ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο Βλαστάρης, η Ντόρα και οι προβοκάτσιες





Στον διαχειριστή του parapolitika.gr απαντάει ο Γιάννης Βλαστάρης με αφορμή ανάρτηση του site που ανέφερε οτι ο πρώην διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του νέου κεντροδεξιού κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.
O Βλαστάρης είχε στείλει ανάλογη επιστολή στον Πίκουλα, τον εκδότη της Αξίας, για αντίστοιχο δημοσίευμα της εφημερίδας. Πάνω κάτω το περιεχόμενο είναι το ίδιο και ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για προβοκάτσια.
Ακολουθεί ολόκληρη η ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική επιστολή Βλαστάρη στο... parapolitika.gr:

"ΟΤΑΝ H ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΗΣΗ
Κύριε Κουρτάκη,
Το γεγονός ότι δεν σας γνωρίζω πιστοποιεί, βεβαίως, πως οι συχνές ψευδείς αναφορές σας στο πρόσωπό μου γίνονται αυθαιρέτως και χωρίς προηγουμένως να έχουν διασταυρωθεί. Δεν σας επιτρέπει ,όμως, να με διασύρετε. Το πρώτο..
έχει να κάνει με το ήθος και την επαγγελματική σας επάρκεια που δεν με αφορούν, αλλά το δεύτερο αγγίζει μια επαγγελματική πορεία 30 ετών την οποία και θα υπερασπιστώ.
Επί της ουσίας: Ουδέποτε ετέθη θέμα να αναλάβω τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του νέου κεντροδεξιού κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως σημειώνετε σε ανάρτησή σας ,το περασμένο Σάββατο!
Και, προφανώς, δεν μπορεί ταυτόχρονα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος να μάχεται ώστε να αναλάβω την ηγεσία του κρατικού ΑΠΕ, όπως συμπληρώνετε στην ίδια ανάρτηση!
Οι δύο αίολες «ειδήσεις» σας, λοιπόν, σαφώς αλληλλοακυρώνονται: Σπάνια στην Ελλάδα το ίδιο πρόσωπο αποτέλεσε επιλογή δύο αντίπαλων πολιτικών χώρων και , επιπλέον, εδώ και μήνες το ΑΠΕ έχει Διευθυντή, ενώ το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη δεν έχει καν μέλη... Τα παραπάνω αυταπόδεικτα, ωστόσο, δεν απαντούν σε μερικά ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις σας ως παραγωγού μιας φήμης ακόμη κι όταν αυτή είναι προδήλως άκυρη. Μία «πληροφορία» η οποία δεν διασταυρώνεται, συγκροτεί ψέμα.
Κι όταν ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα αφορά έναν επαγγελματία δημοσιογράφο, που επί δεκαετίες κινείται εκτός πολιτικής, τότε αυτό συνιστά προβοκάτσια. Με τι στόχο, άραγε; Το ζήτημα γίνεται πιο σύνθετο καθώς η συγκεκριμένη ανάρτησή σας ήλθε, τάχα, ως συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος της ΑΞΙΑΣ. Οι συνάδελφοί σας, όμως, με πληροφορούν ότι ΕΣΕΙΣ πάλι κρύβεστε (ανωνύμως, αυτή τη φορά) πίσω από την δήθεν αρχική «πληροφορία» της εφημερίδας.
Με άλλα λόγια, γράψατε μία κακοήθεια στην ΑΞΙΑ, στη συνέχεια προχωρήσατε, πάλι ο ίδιος, στην ηλεκτρονική αναπαραγωγή της και, μετά, η κατασκευή σας αυτή πήρε το δρόμο που επιβάλλει η νέα μόδα: κάθε blog παρέλαβε την σάπια πρώτη ύλη σας και τη διασκεύασε αναλόγως, προσθέτοντας όποια σάλτσα, κόμπλεξ ή χολή διαθέτει το καθένα. Έτσι, στη διάρκεια της εβδομάδας, αυτός ο αχταρμάς κουτσομπολιού, διαβολών και ύποπτων φημών μετατράπηκε, σταδιακά, σε... περίπου γεγονός! Πάντα χωρίς διασταύρωση, πάντα με άκριτη ευκολία και πάντα, βεβαίως, υπό την κουκούλα της ανωνυμίας.
Κύριε Κουρτάκη,
Ελπίζω το ενυπόγραφο κείμενό μου να φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο και με την ίδια άνεση με την οποία φιλοξενήθηκε το ανακριβές δημοσίευμά σας.
Όσο για τη διάχυτη αγωνία που, με την ευκαιρία, διέκρινα στην αρθρογραφία σας περί τη στελέχωση του επιτελείου της Ντόρας, θα συμφωνήσω μαζί σας: Στην Ελλάδα δεν λείπουν ούτε οι ικανοί δεξιοί υποψήφιοι, ούτε οι ευεργετηθέντες από την πρώην υπουργό, ούτε καν οι απλοί Κρητικοί".

Γ. Βλαστάρης
»