρούν στις κατηγορίες υποστηρίζοντας οτι «ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει» και προκειμένου να ενισχύσουν τα επιχειρήματα τους τονίζουν οτι «ο κ. Λαυρεντιάδης στηρίζει οικονομικά τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής».
Αλλά μια τέτοια δικαιολογία -όπως την χαρακτηρίζει η άλλη πλευρά- δεν μπορεί να σταθεί γιατί όπως ισχυρίζονται εκκλησιαστικοί παράγοντες «εάν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε γίνεται μόνο και μόνο για την προσωπική προβολή του Αρχιεπισκόπου!»
Πάντως παρασκηνιακοί κύκλοι του εκκλησιαστικού χώρου υποστηρίζουν-ουδείς γνωρίζει αν είναι αλήθεια η ψέματα- οτι ο κ. Λαυρεντιάδης είναι εκ των τακτικών επισκεπτών στην Αρχιερατική κατοικία...

αναδημοσίευση από
http://www.newpost.gr/