ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Οι διαφημιστές αυτοδιαφημίζονται

Μια πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια ξεκίνησε η Ενωση Εκδοτών Τύπου (εφημερίδες δηλαδή και περιοδικά) της Ιταλίας! «Ξέραμε ότι θα ήσουν εδώ», γράφουν οι καταχωρίσεις της «Federazione Italiana Editori Giornali», αναφερόμενες στους αναγνώστες.
Και συνεχίζουν, απευθυνόμενες στους διαφημιστές και στους διαφημιζόμενους: «Επένδυσε στον τύπο. Οποιοδήποτε κι αν είναι το target group σου, είναι πιο εύκολο να το πλησιάσεις».
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι κάθε εφημερίδα και κάθε περιοδικό έχει τους «ολόδικούς του αναγνώστες». Πράγμα που «μπορεί να φαίνεται μπανάλ», αλλά όταν μιλάμε για επενδύσεις «η μπαναλιτέ μεταμορφώνεται σε προτέρημα, καθώς σημαίνει ασφάλεια». Οπως λοιπόν και να τους κατηγοριοποιήσει κανείς τους αναγνώστες, κατά ηλικία, κατά συνήθειες, κατά ενδιαφέροντα, κατά μόρφωση, κατά βιοτικό ή μορφωτικό επίπεδο, με τον τύπο «μπορείς να ξέρεις ποιος σε διαβάζει».
Το διά ταύτα; Στον τύπο θα βρεις το κοινό που σου ταιριάζει απόλυτα, σε αντίθεση με...το σκορποχώρι της TV. Αδικο έχουν οι άνθρωποι;

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία