ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δείγμα του ανδρός η ελεγχόμενη πτώχευση στην Απογευματινή

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε 48ωρη απεργία προχωράει η ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα Απογευματινή μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και την ανακοίνωση του Κ. Ι. Σαραντόπουλου περί υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς «ελεγχόμενης πτώχευσης».
Η απεργία γίνεται περισσότερο για την τιμή των όπλων και κυρίως για να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα των εργαζομένων (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) που για τέταρτο μήνα παραμένουν ανεξόφλητοι, αφού η εφημερίδα εξακολουθεί να χρωστά τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες μήπως φιλοτιμηθεί ο πάλαι ποτέ ισχυρός ΚΙΣ και βρει κάποια λύση στο αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε την εφημερίδα με τις κακές και ατυχείς επιλογές του.
Η ΕΣΗΕΑ αναφερόμενη στην προσφυγή Σαραντόπουλου στο... άρθρο 99 του Πτωχευτικού Νόμου θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην απαλλαγή του από τις οφειλές που έχει και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις του απέναντι στην ενημέρωση και στους εργαζόμενους, τους οποίους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο είδος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Η 48ωρη της ΕΣΗΕΑ έχει προκυρηχθεί από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2010.