ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Και πολιτικοί(!) ανάμεσα στους κλέφτες ειδήσεων που καταγγέλλει η Ελευθεροτυπία




Τους κλέφτες ειδήσεων αποφάσισε να καταγγείλει ο διευθυντής έκδοσης της Ελευθεροτυπίας αναφερόμενος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας, αλλά και εφημερίδες, κανάλια, blogs και πολιτικούς (!) που αναπαράγουν πρωτογενή ρεπορτάζ της «Ε», χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους. Ο Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμά του στα Πολιτικά Παρασκήνια της Ελευθεροτυπίας:
«Επειδή ο κόπος των δημοσιογράφων είναι ιερός, όπως και η αμοιβή για τη δουλειά τους, καλό είναι να μην υποκλέπτονται ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Το γράφω γιατί καθημερινά ραδιοφωνικοί σταθμοί, και... μάλιστα μεγάλης εμβέλειας, αλλά και εφημερίδες και κανάλια και blogs και πολιτικοί (!) αναπαράγουν πρωτογενή ρεπορτάζ της «Ε», χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους. Δηλαδή την εφημερίδα.
Δεν είναι θέμα διαφήμισης της εφημερίδας. Είναι θέμα σεβασμού των συναδέλφων που κοπιάζουν. Και είναι και απαίτηση. Γιατί είναι χυδαίο να πληρώνονται άνθρωποι ή να κάνουν πολιτική χρησιμοποιώντας τη δουλειά άλλων ανθρώπων.»