ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Απολύσεις στον Όμιλο media Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη

Πριν από ένα περίπου χρόνο άρχισε να κάνει δυναμικά την παρουσία του (και) στον χώρο των media το επιχειρηματικό δίδυμο των Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη. Σε διάστημα λίγων μηνών είχε «μαζέψει» αρκετά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή του (και) σε Μεγάλα Συγκροτήματα, όπως ο «Πήγασος» του Γ. Μπόμπολα, η «Ελευθεροτυπία» και ο «ΣΚΑΙ».
Η αλήθεια είναι ότι η είσοδος των Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη, είχε δημιουργήσει κλίμα ευορίας στην πιάτσα, αφού εκδότες και δημοσιογράφοι έβλεπαν δύο ανθρώπους να ρίχνουν ζεστό χρήμα σε μια κατά κοινή παραδοχή προβληματική αγορά. Τον πρώτο λόγο στον Όμιλο των Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη, είχε η δημοσιογράφος Αρετή Σιδηροκαστρίτου, η οποία είχε αναλάβει να «τρέξει» το μαγαζί. Στην αρχή τα πράγματα πήγαιναν σχετικώς καλά, παρά το γεγονός ότι στον Όμιλο δεν υπήρχε ούτε ένα έντυπο με ειδικό βάρος. Για παράδειγμα ως ναυαρχίδα παρουσιάζονταν η Espresso, με την «Σφήνα» να είναι το «βαρύ» εβδομαδιαίο φύλλο.
Πριν από έξι μήνες ο Λαυρεντιάδης έχοντας καταλάβει ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκάζονταν να βάλει λουκέτο σχεδόν σε όλα τα Μέσα, αποφάσισε να διαχωρίσει την θέση του από τον Κυριακίδη. «Δεν θέλω να λέτε ότι έχω σχέση με τα media» έλεγε ο επιχειρηματίας. Το αυτό επισήμαινε στα επιτελικά στελέχη του Ομίλου και ο Κυριακίδης. Ο Λαυρεντιάδης, φρόντισε να το καταστήσει σαφές και μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος». Παρά την αποστασιοποίηση και την δημιουργία της ΝΕΠ, η πιάτσα ήταν σε θέση να γνωρίζει την αλήθεια. Όπως, οι πάντες ξέρουν πλέον ότι η μαύρη τρύπα στον Flash, φτάνει τα 5 εκ. ευρώ, ότι ο Λαυρεντιάδης προσπαθεί να πουλήσει την free press εφημερίδα City press, όπως επίσης, ότι ήδη έχει μπει λουκέτο στην Espresso Κύπρου, στην εφημερίδα «Σφήνα» και σε δυο - τρία περιοδικά του Ομίλου.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το πρόβλημα στον Όμιλο των Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη φαίνεται από τις πολλές απολύσεις που έχουν γίνει το... τελευταίο διάστημα. Πέραν των ανθρώπων που έμειναν χωρίς δουλειά με το κλείσιμο της «Σφήνας», εσχάτως έχουν απολυθεί οι Νίκος Καραμπάσης, Παναγιώτης Λιάκος, Χαρά Αναστασάκη, Νίκος Πιτσικίδης, Γιώργος Γκάλης καθώς και όλοι όσοι εργαζόνταν με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών στην Espresso. Επίσης, αβέβαιο είναι το μέλλον του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου, ο οποίος είχε την διεύθυνση της «Espresso Κύπρο». Προσφάτως από την Espresso απολύθηκε και ο επί χρόνια προσωπάρχης, Παναγιώτης Ντάσης. Εκτός από την «Espresso» απολύσεις είχαμε τον τελευταίο μήνα και στο «Κανάλι 10» των Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη. Από τον πρώην τηλεοπτικό σταθμό του Τράγκα απομακρύνθηκαν οι Θύμιος Κτενάς, Παναγιώτης Τζένος, Δήμητρα Κυρίτση, Βίκυ Παπανδροπούλου, Χαράλαμπος Δαλμάς, Ανδριάννα Ζαρακέλη και ο Φώτης Παλαιογιάννης.


από parapolitika