ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Σαραντόπουλος: Δεν πληρώνω, κάντε ό,τι θέλετε!..

Με εξώδικο της ΕΣΗΕΑ
και την επιστράτευση
ενός εργατολόγου
και ενός δικηγόρου
απαντούν οι εργαζόμενοι
της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ
στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας


«Κάντε ό,τι θέλετε!..Δεν έχω λεφτά να σας πληρώσω. Αμα θέλετε καθείστε να δουλέψετε. Αν δεν θέλετε, μπορείτε να φύγετε. Θα το κλείσω το μαγαζί…»
Αυτή ήταν πάνω κάτω η απάντηση του Κ. Ι. Σαραντόπουλου στους εργαζόμενους της Απογευματινής κατά την συνάντηση που είχε με την εκπρόσωπό τους .
Η κατάσταση στην ιστορική εφημερίδα έχει φτάσει «στο μη παρέκει» με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς όπως λένε ο Σαραντόπουλος «εκβιάζει» το προσωπικό καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι δεν το έχει σε τίποτε να βάλει λουκέτο.
Στη Φειδίου έπεσε η πρόταση οι εργαζόμενοι να πάνε δικαστικά για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών και χθες έγινε συνέλευση ώστε να συζητηθούν οι περαιτέρω ενέργειες για διέξοδο από την κρίση.
Ανάμεσα σε αυτά που αποφασίστηκαν ήταν να σταλεί από την ΕΣΗΕΑ εξώδικο προς την εργοδοσία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και... να ανατεθεί σε έναν εργατολόγο και σε έναν δικηγόρο η νομική εκπροσώπηση του συνόλου των εργαζομένων.
Επίσης αποφασίστηκε να ενημερωθούν όλοι οι βουλευτές που εργάστηκαν παλαιότερα ως δημοσιογράφοι στην εφημερίδα της Φειδίου και να γίνει ένας ευρύτερος διάλογος μήπως και βρεθεί κάποια λύση.
Ακραίες κι επικίνδυνες καταστάσεις κι ακόμη, ως φαίνεται, δεν έχουμε δει τίποτε...