ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΔΟΛ κήρυξε πόλεμο-εμείς τι απαντάμε;



Ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη έβγαλε η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» ( Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές). Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


Ο ΔΟΛ κήρυξε πόλεμο-εμείς τι απαντάμε;


Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – το πάλαι ποτέ «καμάρι» των ΜΜΕ και η «κορωνίδα» του πολιτισμού – έχει κηρύξει ανοιχτά πόλεμο στους εργαζόμενους. Η απόφαση για λουκέτο στον ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ελληνικά Γράμματα», οι εξαγγελθείσες μαζικές απολύσεις στο Βήμα και τα Νέα, καθώς και η απάνθρωπη εντατικοποίηση της δουλειάς στα υπόλοιπα μαγαζιά του ομίλου, συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες μισθωτοί.

Παράλληλα, όμως, οι εξελίξεις στον ΔΟΛ αποτελούν «οδηγό» για τα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στον χώρο του Τύπου και των εκδόσεων, όπου ήδη η κατάσταση είναι ήδη δραματική. Η εποχή των παχιών αγελάδων (για τα αφεντικά) και των αυταπατών (για τους εργαζόμενους) έχει τελειώσει. Και φυσικά, όπως συμβαίνει παντού, το... κόστος καλούνται τώρα να πληρώσουν οι «κάτω» – προκειμένου οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις ζημιές από τα ανοίγματα που προκάλεσε ο ανελέητος μεταξύ τους ανταγωνισμός, το κράτος να κλείσει τις μαύρες τρύπες από τις σκανδαλώδεις «χορηγίες» εκατοντάδων δις ευρώ και τα golden boys να κρατήσουν τις θέσεις και τις παχυλές αμοιβές τους με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Είναι προκλητικό και εξοργιστικό το γεγονός ότι σε αυτή τους την επίθεση, οι εκδότες και η κυβέρνηση βρίσκουν τους πιο πιστούς συμμάχους στις τάξεις των περισσότερων συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ειδικά η στάση της θλιβερής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που εγγυάται κάτω από το τραπέζι ότι οι δημοσιογράφοι «θα κάτσουν στα αυγά τους» και δεν θα αντιδράσουν στις μαζικές καρατομήσεις των συναδέλφων από τους άλλους κλάδους.

Η αντίσταση απέναντι σε αυτή την «ανίερη συμμαχία» δεν αποτελεί πλέον θεωρητικό εφεύρημα – αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι άμεση η ανάγκη της συσπείρωσης από τα κάτω των εργαζομένων στα ΜΜΕ, μέσα από εκλεγμένες επιτροπές, όπως ήδη έχει συμβεί στον ΔΟΛ, προκαλώντας ήδη πολλούς πονοκεφάλους στα αφεντικά του. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός μαζικού, ανεξάρτητου, ριζοσπαστικού μετώπου αγωνιστών από όλους τους κλάδους των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ και των εκδόσεων, που θα επιδιώκουν την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και τη συστράτευση στην πάλη κατά του Μνημονίου και των κομμάτων του, στο πλευρό των χιλιάδων Ελλήνων που πλήττονται και αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι.

Σε αυτές τις μάχες κρινόμαστε όλοι!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ