ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Προκλήσεων συνέχεια με τους υπαλλήλους-ρουσφέτια της Βουλής

Προκλήσεων συνέχεια με τη «συντεχνία» των υπαλλήλων της Βουλής. Οι προνομιούχοι εξαιρέθηκαν για μία ακόμη φορά από τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιφέρουν οι επιταγές του ΔΝΤ. Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει μη υπολογίζοντας όμως τις αλχημείες με τον κανονισμό της Βουλής...
Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και διατήρησε σε ισχύ όλα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής.
Οι συγγενείς, φίλοι και τα ρουσφέτια των πολιτικών (στη Βουλή όταν ακούνε τη λέξη αξιοκρατία βάζουν τα γέλια) συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά... η σύνταξη των προνομιούχων υπαλλήλων δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης- μόνο γι΄ αυτούς- παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα κατά την αποχώρησή τους,, όπως αποκάλυψε το Βήμα, πριμοδοτούνται ανεβαίνοντας ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.
Οταν όλοι καλούνται να κάνουν θυσίες και να αποδεχθούν μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους- οι κραυγαλέες αυτές ανισότητες εξοργίζουν. Πολύ περισσότερο όμως εξοργίζει η μεθοδικότητα την οποία έχουν επιδείξει ως σήμερα οι πολιτικοί για να μην αποκαλυφθεί η εύνοια με την οποία αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και τους ευνοούμενούς τους στη Βουλή στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν.

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει(;) την προνομιακή μεταχείριση διευκρινίζοντας ότι οι όροι συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής είναι ίδιοι με αυτούς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να τροποποιηθεί και ο κανονισμός της Βουλής πράγμα δύσκολο καθώς ο Πετσάλνικος και οι λοιποί του Κοινοβουλίου δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να τον αλλάξουν. Είναι καθαρά στο χέρι τους να κάνουν ό,τι θέλουν και σίγουρα με κάποιες αλχημείες - και ελπίζοντας το θέμα να ξεχαστεί - οι 1.500 εργαζόμενοι της Βουλής θα συνταξιοδοτηθούν αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας παίρνοντας σύνταξη το 100% των αποδοχών τους.

Όπως έχουμε ξαναγράψει αυτό που εξοργίζει είναι ότι όλοι αυτοί οι προνομιούχοι είναι συγγενείς, φίλοι, ρουσφέτια των πολιτικών και έχουν προσληφθεί υπό καθεστώς πλήρους αδιαφανείας και αναξιοκρατίας...