ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ελευθεροτυπία: Αξιοπρέπεια και αξιοπιστία το ζητούμενο για την Κύρα Αδάμ

Η ανάθεση της διεύθυνσης της Ελευθεροτυπίας στην έμπειρη διπλωματική συντάκτρια Κύρα Αδάμ αιφνιδίασε τους περισσότερους όχι όμως και εκείνους που γνώριζαν την καλή σχέση της με τη Μάνια Τεγοπούλου. Όπως λέγεται η εκδότρια και πρόεδρος του ΔΣ της Ελευθεροτυπίας εδώ και καιρό συμβουλεύεται την έμπειρη δημοσιογράφο καθώς εμπιστεύεται την κρίση της.
Η Τεγοπούλου και η Αδάμ συνεργάστηκαν πιο στενά τότε που είχαν προκύψει τα προβλήματα συνεργασίας με, τον αποκαλούμενο και «ντοράκια», πρώην διευθυντή Γιάννη Βλαστάρη και τα παράπονα των συντακτών περί λογοκρισίας, «αυλής» κλπ.
Οι περισσότεροι είπαν ότι η Ελευθεροτυπία με την Κύρα ίσως ανακτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, κάποιοι όμως αντέτειναν ότι αυτά είναι υπερβολές…
Πολλοί βέβαια ήταν και εκείνοι στη Νέα Σμύρνη που προβληματίστηκαν με την επιλογή διερωτώμενοι: Αρίστη και αγία η Κύρα, μπορεί όμως να διοικήσει και να διευθύνει μια τόσο μεγάλη εφημερίδα και με τόσες πολλές ιδιαιτερότητες; Κάποιοι απάντησαν ότι αφού μπορούσαν ο Πολυμίλης, ο Βλαστάρης, ο Παναγόπουλος και οι άλλοι γιατί να μην μπορεί και η Αδάμ που είναι κι αυτή γέννημα θρέμμα της Ελευθεροτυπίας. Αρκετοί ήταν πάλι αυτοί που ισχυρίστηκαν πως ουσιαστικά διευθύντρια στη Μίνωος θα είναι η... Μάνια και ότι η επιλογή της Κύρας είναι για τα μάτια των συντακτών.

Υ.Γ Γυναίκες εκδότριες μέχρι τώρα είχαμε (και έχουμε) πολλές, γυναίκες όμως με διευθυντική θέση στον ελληνικό τύπο ελάχιστες λόγω και των γνωστών προκαταλήψεων. Η Κύρα Αδάμ καλείται να κερδίσει το στοίχημα και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει.