ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σε νέες περιπέτειες οι εργαζόμενοι της Απογευματινής μετά την «ελεγχόμενη πτώχευση»

«Χρωστάω σε όλους, δεν έχω λεφτά να τους εξοφλήσω, δεν μου ενέκριναν το δάνειο και έχω και τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζόμενων»!.. Με αυτό το απλό σκεπτικό ο αποτυχημένος εργολάβος και αποτυχημένος εκδότης Κ. Ι. Σαραντόπουλος προχώρησε σε «ελεγχόμενη πτώχευση» της Απογευματινής, ζητώντας από το Πρωτοδικείο να υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99.
Σύμφωνα με τη διαδικασία ειδικός μεσολαβητής που ορίζεται από το δικαστήριο ελέγχει όλα τα χρέη και αναλαμβάνει την «συνδιαλλαγή» με τους πιστωτές προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του χρέους ή ρύθμισης καταβολής τους προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει (και αυτό συμβαίνει συνήθως καθώς είναι απαραίτητο να συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές) τότε ο μόνος δρόμος είναι η πτώχευση.
Στην Απογευματινή επικρατεί αναβρασμός μετά και την προκλητική απάντηση του Σαραντόπουλου που δήλωσε στην εκπρόσωπο των συντακτών στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Βίκυ Σαμαρά: «Δεν πρόκειται να πληρώσω τα δεδουλευµένα στους εργαζόµενους. Oταν µπει διαχειριστής ή όταν βρεθεί αγοραστής, τότε να σας δώσουν αυτοί τα λεφτά σας»!..
Οι εργαζόµενοι στη Φειδίου, που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τρεις μήνες, πραγματοποίησαν συνέλευση στις.... 6 το απόγευµα παρουσία της ΕΣΗΕΑ για να εκτιμήσουν τα νέα γεγονότα και να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες - προφανώς δυσάρεστες - εξελίξεις.