ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τα «60 λεπτά» του CBS στο Αγιον Ορος και στο Βατοπέδι

Στο Αγιον Ορος βρίσκονται εδώ και τέσσερις ημέρες οι συντελεστές και τα συνεργεία της εκπομπής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφτηκε τις Ιερές Μονές Σταυρονικήτα, Σίμωνος Πέτρα, Παντοκράτορος και Βατοπεδίου. Το ενδιαφέρον των αμερικανών δημοσιογράφων επικεντρώθηκε στο Βατοπέδι αλλά όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές δεν εξάντλησε τον προγραμματισμένο χρόνο του μόνο στη γνωστή υπόθεση.
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι έγιναν αρκετές αναφορές στην «υπόθεση Βατοπεδίου» αλλά η εκπομπή εστίασε και στην ιστορία τόσο της Μονής Βατοπεδίου όσο και των υπολοίπων τριών των Μονών ερευνώντας τον Βυζαντινό πολιτισμό μέσω των κειμηλίων που βρίσκονται στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Συνεντεύξεις παρεχώρησαν ο ηγούμενος της μονής Σίμωνος Πέτρα, Ελισαίος και Βατοπεδίου γέροντας Εφραίμ.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπομπή «60 λεπτά» ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1968 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία... Οι ανταποκριτές και οι συντελεστές του "60 Λεπτά" είναι Anderson Cooper, Katie Couric, Steve Kroft, Lara Logan, Scott Pelley, Βύρων Pitts, Charlie Rose, Morley, ο Bob Simon και Lesley Stahl.
O Andy Rooney, σχολιαστής της εκπομπής, ξεκίνησε τις τακτικές on-air εμφανίσεις του με την εκπομπή, «σε λίγα λεπτά με τον Andy Rooney" το 1978. Έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία ΕΜΜΥ από οποιαδήποτε άλλη εκπομπή primetime, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού Lifetime Achievement βραβείο ΕΜΜΥ
Επίσης, έχει κερδίσει σχεδόν κάθε άλλο βραβείο δημοσιογραφικής ραδιοφωνικής μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένων 18 Peabody βραβείων αριστείας σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Πηγή: www.newpost.gr