ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Προετοιμασία κινητοποιήσεων για ΣΣΕ και απολύσεις

ΚΛΕΙΔΙ Ο ΡΟΛΟΣ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


Σε προετοιμασία κινητοποιήσεων προχωρά το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για την καθυστέρηση εκ μέρους των εργοδοτών της υπογραφής ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
To ζητούμενο στην προετοιμασία των κινητοποιήσεων είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε όλα τα «μαγαζιά» να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων διότι ο ρόλος τους στη συγκεκριμένη φάση είναι καθοριστικός. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά από συνεδρίασή του για τις κινητοποιήσεις αποφάσισε τα εξής:

1. Συγκρότηση επιτροπής για την επανέκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης», η οποία θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση συγκεκριμένη πρόταση για την έκδοση του φύλου.

2. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επόμενης Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2010, θα εγκρίνει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων (μετά και από συνεννόηση με το Διασωματειακό και την ΠΟΕΣΥ), που θα αποτελεί και το πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

3. Συγκαλεί το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που κατά το Καταστατικό αποτελεί και την Απεργιακή Επιτροπή της Ένωσης, σε συνεδρίαση την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010.

4. Θα προτείνει στο Μικτό Συμβούλιο τη σύγκληση Συνέλευσης των.... μελών της ΕΣΗΕΑ, σε ημέρα που θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας, για να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, που προβλέπεται για τέτοια ουσιαστική διαδικασία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα προταθεί η σύγκληση Συνελεύσεων σε κάθε ΜΜΕ και η συλλογή υπογραφών των μελών της Ένωσης σε κείμενο διεκδικήσεων και μορφών πάλης, που θα παρουσιάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

5. Υπό την έγκριση της Συνέλευσης και όλων των μελών της Ένωσης θα τεθεί το διεκδικητικό πλαίσιο, καθώς και το απεργιακό πρόγραμμα με στόχο: την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, την ανακοπή του κύματος των απολύσεων, την προάσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί:

Τους εργοδότες και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συγκροτήσουμε μέτωπο ενότητας.
Προειδοποιεί δε ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε άλλοθι για την ανατροπή ουσιαστικών εργατικών δικαιωμάτων, που θα οδηγήσει πέρα από την υποβάθμιση της θέσης των μισθωτών και σε υποβάθμιση της Ενημέρωσης.