ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κόλαση σε ΔΟΛ και Πήγασο με απειλές, εκφοβισμούς και «ψηφοφορίες»

*ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ,
ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ
ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ


*ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ – ΕΣΗΕΑ: 1 -0


Κλίμα τρομοκρατίας με εκφοβισμούς και κινδυνολογίες σε ΔΟΛ και Πήγασο. Με δικαιολογίες του στιλ «δεν ειδοποιηθήκαμε», «δεν μας ρώτησαν», «γιατί μόνο εμείς κι όχι οι άλλοι» κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν κλίμα σύγχυσης και το πέτυχαν προχωρώντας σε ψηφοφορίες(;) για συμμετοχή ή όχι στις απεργίες, υπό το κράτος απειλών, παραπληροφόρησης και εκβιαστικών διλημμάτων.

Στο Goal News και στην Ημερησία (την οποία ο Μπόμπολας σχεδιάζει εδώ και πολύ καιρό να κλείσει) ετάχθησαν κατά της απεργίας, ενώ στο Εθνος και το Εθνος της Κυριακής ψήφισαν «όχι» στην 48ωρη της ΕΣΗΕΑ σε ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟ και «ναι» στην απεργία σε όλα τα ΜΜΕ ενώ πολλοί (32) είπαν όχι γενικώς στην απεργία!

Από την πλευρά του ο Σταύρος Ψυχάρης μέσω του Καψή γνωστοποίησε στους εργαζόμενους στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου ότι αν απεργήσουν θα κλείσει άμεσα το ημερήσιο Βήμα!
Μέσα σε αυτό το κλίμα έγινε «ψηφοφορία» με στόχο να καταδικαστεί η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για τις κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ ενώ στα ΝΕΑ περίμεναν η 48ωρη απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική…

Κι εδώ βέβαια είναι ένα από τα λάθη της ΕΣΗΕΑ που - ενώ γνωρίζει οτι δεν υπάρχει χειρότερη φάρα από τους δημοσιογράφους - άφησε χώρο για διχόνοιες, παραφιλολογία και διχαστικά σκηνικά με την απόφασή της να μην προκηρύξει 48ωρη γενική απεργία σε όλα τα «μαγαζιά». Απεργία για την οποία.... προηγουμένως θα είχε συνεννοηθεί να συνδιοργανώσει με τις άλλες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου.

Απεργία 24ωρη (Παρασκευή 1/10) προκηρύχθηκε και στην Ελευθεροτυπία όπου εκεί παρά την ένταση που επικράτησε οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων στη γενική τους συνέλευση τάχθηκαν κατά των ομαδικών απολύσεων σε όλες τις εταιρείες της Χ .Κ. Τεγόπουλος. Η συνέλευση ομόφωνα στήριξε την απεργία και ζήτησε την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Η «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ στο συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της ΕΤΗΠΤΑ την ανάκληση των απολύσεων των τεχνικών.



Υ.Γ. Το σίγουρο μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι οτι ΟΛΟΙ οι εργοδότες θα τρίβουν τα χέρια τους σκεπτόμενοι τις επόμενες περικοπές, απολύσεις, συγχωνεύσεις...

Υ.Γ.1 Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών ίσως είναι το τελειωτικό χτύπημα για το όποιο κύρος είχε απομείνει στην ΕΣΗΕΑ…