ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πρόκληση με τις «κατά παρέκκλιση» αμοιβές των στελεχών της ΕΡΤ

Νέα πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους εκατοντάδες συμβασιούχους που απολύθηκαν από την ΕΡΤ αποτελεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που κατατέθηκε στη Βουλή και στο οποίο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για την κρατική ραδιοτηλεόραση. Βάσει του σ.ν. διαχωρίζονται οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ και ορίζεται ότι οι αμοιβές του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών θα ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και «κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη»! Με αυτό τον τρόπο καταργείται το πλαφόν στους μισθούς που ισχύει για όλο το υπόλοιπο δημόσιο.
Οι υπέρμαχοι αυτής της προκλητικής ρύθμισης προβάλουν το επιχείρημα οτι τα στελέχη που θα υλοποιούν την κυβερνητική προπαγάνδα θα πρέπει να αμείβονται ανάλογα «γιατί έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί»»
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης οτι με κοινή υπουργική απόφαση θα ορίζονται και οι αμοιβές των... μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ το οποίο θα απαρτίζεται από 11 μέλη, δύο εκ των οποίων θα είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Με εξαίρεση τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν μπορούν να είναι υπάλληλοι της ΕΡΤ, προμηθευτές ή αντισυμβαλλόμενοι (με σύμβαση έργου ή άλλη σύμβαση) της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας που αναπτύσσει δραστηριότητα στο χώρο της ραδιοφωνίας ή τηλεόρασης.

Επίσης προβλέπεται οτι διευθύνων σύμβουλος και γενικοί διευθυντές είναι ελευθέρως ανακλητοί και κατά τη διάρκεια της θητείας τους αναστέλλεται η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητάς τους. Οι γενικοί διευθυντές μπορεί να απασχοληθούν παράλληλα και σε θυγατρικές της ΕΡΤ χωρίς πρόσθετη αμοιβή.