ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Απολύσεων συνέχεια στο ΔΟΛ - Νέες απεργίες από την ΕΠΗΕΑ


Συνέντευξη τύπου διοργανώνει η Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ για την Τρίτη το μεσημέρι στις 12 στην είσοδο του κτιρίου, Μιχαλακοπούλου 80 προκειμένου να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό και για να ακουστεί η άποψη των εργαζομένων.

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε τη σφαγή εργαζομένων που είχε εξαγγείλει. 45 άνθρωποι πετάχτηκαν στο δρόμο μέσα σε τέσσερις μέρες, λίγες εβδομάδες μετά τους 94 των Ελληνικών Γραμμάτων. Και είναι απλώς το ξεκίνημα για τις δεκάδες απολύσεις που έχει προγραμματίσει, με στόχο –απ ότι φαίνεται- 150 «διοικητικούς» και 135 «δημοσιογράφους», αν και σε μια προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων η εταιρεία «διαβεβαιώνει» ότι «προς το παρόν» δεν απολύει δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία αρνείται κάθε διάλογο με εργαζομένους ή με τα σωματεία τους και χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις.... εφημερίδες και τα άλλα μέσα που διαθέτει για να προπαγανδίζει την ανάγκη «θυσιών» από τους εργαζομένους γενικά και τους δικούς της ειδικότερα.
Η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έχει ήδη κηρύξει 24ωρες κυλιόμενες απεργίες από μεθαύριο, Τετάρτη, και το Διασωματειακό των Ενώσεων του τύπου συνέρχεται επίσης αύριο, για να αντιμετωπιστεί η βάναυση επίθεση της εργοδοσίας.