ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΣΗΕΑ: Nα ανακληθούν αμέσως οι απολύσεις στο «Κανάλι 1»





Τις απολύσεις τριών τεχνικών, μελών της Ενώσεως Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), στο Δημοτικό Ραδιοσταθμό του Πειραιά, «Κανάλι 1» καταγγέλλει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Η Ενωση Συντακτών υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις πρωτοφανείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και του σεβασμού προς το δικαίωμα του συνδικαλισμού, όπως είναι η απόλυση εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση ή η απόλυση εργαζόμενου που είναι ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΤΕΡ στο συγκεκριμένο Ραδιοσταθμό. Αυτές οι παραβιάσεις γίνονται ακόμη πιο προκλητικές όταν... συμβαίνουν σε έναν δημοτικό Ρ/Σ, δηλαδή σε ένα δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τη Διοίκηση του Ρ/Σ «Κανάλι 1»:
-Να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις.
-Να πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους στο «Κανάλι 1» (τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους) και να εκπληρώνει τακτικά τις υποχρεώσεις της.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί επίσης τον Δήμαρχο Πειραιά, αλλά και όλους τους συναρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας (υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ), να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσει η παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής νομοθεσίας στο «Κανάλι 1».

Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΣΗΕΑ προιεδοποιεί ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ θα αντιδράσουν ενωμένα και δυναμικά.