ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Από Σεπτέμβριο το μεγάλο στοίχημα για τον Τύπο


ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην διευθυντική ομάδα της Αποστόλου Παύλου. Παρά την γενική πτώση των κυριακάτικων φύλλων το Πρώτο Θέμα – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πρακτορείων - βρέθηκε στην κορυφή, με κυκλοφορία κοντά στα 150.000 φύλλα. Καλά πήγε και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία που πούλησε γύρω στα 125.000 φύλλα και μαζί με το Βήμα της Κυριακής διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση. Ακολουθούν: Καθημερινή (105.000), Εθνος (77.000), Real News (75.000), Eλ. Τύπος (28.000) και Veto (22.000).
Μέσα στη γενικότερη κρίση του Τύπου φαίνεται πως κάποιοι αντέχουν ενώ πολύς λόγος γίνεται για την συνεχιζόμενη υπεροχή του Πρώτου Θέματος που κρατάει τις κυκλοφορίες του σχετικά ψηλά διαψεύδοντας έτσι τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν το τέλος της κυριαρχίας του.
Κάποιοι λένε ότι το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στις εμπνεύσεις του Θέμου Αναστασιάδη και στις ιδέες του Τάσου Καραμήτσου. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι το καλό αποτέλεσμα και η κυκλοφοριακή επιτυχία (πέντε και πλέον χρόνων) είναι απόρροια της.... συλλογικής δουλειάς και του καλού κλίματος που επικρατεί στην Αποστόλου Παύλου. Σε όλα αυτά, λένε οι γνωρίζοντες, συμβάλλουν και οι υποσχέσεις των δύο εκδοτών για διανομή μετοχών στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως για τον Τύπο συνολικά θα κριθεί από το Σεπτέμβριο οπόταν θα μετρηθούν οι αντοχές όλων καθώς το πρόβλημα με τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης αναμένεται να ενταθεί…