ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η V+Ο, ο Βαρβιτσιώτης και οι μνηστήρες για το Ινστιτούτο Δημοκρατίας


Πράγματι το σκηνικό (τύπου Ομπάμα) του συνεδρίου της ΝΔ και η κυκλική πλατφόρμα απ΄όπου μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς εντυπωσίασαν όλους όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο την περασμένη εβδομάδα.
Η εταιρεία V+Ο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης κατόρθωσε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά - από πλευράς σκηνικών τουλάχιστον- την εμπειρία από το «μοντέλο ΠΑΣΟΚ». Ολοι στη Ρηγίλλης - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – συμφώνησαν ότι έπιασαν τόπο και άξιζαν μεχρι τελευταίου ευρώ τα 250 χιλιάρικα που δόθηκαν ως αμοιβή στην εταιρεία του Θωμά Βαρβιτσιώτη.
Το γεγονός ότι επελέγη η V+Ο λέγεται ότι οδήγησε τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στην απόφαση να θέσει στη διάθεση του Αντώνη Σαμαρά την παραίτησή του (όπως του είχε ζητηθεί) από το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας». Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης θα παραμείνει πρόεδρος στο Ινστιτούτο μέχρι να επιλεγεί ο αντικαταστάτης του. Το πρόβλημα είναι ότι η επιλογή είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που επιθυμούν τη θέση και ο Σαμαράς δεν έχει διάθεση να δημιουργήσει νέες δυσαρέσκειες και έριδες μέσα στο κόμμα.
Πολλά ονόματα ακούγονται και... ανάμεσά τους αυτό του (συνήθους υπόπτου) Κ. Μαρκόπουλου που κάποιοι λένε ότι αυτοπροτείνεται (όπως και για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ) για προέδρος του Ινστιτούτου.
Όπως λέγεται επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου είναι ο καθηγητής Διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κ. Αρβανιτόπουλος που είναι ήδη μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Ετσι ο Σαμαράς θα μπορέσει να ξεπεράσει τις όποιες αντιδράσεις και γκρίνιες στο εσωτερικό της ΝΔ τοποθετώντας ταυτόχρονα ένα αξιόλογο επιστήμονα ως πρόεδρο στο Ινστιτούτο.