ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ενταση στο ΚΕΡΔΟΣ για την επαναπρόσληψη του εκπροσώπου

Η διαπραγμάτευση στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ για την επαναπρόσληψη του εργασιακού εκπροσώπου Τζώρτζη Ρούσου συνεχίζεται. Η ιστορία έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι οπότε υπήρξε «ανακωχή» μέχρι το Σεπτέμβρη καθώς η εργοδοσία θα επανεξέταζε το θέμα. Η "φθινοπωρινή" πρόταση της εργοδοτικής πλευράς ήταν η επαναπρόσληψη όχι στην εφημερίδα αλλά στο γρ.Τύπου της euromedica, πρόταση που δεν κρίθηκε ικανοποιητική από την ΕΣΗΕΑ και τον άμεσα θιγόμενο, που ζητούν την επαναφορά στην εφημερίδα. Κι αυτό κυρίως επειδή η απόλυση αποτελεί... πλήγμα στο θεσμό του εργασιακού εκπροσώπου και του συνδικαλισμού μέσα στους χώρους εργασίας.
Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε συνέλευση στην εφημερίδα παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συμφωνήθηκε να γίνει νέα προσέγγιση. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει διέξοδος είναι ορατό το ενδεχόμενο απεργιών, με πιο πιθανή μορφή τρεις 24ωρες μέρα παρά μέρα, με περιθώριο νέας διαπραγμάτευσης μεταξύ της εργάσιμης που θα μεσολαβεί.

Πηγή: Financial Crimes